19.4.2022

Kom med och skapa ett hållbarare universitet!

NYHET

På universitetet arbetar som bäst flera olika arbetsgrupper med varierande projekt vars mål är att utveckla verksamheten vid universitetet mot allt större hållbarhet och ansvar.  Dessa grupper söker nu studentrepresentanter som ska föra fram studenternas åsikter om dessa frågor. Skicka din ansökan senast 24.4.2022!

KOMMITTÉN FÖR HÅLLBARHET OCH ANSVAR

Kommittén för hållbarhet och ansvar leder beredningen och förverkligandet av riktlinjerna i universitetets program för hållbarhet och ansvar. Målet är att inkludera HU:s helhet för hållbarhet och ansvar tätare i universitetets verksamhet. Om hållbarhetsfrågor ligger nära ditt hjärta och ett mer ansvarsfullt universitet inspirerar dig, det här är din chans att styra hela universitetet i en hållbarare riktning!

LEDNINGSGRUPPEN FÖR UNIVERSITETS PROJEKT HÅLLBARHET OCH  ANSVAR

Helsingfors universitet genomför projektet Hållbarhet och ansvar, vars syfte är att förverkliga universitetets program för hållbarhet och ansvar i praktiken. Syftet med projektet är att integrera strukturer för hållbarhet och ansvar på alla nivåer i universitetets verksamhet och att göra universitetssamfundet delaktigt i den verksamhet som hör till detta tema samt att stärka universitetets profil som föregångare i frågor om hållbarhet och ansvar.  Ledningsgruppens uppgift är att följa med hur projektet Hållbarhet och ansvar fortskrider och ansvara för fördelningen av resurser i projektet.

VAD FÖRVÄNTAS AV MIG?

Det finns bara ett kriterium för att bli vald och det är att du är närvaroanmäld studerande vid Helsingfors universitet. Det finns inga förhandskrav på särskilda kunskaper för detta uppdrag. Om man läser mötesmaterialet grundligt före mötet och hör sig, beroende på situationen, för om studiekompisars eller ämnesföreningens åsikter om de ärenden som behandlas på mötet samt ber att få ordet under mötet, så klarar man av uppdraget riktigt bra! Studentkåren erbjuder stöd och sakkunskap till den som arbetar inom universitetets förvaltning.

HUR SÖKER MAN EN PLATS SOM STUDENTREPRESENTANT?

I ansökan anger du tydligt ditt nuvarande huvudämne eller utbildningsprogram och studieinriktning samt studentnummer (Studentnumret används endast för att kontrollera fakultet och närvaro. Informationen raderas genast efter kontrollen). Studentkåren ser följande faktorer som positiva för den sökande och vi hoppas att du också beskriver detta i din ansökan:

1) Motivation för uppdraget,
2) Åsikter om och/eller intresse för hållbarhets- och ansvarsfrågor,
3) Tidigare erfarenhet av att vara studentrepresentant inom förvaltningen eller något annat uppdrag i anknytning till studenternas intressebevakning,
4) Kontakter till andra studenter och förmåga att kommunicera med de andra studenterna.

Studentkåren önskar att uppdragen söks av representanter för olika kön med mångsidig bakgrund, och av studenter som är i olika skeden av studierna. Studentkåren strävar efter att beakta att olika studieområden är representerade då studentrepresentanterna väljs.

Tilläggsinformation om de lediga platserna och om ansökningsprocessen ger

Marianna Suokas

Utbildningspolitisk sakkunnig

0503255202. marianna.suokas(at)hyy.fi