1.10.2019

HYY esittää Laura Wathénia Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi ja Paula Karhusta hallituksen jäseneksi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) esittää valtiotieteiden kandidaatti Laura Wathénia Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen (SYL) puheenjohtajaksi sekä valtiotieteiden ylioppilas Paula Karhusta hallituksen jäseneksi vuodelle 2020.

Sosiologiaa opiskeleva Laura Wathén, 27, toimii vuonna 2019 HYYn hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on usean vuoden kokemus opiskelijaorganisaatioiden johdosta ja lähiesihenkilönä toimimisesta.

“Tärkeintä minulle on tuottaa onnistumisen kokemuksia johdettaville samalla kun tehdään tärkeää ja pitkäjänteistä työtä. Koen olevani erinomainen valinta SYL:n puheenjohtajaksi, sillä olen intohimoinen vaikuttaja ja empaattinen johtaja. SYL:n täytyy olla vahva ääni päättäjien suuntaan paremman yhteisen tulevaisuuden takaamiseksi; yksikään opiskelija ei saa palaa loppuun, koulutuksen tulee olla aidosti kaikille mahdollista ja ilmastokriisi on pysäytettävä. Tämä vaatii koko opiskelijaliikkeen vahvaa yhteistyötä”, Wathén sanoo.

Wathén on kuluneen vuoden aikana saanut yhdistettyä ensi kertaa kaikista HYYn edustajistoryhmistä muodostetun hallituskokoonpanon tiiviiksi tiimiksi, joka työskentelee yhdessä opiskelijan parhaan eteen. Vuonna 2018 Wathén koordinoi “Kaikki hyvin?”-vaikuttamiskampanjan, joka keskittyi opiskelijoiden mielenterveyden oireiluun liittyvän stigman poistamiseen.

Politiikkaa ja viestintää opiskeleva Paula Karhunen, 23, vastaa vuoden 2019 aikana HYYn hallituksessa valtakunnallisesta koulutuspolitiikasta, työelämästä sekä ylioppilaskunnan kampusviljelystä. Hän istuu lisäksi jäsenenä kolmessa jatkuvaan oppimiseen liittyvässä työryhmässä Helsingin yliopistolla. Karhusella on kahdeksan vuoden kokemus kuntapoliittisesta vaikuttamisesta nuorisovaltuuston ja Vihreiden nuorten kautta. Hän on opiskelija-uransa aikana edistänyt opiskelijoiden asemaa yliopistolla Iso pyörä -uudistuksen jälkeen sekä osallistunut aktiivisesti ylioppilasliikkeen tekemään edunvalvontaan.

SYL:n hallituksessa Karhusta motivoi valtakunnallinen koulutuspolitiikka. Erityisesti häntä kiinnostavat koulutuksen saavutettavuuteen, jatkuvaan oppimiseen ja opiskelijavalintauudistukseen liittyvät kysymykset.

“‘Minulle laaja-alaisen sivistyksen ja pitkäjänteisen koulutuspolitiikan puolustaminen ovat tärkeitä teemoja. Opiskelijavalinnassa täytyy ottaa huomioon, että nuorilla tulee olla mahdollisuus kokeilla, erehtyä, ja kokeilla uudelleen. Samoin jatkuvassa oppimisessa saavutettavuuden ja riittävän resursoinnin huomioiminen on erityisen tärkeää. SYL:n täytyykin ensi vuonna tehdä yhtä vaikuttavaa edunvalvontaa kuin kuluneena vaalivuonna. 40 miljoonan euron lisäys perusrahoitukseen ei ratkaise kaikkea”, Karhunen sanoo.

“Molemmat ehdokkaat ovat vakuuttaneet osaamisellaan ja motivaatiollaan. Wathén on empaattinen kuuntelija ja hänellä on johtamisesta niin kokemusta kuin näkemystä. Karhunen puolestaan on edunvalvonnan moniosaaja, joka puolustaa väsymättä saavutettavaa ja tasa-arvoista koulutusta sekä opiskelijoiden hyvinvointia”, kuvaa HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Kukka Louhimies ylioppilaskunnan ehdokkaita.

SYL valitsee ensi vuoden toimijat liittokokouksessaan Lahdessa 15.-16.11.2019. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin. HYYtä liittokokouksessa edustaa 27 opiskelijan delegaatio.

Lisätietoja:

Laura Wathén
laura.wathén@hyy.fi
050 4091 383

Paula Karhunen
paula.karhunen@hyy.fi
050 4727 950

Kukka Louhimies
HYYn hallituksen varapuheenjohtaja
kukka.louhimies@hyy.fi
050 595 0328