Media och arkiv

Vill du bli HUS Gulnäbbskansler 2015?

09.03.2015

Var gulnäbbsåret den bästa tiden i ditt liv? Brinner du av iver att berätta för nya studerande hur roligt studielivet kan vara? Tycker du om att uppträda, synas och höras? Är du känd som en kämpe, är du specialist på skoj?

 

Om ditt svar är ja ska du ansöka om att bli HUS Gulnäbbskansler 2015! Studentkåren vid Helsingfors universitet söker en Gulnäbbskansler som kan välkomna de nya studenterna i studentgemenskapen.

 

Gulnäbbskanslerns uppgifter är att:

  • skriva en välkomsthälsning till de nya studenterna i Gulnäbbsguiden 
  • representera på Öppningskarnevalen (31 augusti)
  • kommunicera på Gulnäbbskanslerns Facebooksida
  • koordinera fototävlingen för gulnäbbar och välja de bästa bilderna
  • vara konferencier på Gulnäbbsäventyret (30 september)

 

Gulnäbbskanslern behöver inte kunna allt om universitetet eller HUS, det viktigaste är att man har en positiv attityd, är engagerad, kan uppträda och kommunicera och att man vill hjälpa de nya studenterna genom deras spännande höst som gulnäbbar. Språkkunskaper är ett plus! Gulnäbbskanslern arbetar tillsammans med HUS personal och styrelse. För uppdraget betalas ett arvode på 250 euro.

 

Låter det intressant? Skicka en fritt formulerad ansökan till adressen hallinto(at)hyy.fi med rubriken ”Fuksikansleri 2015” senast 17.4 före kl. 12. De sökande måste vara närvaroanmälda vid Helsingfors universitet. En del av de sökande kallas till intervjuer som hålls i slutet av april.

 

Mera information ger:
Susanna Jokimies

Styrelsemedlem i HUS med ansvar för nya studerande, tutorering, internationella ärenden, frivilliga

050 543 9611

susanna.jokimies(at)hyy.fi