25.11.2022

Sök till Kumpulan liikuntahallisäätiö!

 

BESKRIVNING AV FÖRVALTNINGSORGANET

Ändamålet för Kumpulan liikuntahallinsäätiö (svensk övers. Stiftelsen för Gumtäkts idrottshall) är:

  1. Att stödja stadsbornas och särskilt studerandenas och högskolepersonalens motions- och idrottshobbyn samt den själsliga och kroppsliga kulturen i Helsingfors.
  2. Att upprätthålla idrottshallen på Gumtäkt campus i Helsingfors för att uppfylla ändamålet för sin verksamhet.

VAD ÄR DET FRÅGAN OM?

Kumpulan liikuntahallinsäätiö har en styrelse på 6-8 personer som sköter om idrottshallens ärenden. Styrelsens mandatperiod är tre (3) kalenderår. Om en styrelsemedlem avgår väljs en ny medlem för kvarvarande mandatperiod.

Till styrelsens uppgifter hör särskilt att:

godkänna bokslut och verksamhetsberättelse på styrelsens årsmöten, fastställa styrelsemedlemmarnas och utskottsmedlemmarnas samt revisorernas arvoden. Arbetsspråket för stiftelsens styrelse är finska.

Stiftelsens styrelsemedlemmar har vanligen fått ett arvode för att sköta uppdraget.

VAD FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG?

Studentrepresentanten ska vara närvaroanmäld studerande vid Helsingfors universitet. Vi förutsätter inga specifika kunskaper. Det viktigaste är en vilja att lära sig nya saker och motivation att fungera som studentrepresentant. Det är viktigt att man förbereder sig före mötena genom att läsa mötesmaterialet på förhand. Man klarar av mötena riktigt bra då man vid behov diskuterar med de andra medlemmarna i styrelsen och speciellt med de ämnesföreningar som verkar på Gumtäkt campusområde.

Valet av studentrepresentant till stiftelsens styrelse fastställs av HUS styrelse på förslag av Matlu ry.

HUR SÖKER MAN EN PLATS SOM STUDENTREPRESENTANT?

Du söker platsen som studentrepresentant på adressen beta.halloped.fi senast 02.12.2022 kl. 23:59.

Din ansökan behöver inte vara lång. Ange i din ansökan ditt nuvarande huvudämne eller ditt utbildningsprogram och studieinriktning samt ditt studentnummer (Studentnumret används endast för att kontrollera att du är anmäld som närvarande. Informationen raderas genast efter kontrollen). Meddela också i din ansökan om du ställer upp som ordinarie medlem i stiftelsens styrelse eller som suppleant, eller om båda uppdragen passar dig. Studentkåren ser följande faktorer som positiva för den sökande:

  • motivation och möjlighet att binda sig vid att sköta uppdraget
  • intresse för att främja motion och relevant sakkunskap i frågor som berör studentmotion
  • tidigare erfarenhet av att vara studentrepresentant inom förvaltningen, studieansvarig eller i något annat uppdrag i anknytning till studenternas intressebevakning

Studentkåren önskar att uppdraget söks av representanter för olika kön och med mångsidig bakgrund. Man önskar också att uppdraget söks av studenter som är i olika skeden av studierna.