Media och arkiv

FLORA 2016, anmälningen börjar 25.4.

21.04.2016

Också i år firar studenterna och personalen vid Helsingfors universitet våren och Floradagen tillsammans, fredag 13.5 kl. 15–20. Denna gång sprider sig vårstämningen i Gumtäkt, då Physicum (Gustaf Hällströms gata 2 A) fylls av musik, program, mat- och dryckesservering – vetenskaplig glädje inte att förglömma. 

Ett band och en DJ motionerar musikörat och dansmusklerna, hjärnan kan få sig en poetisk omarbetning och man kan föreviga sig själv i en photobooth. Dessutom blir det minidjur, rundvandringar i studentrum och ett mångsidigt vetenskapligt program, där institutionerna vid Matematisk-naturvetenskapliga fakulteten skådar in i framtiden. Dryckesserveringar och matbilar ser till att magen hålls fylld och strupen fuktad.

Klockan 15–17 kan man bekanta sig med mindre kända delar av Gumtäkt med hjälp av sakkunniga som guidar runt i den fina botaniska trädgården, i kemiklassen Gadolin för upplevelsebaserad inlärning, Detektorlaboratoriet, Seismologiska institutet och Acceleratorlaboratoriet. Till de här rundvandringarna ska man anmäla sig separat, så man kan delta i dem också om man inte vill vara med på själva festen! 

Mera information om programmet, rundvandringarna och serveringen finns på evenemangets webbsida:
www.hyy.fi/flora2016

Det är förhandsanmälning till festen. För både universitetets personal och för studerande har det reserverats kvoter på 250 personer. Anmälningen börjar måndag 25.4 kl. 12.00, då en länk till anmälningen publiceras på Flamma. Länken publiceras också på evenemangets Facebooksida och på webbsidan www.hyy.fi/flora2016

Floradagens officiella hashtag är #FLORA2016

Vi önskar alla på uni varmt välkomna med!