15.11.2019

Vi söker en styrelseordförande till Ylva

Ylva är en mångsidig koncern med fastighetsförvaltning, inkvarterings- och restaurangverksamhet som ägs av Studentkåren vid Helsingfors universitet. De kommande årens verksamhet påverkas av betydande byggprojekt i Helsingfors centrala delar och vi vill vara föregångare för företagsansvar och etik i hela Finland. År 2018 var Ylvas omsättning cirka 33,5 milj. € och vid årets slut var personalantalet 159.

Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) söker en styrelseordförande till Ylva. De som söker posten som Ylvas styrelseordförande förutsätts ha affärsverksamhetskunnande och synpunkter på utvecklandet av affärsverksamheten. Av den sökande förväntas mångsidig erfarenhet av styrelsearbete. För att sköta uppgiften framgångsrikt krävs förmåga till konstruktivt utmanande, interaktivt ledarskap samt förmåga till en framåtförande dialog med den operativa ledningen. För att uppnå Ylvas mål måste sökanden ha synpunkter på företagsansvaret och Ylvas roll i staden. Ylva ägs av studenter och därför krävs det att styrelseordföranden har förmåga att samarbeta med ägaren och förståelse för studentkårens verksamhet.

Arbetet är delvis väldigt självständigt och kräver en rimlig tidssatsning. För uppdraget betalas ett arvode. I ordförandens arbetsuppgifter ingår förutom att leda styrelsen även ordförandeskap i styrelsens utskott och att presentera de behandlade ärendena för HUS styrelse som fungerar som bolagsstämma.

Ylvas styrelse fungerar som styrelse för studentkårens fastighetsekonomi och som styrelse för Ylva palvelut Oy. Styrelsen bereder målbudgetar för de fastigheter som studentkåren äger, bereder bokslut och fastighetsärenden som HUS delegation beslutar om samt övervakar fastigheternas ekonomi och godkänner investeringar som berör fastigheterna inom ramen för sin behörighet. Ylvas styrelse övervakar även studentkårens investeringsverksamhet. Ylvas förvaltningsspråk är finska och de sökande förutsätts kunna arbeta på finska. Mer information om Ylva fås här.

Mandatperioden för Ylvas styrelseordförande är 4/2020 – 3/2021 Studentkårens styrelse utser Ylvas styrelseordförande som ska vara en  nuvarande eller tidigare studentkårsmedlem. De fritt formulerade ansökningarna (max två sidor), med meritförteckning som riktas till HUS styrelse skickas till adressen Studentkåren vid Helsingfors universitet, Mannerheimvägen 5 A, 2: a våningen, 00100 Helsingfors eller elektroniskt till adressen hallinto@hyy.fi  . Dokumenten måste vara framme senast torsdag  28.11 kl. 23.59. En del sökande kallas till intervjuer som hålls måndag 9.12.2019 i studentkårens lokaler (Mannerheimvägen 5 A, 2. våningen). De sökande som kallas på intervju meddelas torsdag 5.12.2019.

 

Tilläggsinformation:
Claes Bergh
Ylva-ansvarig styrelsemedlem
claes.bergh@hyy.fi
050 595 0327