Media och arkiv

Vill du bli kommunikationspraktikant vid HUS?

29.08.2018

HUS söker kommunikationspraktikant! Praktikanten är en del av HUS kommunikationsteam och förverkligar studentkårens kommunikation under resten av året. Som praktikant inom kommunikation hos oss får du insyn i påverkanskommunikation, studentpolitik och intressebevakning.

I praktikantens uppgifter ingår uppdrag inom studentkårens dagliga kommunikation, exempelvis att uppdatera och koordinera våra sociala medier, redigering av texter, mediauppföljning och att sammanställa medlemsbulletin samt andra uppgifter. Praktikanten samarbetar tätt med HUS kommunikationsspecialist, AD och de i studentkårens styrelse som ansvarar för kommunikation.

Vad vi förväntar oss av dig:
Lämpliga högskolestudier inom exempelvis kommunikation eller journalism. 
Utmärkta kunskaper i finska. Goda kunskaper i svenska och engelska är en fördel.
Beredskap att tillägna dig nya helheter och hantera dem.
En orädd och innovativ attityd.
Att du har lätt för att arbeta i team.
Erfarenhet av att producera innehåll för sociala medier. 
Erfarenhet av fotografering och/eller grafisk design.

Vi är:
En studentkår som står till Helsingfors universitets cirka 27 000 studerandes tjänst.
En sporrande och inspirerande arbetsgemenskap som omfattar bl.a. 8 sakkunniga och en styrelse som består av 12 studerande.

Vi erbjuder:
Flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.
En avslappnad och kul arbetsgemenskap.
Erfarenhet av ansvarsfulla och självständiga uppgifter.
Erfarenhet av kommunikation vid en intressebevakande organisation.

Praktikperioden är 3 månader. Arbetstid är 30 timmar per vecka. Din arbetsplats är vid HUS centralkansli. Lön för praktikperioden är 1308 e/ mån.

Skicka en fritt formulerad, maximalt en sida lång ansökan. Uppge i din ansökan varför du skulle passa in i vårt kommunikationsteam och vad som gör dig till en utmärkt kommunikatör. Bifoga även ditt cv. Skicka ansökan inklusive bilagor till adressen hallinto@hyy.fi med rubriken ‘’Viestintäharjoittelija’’. Ansökningstiden utgår den 5.9 kl. 12. Intervjuerna sker främst på fredagen den 7.9. 

Mer information om uppdraget får du av kommunikationsspecialist Ruut Luukkonen (050 5439 609) och generalsekreterare Aaro Riitakorpi (040 0816 426).

HUS betonar i sin verksamhet mångfald och jämlikhet. Vi önskar så många sökande som möjligt med olika bakgrunder.