24.2.2022

Pia Blomstén är vår nya praktikant inom evenemangsproduktionen!

NYHET

Vår evenemangssektor fick i början av året förstärkning då Pia Blomstén började jobba som praktikant inom evenemangsproduktionen. Pia studerar till kulturproducent.

 

Inkommande vår är de stora evenemangens vår i HUS: vi får arrangera många stora evenemang såsom mösspåläggningen vid Havis Amanda, Storsitsen och den traditionella Floradagen. Pia Blomstén, som i januari började jobba som praktikant, ansvarar tillsammans med vår producent Arttu Lehtinen för produktionen av dessa evenemang. Pia har huvudansvaret för produktionen av campusfestivalen Flora i maj. Hon koordinerar och planerar evenemanget, som arrangeras i samarbete med Helsingfors universitet och ämnesföreningarna.

Pia kommer från Vasa och studerar för fjärde året kulturproduktion vid yrkeshögskolan Metropolia. Hon har i sina studier speciellt riktat in sig på ledning av frivilligverksamhet och koordinering av evenemang. Studentkultur och arrangemang av studentevenemang är bekant för Pia: hon har producerat studerandekåren METKA:s spex och fungerat som ordförande för METKA:s delegation samt i ämnesföreningen Demoni rf (ämnesförening för studerande inom kultur vid Metropolia). Dessutom har hon arbetserfarenhet från att ha varit produktionspraktikant vid festivalen Piano-Espoo, där hon ansvarade för produktionen av de unga pianisternas konserter.

Pia är ivrig att lära sig nytt om evenemangsproduktion under praktiken såsom områdesplanering och att formulera meddelanden till myndigheter och ansöka om lov. ”Jag väntar ivrigt också på dagen för själva evenemanget. Det är fantastiskt att få se allt vi lyckats åstadkomma tillsammans!”, berättar hon om sina förväntningar.

På fritiden trivs Pia tillsammans med Netflix och ljudböcker och hon tillbringar tid med sina nära och kära. Hon planerar påbörja projektet med att sy halarmärken medan hon väntar på vårens evenemang. På det viset kan hon fira sin sista valborg som studerande iklädd sin halare.