4.12.2019

Chefredaktör och redaktionssekreterare för Kimppu sökes

NYHETER

Bli chefredaktör för utvecklingssamarbetsutskottets tidning Kimppu!

 

Kimppu är en tidskrift för utvecklingsjournalistik som ges ut av HUSs utskott för utvecklingssamarbete. Nätpublikationen behandlar teman angående utvecklingssamarbete och globala utvecklingsfrågor. Nya artiklar publiceras året runt och en gång i året trycks även en papperstidning med guldkornen från nätpublikationen. Ny söker Kimppu 1 – 2 nya chefredaktör för året 2020!

Kimppu finansieras av HUS. Nätpublikationen Kimppu: https://kimppu.com/

Till chefredaktörens uppgifter hör:

  • Att fungera som chefredaktör, det vill säga planera temat för tidningen, skriva i den, hitta skribenter och en ombrytare som ansvarar för det visuella uttrycket samt att redigera tidningen.
  • Att (tillsammans med redaktionen) hitta en ombrytare för den tryckta tidningen och ett tryckeri.
  • Att hålla utskottet för utvecklingssamarbete informerat om hur det går för Kimppu, vilket innebär att hen måste delta i utskottets möten.
  • Att ordna en utgivningsfest tillsammans med biståndsutskottet, Ifall det ges ut en tryckt tidning.
  • Att marknadsföra e-Kimppu och arbeta för att ge den ökad synlighet.

Av chefredaktören önskas att hen har erfarenhet av att redigera tidningar, är intresserad av utvecklingssamarbetsfrågor och kan engagera sig långsiktigt för att sköta uppdraget från början till slut. Uppdraget sköts på frivillig bas. Förra året chefredaktör aura Alarto hjälper den nya chefredaktören att bekanta sig med tidningen och svarar också på eventuella frågor. Om du vill ha mer information kan du skicka email till aura.alarto@helsinki.fi.

 

Bli redaktionssekreterare för utvecklingssamarbetsutskottets tidning Kimppu!

 

Redaktionssekreterare sökes för utvecklingssamarbetsutskottets tidning Kimppu. Redaktionssekreterarnas uppgift är att hjälpa chefredaktören i hens arbete, stöda skribenterna under skrivprocessen och editera färdiga texter. Redaktionssekreterarna har kontakt med skribenterna och hjälper till med planerandet av teman, deadlines och valet av bilder till texten.

För att bli redaktionssekreterare skulle man ha ett intresse för att arbeta med globala teman och entusiasmen att lära sig nytt. Som redaktionssekreterare lär man sig mycket av att editera texter och samtidigt utvecklas även det egna skrivandet. Om du vill ha mer information kan du skicka email till aura.alarto@helsinki.fi.

 

Ansökningarna är öppna för alla HUS medlemmar. Ansökningstiden tar slut 08.12.2019 och ansökningarna skickas till adressen aura.alarto@helsinki.fi. Sökanden kommer att bli underrättad om besluten av den 13.12.2019