Äänestä HYYn edustajistovaaleissa 26.10.-28.10. & 31.10.-2.11.!

HYYn edustajistovaalit 2022

Rakenna unelmiesi ylioppilaskunta äänestämällä edustajistovaaleissa! Mikä on sinun mielestäsi täydellinen ylioppilaskunta? Vaikuttavaa edunvalvontaa, ilmiömäisiä opiskelijatapahtumia, loistavat järjestötilat kaikille, maailman muuttamista vai nerokasta liiketoimintaa? Vai kaikkea tätä!

  • Äänestä edustajistovaaleissa

   Pääset äänestämään sähköisesti osoitteessa vaalit.hyy.fi keskiviikosta perjantaihin 26.–28.10. ja maanantaista keskiviikkoon 31.10.–2.11. kello 10–20. Äänestäminen tapahtuu yliopiston käyttäjätunnuksilla. Olet äänioikeutettu, mikäli olet läsnä oleva perustutkinto-opiskelija tai HYYn jäseneksi liittynyt jatko- tai vaihto-opiskelija.

   Ehdokkaat vaalirenkaittain ja -liitoittain löytyvät oheisesta PDF-tiedostosta.

   Äänioikeuden käyttämisen kunniaksi UniCafe tarjoaa sinulle pullan ja kahvin. Pullaa ja kahvia on tarjolla kaikissa auki olevissa UniCafeissa (26.–28.10. ja 31.10.–4.11.). Pullakahvit saat näyttämällä äänestysjärjestelmän lähettämän sähköpostin. Olet oikeutettu vain yhteen pullaan ja kahviin.

   Ehdokasnumerot Edustajistovaalit 2022
   Asiakirja

Vaalirenkaat ja -liitot

 • Keskeiset

  Keskeiset vaativat ylioppilaskunnan paluuta juurilleen. Lakisääteiset tehtävät, kuten opiskelijan hyvinvointi sekä yhteiskunnallisen aseman edistäminen ovat jääneet HYYn politikoinnin jalkoihin! Vaadimme toiminnan keskittymistä opiskelijoiden edunvalvontaan, sekä jäsenmaksun poistoon, kestävän kehityksen periaatteita unohtamatta. Äänestämällä Keskeisiä ajat kaikkien opiskelijoiden etua.

  Anna Alaraappana, anna.alaraappana@helsinki.fi

   

  Kokoomus

  Kokoomus ajaa edustajistossa joustavampaa opiskelua, toimivampia mielenterveyspalveluita ja muutosta maan koulutuspoliittiseen linjaan. Kokoomusta äänestämällä tietää mitä saa: vastuullisia päätöksiä niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ekologisestikin, pitkäjänteistä päätöksentekoa jäsenen etu edellä sekä vapautta olla juuri sellainen kuin on ja toteuttaa itseään itselle sopivalla tavalla.

  Mikko Kanervo, mikko.kanervo@helsinki.fi

 • HELP

  Poliittisesti sitoutumaton HELP on professioalojen vaalirengas; moniääninen ryhmä, jonka taustalla on opiskelijoita kaikilta kampuksilta Viikistä Vaasaan. Ajamme opiskelijan asiaa ilman yleispoliittisia päämääriä. Meille tärkeintä on HYYn omaisuuden järkevä käyttö, kampusten ja opiskelijoiden välinen yhdenvertaisuus, HYYn tehokas, uskaltava edunvalvonta, sekä opiskelijoiden terveys ja hyvinvointi.

  Joonatan Haapalainen, joonatan.haapalainen@gmail.com

 • HYAL

  Helsingin yliopiston ainejärjestöläiset on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja poikkitieteellinen järjestö, opiskelijoiden ja opiskelijayhteisöjen asialla edustajistossa.

  Haluamme, että ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja tekee vaikuttavaa edunvalvontaa. Meillä on ehdokkaita kaikilta kampuksilta!

  Tutustu HYALin ehdokkaisiin täällä.

  Jonna Rättyä, vaalit@hyal.fi

 • HYYn Vihreät – De Gröna vid HUS – Helsinki University Greens

  Ylioppilaskunnan vihreä ääni

  HYYn Vihreät on aktiivisesti vaikuttava, puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö. HYYn Vihreät toimii ylioppilaskunnassa aktiivisesti paremman ylioppilaskunnan, yliopiston ja maailman puolesta. HYYn Vihreille tärkeää on kestävä kehitys ja ilmastokriisin torjuminen,  opiskelijoiden hyvinvointi, koulutukseen panostaminen, ja yhdenvertaisuus ja aktiivinen antirasismi.

  Teemu Kovanen

   

  Opiskelijoiden Sosialidemokraattinen Yhdistys

  Rohkeasti poliittinen – edistämme opiskelijoiden asiaa niin yliopistolla kuin yhteiskunnassa. OSY toimii yhdenvertaisuuden, kestävyyden sekä vapauden puolesta, ja meille on tärkeää muun muassa toimeentulo, yhteisöllisyys ja opiskelijademokratia.

  Jos haluat vaikuttavan ylioppilaskunnan sekä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän tulevaisuuden, käännä katse demarien suuntaan!

  Joanna Ahola, joanna.ahola@helsinki.fi

   

  Sitoutumaton vasemmisto

  Sitoutumaton vasemmisto taistelee intohimoisesti opiskelijoiden mielenterveyden, vapaaehtoistoiminnan, toimeentulon, yhdenvertaisuuden ja antirasismin puolesta. Olemme sitoutuneet vasemmistolaisiin ja feministisiin arvoihin. Haluamme sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän yhteiskunnan, jossa HYY on suunnannäyttäjä. Seisomme planeetan ja opiskelijoiden puolella kapitalista pöhinäkulttuuria vastaan.

  Jonna Rajala, jonna.x.rajala@helsinki.fi

 • Osakunnat

  Osakuntalainen edustajistoryhmä – yhteisosakuntalainen, poikkitieteellinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton. Toimimme suomenkielisten osakuntien vaikuttajaryhmänä HYYn edustajistossa. Osakuntalaisille tärkeitä aiheita ovat järjestö- ja osakuntatilat, jäsenistön palvelut, vastuullinen talouspolitiikka sekä kaupunkivaikuttamisen osalta osakuntien omistamien opiskelija-asuntojen esille nostaminen.

  Osakunnat 1: Sanni Nieminen, unioni-hallitus@helsinki.fi

  Osakunnat 2: Emilia Roponen, osakunnat-pj@helsinki.fi

   

  Svenska Nationer och Ämnesföreningar

  Svenska Nationer och Ämnesföreningar (SNÄf) är en partipolitiskt obunden delegationsgrupp som representerar sammanlagt 23 svenskspråkiga ämnesföreningar och nationer. Vi arbetar för en flerspråkig, jämlik och föreningsvänlig studentkår.

  SNÄf on puoluepoliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä. Teemme töitä monikielisen, tasa-arvoisen ja järjestöystävällisen ylioppilaskunnan puolesta.

  Aravind Krishnan,

  • Tulospalvelu

   Osoitteessa vaalitulos.hyy.fi voit reaaliaikaisesti seurata esimerkiksi äänestysprosentin kehittymistä ja vertailla äänestysaktiivisuutta tiedekunnittain. Vaalitulos julkaistaan palvelussa äänestysajan päätyttyä 2.11. noin klo 21-22.

   Löydät täältä myös aiempien vaalien tulokset.

 • VAALIPANEELI

  • Miten Sinä rakentaisit unelmiesi Ylioppilaskunnan?

   Katso vaalipaneelin tallenne tästä!

   Mihin suuntaan Ylioppilaskunnan taloutta tulisi kehittää? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen vastaavat vaalipaneelissa eri vaaliliittojen edustajat.

   HYY järjestää vaalipaneelin, jossa vaaliliittojen panelistit istutetaan valokeilaan. Paneeli rakentuu niin panelistien vapaista esittäytymisistä, juontajien kysymistä kysymyksistä, kuin yleisökysymyksistä.

    

   Mitä: HYYn järjestämä vaalipaneeli. Edustajistovaaleissa on ehdolla monenlaisia ehdokkaita, tule kuulemaan miten eri vaalilistojen edustajat rakentaisivat unelmiensa Ylioppilaskunnan!

   Missä: Hybriditapahtuma: Keskustakampuksen tiedekulma ja stream

   Milloin: 24.10. klo 17-19

   Miksi: Jotta oman ehdokkaan löytäminen voisi olla hieman helpompaa.

   Esteettömyys: Tiedekulman kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy. Esteetön sisäänkäynti on Yliopistonkadun ja Fabianinkadun kulmassa sijaitsevassa hissiaulassa. Kerrosten välillä voi kulkea hissillä. Kerroksissa K1 ja 2 on liikuntaesteetön wc-tila.

 • VAALIEN AIKATAULU

  • Edustajistovaalien infoilta

   7.9. klo 17:30

  • Ehdokasasettelu päättyy

   28.9. klo 12

  • Vaalipaneeli

   24.10. klo 17-19

  • 1. äänestysviikko

   26.–28.10. klo 10-20

  • 2. äänestysviikko

   31.10–2.11. klo 10-20

  • Vaalivalvojaiset

   2.11. klo 20-23

 • VAALIVALVOJAISET

  • Vaalivalvojaiset

   Tule mukaan vaalivalvojaisiimme!
   Miten paikat edustajistossa jakaantuvat? Kuka on vaalien ääniharava?
   Jännitä vaalitulosta kanssamme keskiviikkona 2.11. Dylan Marmoripihalla (Keskuskatu 3A, Helsinki). Tila on esteetön. HYY tarjoaa 50 ensimmäiselle saapujalle vaalimaljan.
   Vaalivalvojaiset alkavat 20:00 ja luvassa on keskustelua vaalien ennakkoasetelmista ja historiasta. Vaalitulos julkaistaan klo 21:30 mennessä. Tulosten analysoinnin ohella kuulemme tunnelmia ryhmittymiltä ja ehdokkailta. Tilaisuus jatkuu klo 23 asti.
  • Vaaliliiton edustajaksi ilmoittautuminen

   Ilmoita vaalikoordinaattori Henna Houtulle (henna.houttu@hyy.fi), että toimit vaaliliiton X edustajana. Vaalikoordinaattori lisää edustajalle oikeuden luoda luoda järjestelmään vaaliliitto ja lähettää ohjeet tämän tekemiseen. Kun vaaliliitto on lisätty järjestelmään, on ehdokkaiden mahdollista ilmoittautua sen ehdokkaiksi.

  • Edustajistovaalien grafiikat

   Voit ladata edustajistovaalien viralliset grafiikat esimerkiksi järjestösi viestintää varten tästä Drive-kansiosta.