1.2.2022

Fiona Helminen vikarierar som kommunikations- expert och Janne Salokoski som föreningssakkunnig

NYHET

Vi har två nya experter inom vårt team av sakkunniga från och med början av januari. Fiona Helminen och Janne Salokoski vikarierar Janne Kajander (kommunikationsexpert) och Jaakko Kalske (föreningssakkunig), som båda är studielediga.

 

Fiona Helminen vikarierar som kommunikationsexpert och arbetar speciellt med kommunikation i anslutning till intressebevakningen. Tillsammans med vår kommunikationsexpert Vilma Viertola ansvarar hon för vår dagliga kommunikation, utveckling av kommunikationen och hon ger också stöd i kommunikationsfrågor till personalen på centralkansliet. Fiona har tidigare erfarenhet av kampanjkommunikation från både delegationsval och kommunalval och hon är ivrig att få delta i planeringen av kampanjen inför höstens delegationsval.

Fiona studerar politik och kommunikation vid Helsingfors universitet och i sina studier fokuserar hon främst på politisk kommunikation och olika dimensioner av politisk delaktighet. Hon har tidigare jobbat med kommunikation inom studentföreningar. Övergången till att arbeta med expertuppgifter har varit smidig, eftersom Fiona förra året var styrelsemedlem i HUS med ansvar för kommunikation.

”Det är fantastiskt att få fortsätta jobba med intressebevakning i den här härliga arbetsgemenskapen. Jag ser verkligen fram emot att få göra HUS insatser för att bevaka studenternas intressen ännu synligare för våra medlemmar” funderar Fiona ivrigt.

På sin fritid njuter Fiona av mysiga filmkvällar och just nu håller hon ivrigt på och virkar. Hon drömmer om att skaffa hund och en ny filmkamera.

 

Janne Salokoski vikarierar som sakkunnig i föreningsfrågor och ansvarar för att stödja och handleda föreningarna samt att utveckla och upprätthålla föreningslokalerna. Janne ser också till att handlingsinstruktionerna för åtgärder under coronapandemin är rimliga. Janne jobbar för tillfället med Trimningsdagen och också bland annat med hissrenoveringen i Nya studenthuset.

Janne studerar vid teologiska fakulteten och är speciellt intresserad av exegetik och praktisk teologi. Han har tidigare jobbat inom olika församlingar där han bland annat har hållit konfirmationsläger och gudstjänster. ”Jag är intresserad av hur samhälle, kultur, människor, erfarenheter, historia och världsuppfattning kopplas ihop till varandra, både i gången tid och i vår egen tid och jag hoppas att mitt intresse för de här frågorna ger mig goda insikter också i mitt arbete som sakkunnig i föreningsfrågor” funderar Janne.  Förra året var Janne styrelsemedlem i HUS med ansvar för föreningsverksamheten och före det var han aktiv inom Kymenlaakson Osakunta i olika uppgifter.

”Det är roligt att få bekanta sig med HUS och föreningssektorns verksamhet ur en ny synvinkel. Som student, styrelseaktiv och nu som anställd ser man på HUS på lite olika sätt”, funderar Janne vidare.

På fritiden trivs Janne i köket där han lagar mat och om det är bra väder kan man hitta honom ute på frisbeegolfbanan: ”Då man i snart två års tid varit tvungen att stänga festutrymmen, funkar det som bra terapi att ibland kasta plastdiscar i skogen”.

 

Jaakko Kalske återvänder från sin studieledighet 28.2.2022 och Janne Kajander är tillbaka 7.3.2022.