3.2.2021

Miran Hamidulla är HUS nya föreningssakkunniga

NYHETER

HUS sakkunnigskara har fått förstärkning i form av en ny sakkunnig. Den nya föreningssakkunniga inledde sitt arbete i slutet av förra året.

 

Miran Hamidulla har börjat som vår nya föreningssakkunniga. Hamidulla vikarierar till och med april för Jaakko Kalske, som tagit över som tillfällig generalsekreterare för KonSt. I sitt uppdrag som föreningssakkunnig ansvarar Hamidulla för att stödja och vägleda HUS omfattande föreningsfält. Tillsammans med styrelsens föreningsansvariga ser föreningssakkunniga till att HUS föreningssektor rullar på under alla omständigheter.

”Jag väntar med iver på att få återvända till HUS mångsidiga föreningssektor. Det finns alltid saker att göra inom föreningssektorn och ingenting blir på en gång färdigt, vilket alltid erbjuder intressanta utmaningar, säkert också mer än vanligt i dessa undantagstider.” resonerar Hamidulla förväntansfullt.

Hamidulla kommer från Helsingforsregionen och har tidigare varit verksam i HUS styrelse år 2015 som föreningsansvarig, i HUS delegation och i ett flertal föreningar inom HUS. Hans utbildningsbakgrund är inom politisk historia, som han har studerat vid statsvetenskapliga fakulteten.

På sin fritid tycker Hamidulla om att cykla, ofta för skojs skull men ibland också som bud. ”Då och då lyfter jag även i offentligheten upp cykelbudens dåliga arbetsförhållanden!” berättar Hamidulla.

Det finns över 200 olika föreningar inom HUS.