10.8.2021

Vi söker en översättare till svenska för en tillsvidareanställning på deltid

NYHET

Tyvärr tar vi inte nya ansökningar.

Studerar du till översättare och skulle vilja jobba inom branschen vid sidan av studierna? Är du en frilansöversättare men skulle vilja få lite mer framförhållning i din vardag? Är du intresserad av ett varierat och flexibelt arbete som översättare med bra anställningsförmåner? Om du kände igen dig i någon av punkterna ovan kan du vara den nya översättaren till svenska som vi söker!

Översättarens uppgifter består av varierande översättningsuppdrag i anknytning till studentkårens verksamhet i huvudsak från finska till svenska: bl.a. översättning av informations- och aktualitetsmaterial, olika guider, broschyrer, inbjudan, program och andra trycksaker samt regler och dokument.

Uppdraget är på deltid 20 h/vecka och passar därför utmärkt till exempel en studerande eller frilansöversättare. Lön utgår enligt studentkårernas kollektivavtal* (klass II) samt lunch- och idrottsförmån. Översättararbetet är inte platsbundet så det är möjligt att genomföra arbetet till exempel på distans.

Vilka är vi:

  • En studentkår med cirka 26 000 medlemmar
  • En effektiv, aktiv och passionerad intressebevakare
  • Ett entusiastisk arbetslag bestående av bland annat 15 medarbetare och 12 styrelsemedlemmar där uppgifterna sköts tillsammans med kompetens och avslappnad attityd

Detta förväntar vi oss av dig:

  • Erfarenhet från översättningsarbete eller studier inom branschen.
  • Kunskap i användning av olika översättningsverktyg
  • Förmåga till självständigt arbete
  • Erfarenhet av att leda ditt eget arbete

Dessutom önskar vi

  • Erfarenhet från studentverksamhet

Detta får du av oss:

  • Ett intressant, självständigt och utmanande arbete
  • Lön enligt kollektivavtalet för studentkårer * med eventuella utbildnings- och erfarenhetstillägg. Dessutom erbjuder vi både lunch- och idrottsförmån.
  • Utbildnings- och utvecklingsmöjligheter

Skicka oss en fritt formulerad ansökan på högst en sida till hallinto@hyy.fi med rubriken ”översättare”. Alla mottagna ansökningar bekräftas skriftligen. Vi kommer att låta de sökande som kallas till intervju att göra en liten provöversättning. Agera snabbt, eftersom vi går igenom ansökningar löpande och fattar beslut så fort vi hittar en lämplig person. Vi önskar att du kan börja 16 augusti eller enligt överenskommelse.

Mer information:
Mikko Kymäläinen
generalsekreterare
0400 816426, mikko.kymalainen@hyy.fi

Vi lägger stor vikt vid mångfald och likabehandling i vår verksamhet. Vi önskar därför att så många som möjligt med olika bakgrunder söker platsen. Ansökningarna behandlas anonymt i det första rekryteringsskedet.

*En översättares grundlön med 20 veckoarbetstimmar är 1 004,44 euro per månad (löneklass II i kollektivavtalet). Lönen påverkas dessutom av tidigare erfarenhet och utbildning. Exempel på lön för en person med en lägre högskolexamen utan tidigare meriterande erfarenhet 1 029,55 euro per månad. Generalsekreteraren ger gärna mer information om lönesättningen.