


Hae yliopiston toimielimiin opiskelijaedustajaksi täydennyshaussa 2025
UUTINEN
Tämä on tilaisuutesi vaikuttaa! Helsingin yliopiston ylioppilaskunta etsii opiskelijaedustajia mitä erilaisempiin tehtäviin. Katso alta kaikki avoimena olevat paikat yliopiston toimielimissä!
Koulutusohjelmien johtoryhmät
Jokaisella Helsingin yliopiston koulutusohjelmalla on johtoryhmä, joka toimii koulutusohjelman johtajan tukena ja käsittelee keskeiset koulutusohjelman toimintaa koskevat asiat. Koulutusohjelman johtoryhmä valmistelee koulutusohjelman opetussuunnitelman. Opetussuunnitelma tehdään kolmeksi vuodeksi ja se määrittää,
- Mitä opintojaksoja tutkintoihin kuuluu?
- Millaisia suoritustapoja opintojaksoilla tarjotaan?
- Millainen läsnäolovelvoite kursseilla on?
- Millaiset osaamistavoitteet opintojaksoilla on?
Koulutusohjelman johtoryhmä päättää koulutusohjelman vuosittaisesti opetusohjelmasta. Opetusohjelma on ikään kuin opetussuunnitelman toteutussuunnitelma. Se määrittää esimerkiksi opintojaksojen
- toteutusajankohdat,
- lukujärjestykset ja
- opetuspaikat,
eli kaikki opintojakson opiskelijan kannalta äärimmäisen tärkeät yksityiskohdat koko vuoden ajalta. Koulutusohjelman johtoryhmässä pääset siis vaikuttamaan kaikkiin niihin asioihin, jotka toteutuvat käytännössä oman koulutusohjelmasi opetuksessa. Tämä jos jokin on käytännönläheinen vaikuttamisen paikka! Äänivaltaisena jäsenenä kokouksesta saat 35e kokouspalkkion. Opiskelijaedustajana toimimisesta saat myös arvokasta työelämärelevanttia kokemusta ja pääset luomaan arvokkaita verkostoja.
Kaikkien koulutusohjelmien johtoryhmissä on kaksi varsinaista ja kaksi varaopiskelijajäsentä. Lisäksi koulutusohjelmissa on enintään kuusi koulutusohjelman opettajaa, joilla ei ole varajäseniä. Johtoryhmää johtaa koulutusohjelman johtaja. Opiskelijaedustajia haetaan kaudelle 1.1.2025-31.12.2026. Koulutusohjelmien johtoryhmien työskentelykieli on koulutusohjelman kielestä riippuen suomi, englanti tai ruotsi, mutta kokouksissa käytettävästä kielestä on mahdollista sopia erikseen.
Toimit opiskelijoiden yhteisen hyvän vuoksi, sillä toimit opiskelijoiden äänenä johtoryhmässä. Varsinaisia vaatimuksia on vain kaksi: sinun tulee olla läsnä oleva opiskelija Helsingin yliopistossa ja sinulla tulee olla perusteltu yhteys siihen koulutusohjelmaan, jonka johtoryhmään haet.
Erityistä osaamista ei vaadita; tärkeintä on kiinnostus ja motivaatio tutustua sekä sitoutua koulutusohjelman työskentelyyn. Kokouksia on kuukausittain virka-aikana ja ne kestävät noin 1-2 tuntia. Lisäksi ennakkomateriaaleihin tutustumiseen menee vaihteleva aika. Tehtävä on ennen kaikkea erinomainen oppimisen paikka!
Et myöskään jää missään vaiheessa yksin. Toimit johtoryhmässä yhteistyössä muiden opiskelijaedustajien kanssa, sillä teitä on johtoryhmässä neljä, kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä. Tämän lisäksi pääset osaksi HYYn uutta opiskelijaedustajaverkostoja, jossa pääset jakamaan kokemuksia poikkitieteellisten kollegoidesi kanssa.
Löydät haussa olevat koulutusohjelmien johtoryhmien paikat hakupalvelusta beta.halloped.fi.
Kirjaston johtokunta
Johtokunnan tehtävänä on erityisesti käsitellä kirjaston toimeenpanosuunnitelma ja siihen sisältyvä henkilöstösuunnitelma ja budjetti sekä ratkaista ne asiat, jotka johtaja on niiden tärkeyden tai laajuuden vuoksi asettanut johtokunnan käsiteltäväksi. Johtokunta toimii myös kirjasto- ja tietopalvelualan asiantuntijaelimenä Helsingin yliopistossa.
Johtokuntaan kuuluu 13 jäsentä varajäsenineen ja johtokunnan asettaa rehtori. Johtokunnan edustukseen kuuluu yliopiston korkein johto, eri tieteenalojen edustus, kirjaston henkilökunta sekä yliopiston sidosryhmien ja yhteistyötahojen edustus. Lisäksi johtokunnassa on kaksi opiskelijajäsentä varajäsenineen. Ylioppilaskunta hakeekin kirjaston johtokuntaan kahta varsinaista ja kahta varaopiskelijajäsentä. Etsimme yhtä varajäsentä toimikaudeksi 1.4.2024-31.3.2026 Johtokunnan työskentelykieli on suomi.
Juhlarahaston hoitokunta
Helsingin yliopiston rahastoihin (HYR) kuuluva Juhlarahasto keskittyy apurahojen jakamisessa perustutkinto- ja jatko-opiskelijoiden matka-apurahojen myöntämiseen. Kansainvälisen vaihdon palveluiden (liikkuvuuspalvelut) asiantuntemus ja näkökulma ovat tärkeitä Juhlarahaston hoitokunnan työssä.
Pääset siis tutustumaan rahastojen hallintaan, hakemuskäsittelyyn ja päätöksentekoon. Saat kokemusta neuvotteluista, kokouskäytänteistä sekä hallinnosta. Etsimme yhtä opiskelijaedustajaa kaudelle 1.1.2023-31.12.2025 Rahaston kokouskieli on suomi.
Samarbetsgruppen för den tvåspråkiga verksamheten på centrumcampus
Samarbetsgruppen för den tvåspråkiga verksamheten på centrumcampus eli keskustakampuksen kaksikielisten asioiden yhteistyöryhmässä kehitetään ja koordinoidaan kampuksen ruotsinkielistä ja kaksikielistä toimintaa ja opetusta. Ryhmä voi käsitellä esimerkiksi opiskelijoiden mahdollisuutta tehdä tenttejä kaksikielisesti tai saada poikkitieteellistä opetusta ruotsiksi. Voit hakea toimielimeen, jos opiskelet humanistisessa, oikeustieteellisessä, kasvatustieteellisessä tai valtiotieteellisessä tiedekunnassa tai Svenska Social- och Kommunalhögskolanissa. Etsimme yhtä varajäsentä kaudelle 1.1.2024-31.12.2025. Työryhmän työskentelykieli on ruotsi.
Tvex-samarbetsgruppen
Kaksikielisten tutkintojen yhteistyöryhmässä, Tvex-samarbetsgruppenissa on edustettuna kaksikielisten tutkintojen toimijat Viikin, Kumpulan ja keskustan kampuksilta. Sen tehtävänä on tukea yhteistyötä yli tiedekuntarajojen ja jakaa hyviä käytäntöjä. Voit hakea tehtävään, jos opiskelet tai olet opiskellut kaksikielistä tutkintoa Kumpulan kampuksilla. Etsimmekin yhtä varsinaista jäsentä Viikin kampukselta kaudelle 1.1.2025-31.12.2026. Yhteistyöryhmän työskentelykieli on ruotsi.
Kielikeskuksen opetuksenkehittämistyöryhmä
Helsingin yliopiston Kielikeskus järjestää tutkintoihin kuuluvat viestintä- ja kieliopinnot. Kielikeskuksessa opiskelee vuosittain noin 14 000 kotimaista ja kansainvälistä opiskelijaa eri kampuksilta ja koulutusohjelmista.
Kielikeskuksen opetuksen kehittämisryhmässä on sekä henkilöstö- että opiskelijajäseniä. Opetuksenkehittämisryhmä edistää ja tukee Kielikeskuksen opetuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia. Se suunnittelee ja järjestää Kielikeskuksen pedagogisia koulutustilaisuuksia ja seminaareja. Opetuksenkehittämisryhmässä keskustellaan ajankohtaisista Kielikeskuksen ja Helsingin yliopiston opetukseen ja erityisesti kieliopintoihin liittyvistä aiheista. Opetuksenkehittämisryhmän työkieli on suomi. Etsimme tehtävään yhtä varajäsentä kaudelle 1.1.2024-31.12.2025.
Helsingin yliopiston kampusten kirjastoneuvottelukunnat
Hae kampuksesi kirjastoneuvottelukuntaan ja voit vaikuttaa juuri sinun kirjastosi palveluihin! Yliopiston kaikilla neljällä kampuskirjastolla on oma neuvottelukunta, jonka tehtävänä on toimia kirjaston käyttäjien yhteistyöfoorumina ja osallistua muun muassa kirjastopalveluiden strategiseen kehittämiseen ja kokoelmahankintojen suunnitteluun. Etsimme yhtä varsinaista jäsentä Meilahden neuvottelukuntaan ja yhtä varsinaista jäsentä Viikin neuvottelukuntaan kaudelle 1.4.2024-31.3.2026.
Tiedekuntaneuvostot
Tiedekuntaneuvosto on tiedekunnan monijäseninen hallintoelin, jonka puheenjohtajana toimii dekaani. Tiedekuntaneuvoston tehtävänä on kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, vastata laadunhallinnasta, päättää mm. tutkintovaatimuksista, opetussuunnitelmasta ja opiskelijoiden valinnan perusteista sekä käsitellä tiedekunnan laajakantoiset suunnitelmat ja muut periaatteellisesti tärkeät asiat.
Tiedekuntaneuvoston jäsenenä pääset vaikuttamaan tiedekuntasi ja tieteenalasi tulevaisuuden suuntaan, tuot opiskelijoiden näkökulman kuulluksi ja samalla luot hyödyllisiä verkostoja. Myös varajäsenet voivat yleensä olla paikalla kokouksissa ja saavat käyttää puheoikeutta. Seuraavien tiedekuntien tiedekuntaneuvostoissa on tyhjiä paikkoja:
- Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta: 2 varajäsentä
- Farmasian tiedekunta: 1 varsinainen jäsen ja 3 varajäsentä
- Humanistinen tiedekunta: 3 varajäsentä
- Kasvatustieteellinen tiedekunta: 2 varajäsentä
- Maatalous-metsätieteellinen: 3 varajäsentä
- Matemaattis-luonnontieteellinen: 1 varajäsen
- Teologinen tiedekunta: 1 varajäsen
- Valtiotieteellinen tiedekunta: 1 varajäsen
Miten opiskelijaedustajaksi haetaan?
Hakemukset jätetään Halloped-hakujärjestelmään (beta.halloped.fi) 9.6.2025 klo 23:59 mennessä. Ilmoita hakemuksessasi
- nykyinen koulutusohjelmasi ja opintosuunta
- Tarkista Halloped-hakujärjestelmästä, oliko hakukohteellasi erityiskriteerejä tai ominaisuuksia, joita voidaan pitää hyödyllisinä ja jotka kannattaa ilmoittaa hakemuksessa.
Lisäksi hakemukseen kannattaa kirjata seuraavia asioita, joita ylioppilaskunta katsoo eduksesi:
- Motivaatio ja valmiutesi sitoutua tehtävään
- Yhteys kyseisen koulutusohjelman opiskelijoihin
- Aiempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana, opintovastaavana tai muussa opiskelijaedunvalvontaan liittyvässä tehtävässä
Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia ja eri opintojen vaiheissa olevia hakijoita monipuolisista taustoista. Oletamme, että olet käytettävissä sekä varsinaisen että varajäsenen tehtävään. Ylioppilaskunta pyrkii huomioimaan eri oppialojen edustavuuden valintoja tehdessään.
Lisätietoja koulutusohjelman johtoryhmässä toimimisesta ja hausta antaa
Koulutuspoliittinen asiantuntija
Riku-Petteri Kyllönen
riku-petteri.kyllonen@hyy.fi
050 3255202