4.2.2022

Mathilda Timmer är vår nya utbildningspolitiska sakkunniga!

NYHET

Vår utbildningspolitiska sektor förstärktes i december då politices magister Mathilda Timmer började jobba som vår andra utbildningspolitiska sakkunniga.

 

Mathilda Timmer ansvarar för intressebevakningen i högskolepolitiska frågor inom HUS och Helsingfors universitet. Hon jobbar tillsammans med vår andra utbildningspolitiska sakkunniga Marianna Suokas. Mathildas arbetsuppgifter är mångsidiga och omfattar såväl nationell utbildningspolitik som frågor som rör universitetets internationalisering, utvecklingen av undervisningen och övriga studieärenden.

Mathilda, som brukar kallas Matte, är politices magister från Helsingfors universitet. Hon har läst politisk historia som huvudämne med fokus på FN-relaterade frågor. Mathilda har fått mångsidig utbildningspolitisk erfarenhet och ett brett kunnande via olika förtroendeuppdrag inom universitetet.  Hon har bland annat suttit i kollegiet och i rättsskyddsnämnden samt som medlem i HUS styrelse med ansvar för utbildningspolitiska frågor. ”Mellan mina uppdrag inom HUS har jag jobbat med utrikesministeriets kommunikation i New York och här i Finland med influencer kommunikation!”, berättar Mathilda om sin arbetserfarenhet

Mathilda tycker att det är lockande att få jobba i HUS kunniga och trevliga arbetsmiljö och att framförallt ha ett arbete där hon får jobba med frågor som är viktiga för henne: ”HUS gör ett viktigt jobb för att bevaka studenternas intressen vid Helsingfors universitet och det känns fint att få delta och hämta sitt eget kunnande till denna palett!”, förklarar Mathilda ivrigt.

Matte har vuxit upp i västra Helsingfors och har, efter att hon blev färdig med sin pol.mag.-examen, njutit av att använda sin fritid till att fortsätta studera. Hon säger att det är hennes dröm att doktorera någon gång i framtiden: ”Jag har aldrig öppnat en skumpaflaska, eftersom jag är rädd då det smäller, men min offentligt hemliga dröm är att någon gång doktorera och att då öppna en flaska bubblande med ett fint doktorssvärd, för att fira händelsen!”

Mathildas företrädare Topias Tolonen har inlett doktorsstudier vid Uppsala universitet.