29.8.2022

Uppdaterad uppföljning av hur hissrenoveringen fortskrider i Nya studenthuset

NYHET

Uppdaterad uppföljning av hur hissrenoveringen fortskrider i Nya studenthuset

 

På denna sida uppdaterar vi kontinuerligt informationen om hur hissrenoveringen i Nya studenthuset fortskrider, vilka utrymmen som är i användning och vilka begränsningar det finns för att röra sig i och använda lokalerna i Nya studenthuset. Vi uppdaterar informationen enligt behov och föreningarna får också alltid den uppdaterade informationen per e-post.

 

Uppdaterad 9.9.2022

Enligt den nuvarande uppskattningen hissrenovering blir klar i januari 2023. Under denna tid kommer föreningslokalerna att vara delvis ur bruk och Alina- och Wilhelmson salen kommer att vara helt ur bruk. Tills vidare kan Humnaistklustern, Nypolen och Kannuklustern (tredje, fjärde och femte våningen, vänster sida) användas av föreningen kl. 17.00-05.00. Wc-utrymmena är inte i användning på tredje våningen. Belysning och elektricitet tillhandahålls genom tillfälliga arrangemang. Ugnar och spisar är inte i användning. Annars kan man använda köken som vanligt. Dessa undantagsarrangemang fortsätter enligt nuvarande information fram till januari, då lokalerna återgår till normal användning.

Lokaler i användning från och med 5.9:

  • Måndag 5.9 kl. 17 öppnas följande utrymmen:
  • Humnaistklustern (Illuusio och Utopia, dvs. på den vänstra sidan i byggnaden)
  • Nypolen (förutom salen)
  • Kannuklustern (Marx och Beauvoir, obs! wc-utrymmena är inte i användning)

Eftersom trappuppgången dagtid fungerar som byggarbetsplats, öppnas utrymmena först endast för kvällsbruk. Det betyder att man kan använda lokalerna alla dagar kl. 17.00-05.00. Tidsbegränsningen gäller också under veckosluten.

Under övriga tider kl. 05.00-17.00 är det förbjudet att uppehålla sig och röra sig i Nya studenthuset. Huset är en byggarbetsplats.

Byggarbetsplatsen är tydligt utmärkt på väggarna och de som använder utrymmena förutsätts följa reglerna och inte röra sig utanför de tillåtna områdena på byggarbetsplatsen. Vi vidtar stränga åtgärder vid allt eventuellt missbruk av utrymmena på byggarbetsplatsen. Då man rör sig i och använder lokalerna förutsätts att man är ännu mera uppmärksam än vanligt och att man beaktar alla säkerhetsaspekter. Eftersom trappuppgången är en byggarbetsplats, täcks den av skyddsmaterial och då man rör sig i trappuppgången är det viktigt att man är extra försiktig. Det är givetvis förbjudet att smutsa ned, riva sönder eller på något annat sätt förstöra skyddsmaterialet i trappuppgången. En förutsättning för att vi ska kunna hålla Nya studenthuset öppet samtidigt som huset är en byggarbetsplats är att varje förening, föreningsaktör och alla som deltar i de evenemang som hålls i huset noggrant följer instruktionerna och reglerna.

Det är möjligt att det sker snabba förändringar i anvisningarna för hur man kan använda lokalerna.

Elektriciteten till det Nya Studenthuset måste kopplas till föreningslokalerna från anläggningens elcentral. Detta gör att det inte finns tillräckligt med ström för ugnarna eller spisarna och att de därför stängs av. Det är alltså inte möjligt att laga mat i lokalerna tills vidare. Kylskåpen fungerar dock. Det är också möjligt att vissa uttag inte fungerar.