10.8.2021

Haemme ruotsin kääntäjää osa-aikaiseen toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen

UUTINEN

Olemme saaneet lukuisia hyviä hakemuksia, emmekä tällä hetkellä vastaanota enää uusia hakemuksia.

Opiskeletko kääntäjäksi ja haluaisit alan töitä opintojen oheen? Teetkö kääntäjän töitä freelancerina, mutta tahtoisit arkeesi hieman lisää ennakoitavuutta? Kiinnostaako monipuolinen ja joustava kääntäjän työ hyvillä työsuhteen eduilla höystettynä? Jos tunnistit itsesi jostain edellisistä kysymyksistä, saatat hyvinkin olla etsimämme uusi ruotsin kääntäjä!

Kääntäjän tehtävät koostuvat vaihtelevista ylioppilaskunnan toimialaan liittyvistä käännöstöistä pääasiassa suomesta ruotsiksi: mm. tiedotus- ja ajankohtaismateriaalin, erilaisten oppaiden, esitteiden, kutsujen, ohjelmien yms. painotuotteiden sekä sääntöjen ja muiden dokumenttien käännöksistä.

Tehtävä on osa-aikainen 20h/vko ja soveltuu sen takia erinomaisesti esimerkiksi opiskelijalle tai freelancer-kääntäjälle. Tehtävästä maksetaan ylioppilaskuntien työehtosopimuksen mukaista palkkaa* (luokka II) sekä lounas-, että liikuntaetu. Kääntäjän tehtävä ei ole paikkaan sidottu, joten tehtävän hoitaminen esim. jatkuvasti etänä on mahdollista.

Me olemme:

 • Ylioppilaskunta, johon kuuluu noin 26 000 jäsentä
 • Tehokas, aktiivinen ja intohimoinen edunvalvoja
 • Muun muassa 15 työntekijästä ja 12 hallituksen jäsenestä rakentuva innokas työyhteisö, jossa hommat hoidetaan yhdessä asiantuntevasti ja rennolla otteella

Sinulta odotamme

 • Kokemusta kääntäjän työstä tai alan opintoja.
 • Osaamista erilaisten käännöstyökalujen käytöstä
 • Itsenäistä työotetta
 • Kokemusta oman työn johtamisesta

Lisäksi toivomme

 • Kokemusta opiskelijatoiminnasta

Meiltä saat:

 • Mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
 • Ylioppilaskuntien TES:n mukaista palkkaa* mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen. Lisäksi tarjoamme sekä lounas- että liikuntaedun.
 • Koulutus- ja kehittymismahdollisuuksia

Lähetä meille vapaamuotoinen, enintään sivun pituinen hakemuksesi osoitteeseen hallinto@hyy.fi otsikolla ”kääntäjä”. Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Teetämme haastatteluun kutsutuille hakijoille pienen käännöskokeen. Toimi ripeästi, sillä käsittelemme hakemuksia välittömästi ja teemme päätöksen heti sopivan henkilön löydyttyä. Toivomme, että voisit aloittaa 16.8. tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja:
Mikko Kymäläinen
pääsihteeri
0400 816 426, mikko.kymalainen@hyy.fi

Korostamme toiminnassamme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä. Hakemuksia käsitellään haun ensimmäisessä vaiheessa anonymisoituna.

*Kääntäjän pohjapalkka 20 viikkotyötunnilla on 1004,44 euroa kuukaudessa (TES:n palkkaluokka II). Palkkaan vaikuttavat lisäksi aiemmin hankittu kokemus ja koulutus. Esimerkiksi alemman korkeakoulututkinnon suorittaneella henkilöllä, jolla ei ole aiempaa eduksi luettavaa kokemusta, palkka voisi olla 1029,55 euroa kuussa. Pääsihteeri antaa mielellään lisätietoja tehtävän palkkauksesta.