23.8.2021

Hae HYYn kansainvälisten asiain toimikuntaan!

UUTINEN

Haluatko kansainvälisenä opiskelijana kehittää HYYtä ja Helsingin yliopistoa?

HYY etsii 5–8 opiskelijaa osallistumaan HYYn kansainvälisten asiain toimikuntaan. Hae mukaan 6.9. mennessä!

Toimikunnan jäsenenä pääset osallistumaan HYYn kansainvälisiä opiskelijoita ja asioita koskevan edunvalvonnan kehittämiseen. Lisäksi toimikunta pyrkii edistämään kansainvälisten opiskelijoiden osallisuutta ylioppilaskunnassa. Toimikunta toimii samalla pilottina pysyvälle valiokunnalle. Sen toimikausi alkaa syyskuussa 2021 ja päättyy joulukuussa 2021.

Kansainvälisten asiain toimikunnan tavoitteena on:

  • Toimia pilottina HYYn piirissä toimivalle pysyvälle kansainvälisten asiain valiokunnalle, joka koostuu kansainvälisistä tutkinto-opiskelijoista
  • Suunnitella ja kehittää HYYlle pysyvä ja kestävä kansainvälisten asiain valiokunta, joka aloittaa toimintansa tammikuuhun 2022 mennessä, tai suunnitella muita keinoja kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksien lisäämiseksi.
  • Valmistella HYYn hallitukselle kansainvälistymistä käsittelevä osio HYYn vuoden 2022 tavoiteohjelmaan edustajistolle esitettäväksi
  • Muotoilla itselleen lisätavoitteita tämän esityksen hengessä, mikäli tämä osoittautuu tarpeelliseksi

Kansainvälisen opiskelijan määritelmä toimikuntaa koskien ja alustavat tapaamisajat:

Kansainvälisellä opiskelijalla viitataan tämän toimikunnan kontekstissa HY:ssä tutkintoa suorittavaksi opiskelijaksi, joka määrittelee itsensä kansainväliseksi opiskelijaksi. Määritelmään voi näin ollen sisältyä esimerkiksi opiskelijoita, jotka ovat muuttaneet Suomeen toisesta maasta, suorittaneet aiemmat opintonsa toisessa maassa tai opiskelevat kansainvälisessä maisteriohjelmassa.

Kansainvälisten asiain toimikunnan alustavat kokousajat ovat keskiviikkoina 22.9., 29.9. ja 13.10. klo 16–18 ja maanantaina 25.10., 8.11., 15.11., 29.11. ja 13.12. klo 16–18.

 

Hakuprosessi:

  • Toimikunnan jäsenet voivat olla nykyisiä tai vastavalmistuneita (valmistuneet HY:stä lukuvuoden 2020–2021 aikana) kansainvälisiä opiskelijoita.
  • Hakuaika alkaa 23.8. ja päättyy 6.9. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.
  • HYYn hallitus valitsee toimikunnan jäsenet. HYYn hallituksen tulee valita toimikunnan jäsenet niin, että toimikunnasta tulee mahdollisimman monipuolinen ja edustava jäsenten taustan, kansallisuuden, opintojen, sukupuolen ja muiden vastaavien seikkojen suhteen. Valinnassa eduksi katsotaan hakijan motivaatio, monikulttuurinen osaaminen ja näkemys kansainvälistymisestä HYYssä, HY:ssä ja Suomessa.

Hae paikkaa lähettämällä lyhyt hakemus, josta käy ilmi motivaatiosi, kulttuurienvälinen osaamisesi ja näkemyksesi kansainvälistymisestä HYYssä, HY:ssä ja Suomessa. Lähetä hakemus 6.9. klo 23.59 mennessä osoitteeseen topias.tolonen@hyy.fi otsikolla ”Kansainvälisten asiain toimikunta”. Mainitse hakemuksessasi lisäksi, oletko käytettävissä toimikunnan puheenjohtajan tehtävään sekä haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä vaihtoehtoista osallistumistapaa varten siinä tapauksessa, ettet tule valituksi toimikuntaan. Ilmoitathan myös, mikäli et ole käytettävissä yllä listattuina alustavina kokousaikoina.

 

Lisätietoja:

Topias Tolonen, asiantuntija
topias.tolonen@hyy.fi
+358 50 477 4543