Media och arkiv

Hela programmet för HUS150-födelsedagspartyt och Sillisen är klart!

12.11.2018

HYY150-vuosijuhlaviikonloppu

Hela programmet för HUS150-födelsedagspartyt och Sillisen är klart! Ett lika briljant smörgåsbord får man vänta på i 50 år till! Läs detaljerna och skaffa biljetterna till det oförglömliga 150-årsveckoslutet senast nu!

Köpa biljetter här: Bailataan.fi


PARTY LIKE IT’S 1868 – På HUS150-födelsedagspartyt festar vi så det räcker för 150 år!


Hela HUS150-jubileumsåret kulminerar den 24 november med ett unikt Födelsedagsparty på The Circus. En kväll full av glitter, festyra, musik, överraskningar och vänner när vi firar vår studentkår på århundradets oförglömligaste fest. Partyt startar kl. 22 och dansgolvet töms inte förrän på småtimmarna – om ens då, eftersom vi fortsätter med en episk efter-efterfest! Ta med dig kompisarna och säkra era platser på århundradets party, för ett bättre tillfälle får ni vänta på i 50 år till!

Program


Vi slår klackarna i The Circus-taket med kvällens huvudartist Olavi Uusivirta, en av den finländska rockmusikens klaraste stjärnor!

Också  DJ:arna från We Love Helsinki serverar hittar som håller festfolket igång.

Upplev en egen stund i jubileumsårets rampljus i Födelsedagspartyts karaokerum, där också allsången klingar! Tolka din favoritlåt på scenen eller koppla av och njut av karaokeglädjen i publiken.

Ingen kan påstå att partykvällen inte är elegant, för bakom den skimrande partyupplevelsen står tjusiga Glitternisti! ECO-glittret som används på festen är både vackert och miljövänligt. På festen kan du dessutom skaffa ett unikt gyllene HUS150-jubileumshalarmärke! Det blir inte heller någon brist på slående överraskningseffekter.

För att inte behöva fundera “Vart nu?” när festen är slut kan du föreviga ditt oförlömligaste Födelsedagspartyögonblick med en polaroidkamera och lämna en hälsning till dig själv på följande dags Sillis, där du kan hämta bilden. När partyt är slut betyder det inte att partyt är slut, utan vi förflyttar oss till en magisk, aldrig förr skådad HUS150-efter-efterfest på Gustavus Rex, där alla partygäster är välkomna! Jubileumsveckoslutet är inte över i soluppgången, för vid middagstid den 25 november fortsätter vi med HUS150-sillisen i Gumtäkt.

Klädkod på födelsedagspartyt: var dig själv i en gnistrande födelsedagsdress du orkar dansa i hela natten.

Partyts officiella hashtagg är #hyy150bday


OTROLIG + HEJDLÖS + KUL + ÖVERRASKANDE + X = SILLIS?


HUS150 Sillis sammanför studenterna och alumnerna till en gemensam fest när HUS150-jubileumsveckoslutet kulminerar i Physicum på Campus Gumtäkt (Gustaf Hällströms gata 2). Dra på dig mjukisbyxor, djurkostym eller kör med partydressen hela veckoslutet och njut av en Sillig Chillis! Vi kör igång kl. 12 och fortsätter till kvällen. Är du en chillande mocktail-yogi eller en vildare pongspelare – eller en sillig dubbel? På Sillisen finns områden för alla tre, och på programmet finns helt säkert något för alla sillispersonligheter!

Program


På Sillscenen kröns Chillisstämningen av en huvudartist som tar avstamp från universitetssavannen och snabbt blivit ett stjärnskott inom finländsk rapmusik – Gasellit.

Sillisfirarna får också festa till Saattue DJ’s beats.

Chillområdet bjuder på avkopplande yoga, strategiska vilopauser i sömnrummet eller eskapism i filmrummet. En professionell massör från VALA Group Lounge och en fräsch saftbar piggar upp och löser muskelspänningar från föregående kväll.

Vilda området är din chans att testa dina färdigheter i klatschiga kvittervisor, dvs.  fågelkaraoke! Karaokesegern kan också bli din i Sillisens Singa-karaoke där du garanterat hittar alla dina favoritlåtar. Spelloungens konsolspel och givetvis studentklassikern beer pong lär också sätta fart på din Sillis.

Stämningen stiger till optimala temperaturer i den ångande Sillisbaljan och Sillisbastun, så det lönar sig absolut att ta med sim- och bastugrejerna.

Smält sillen och smutta på en mocktail – Sillisen vore förstås ingenting utan mat och dryck, som levereras av våra läckra samarbetspartner Hoviruoka, Aitokaura och Baba’s food. På menyn står bland annat mocktails, baljhavrepizza, grönsaks- och köttpiroger, sallader, hummus, mellanmålskvarg och mjukglass, popcorn och sockervadd!

OBS! Sillismenyn prioriterar det livsviktigaste, dvs. deltagarnas näringstillförsel, så ta med dig egna drycker om du vill ha bubbel eller något annat speciellt. Under sillisen ordnar vi en Skumpagarderob där dina drycker garanterat hålls i behåll, inom räckhåll och väl kylda.

Det finns mycket att uppleva på Sillisen, men glöm inte att föreviga ett oförglömligt HUS150-sillisögonblick vid Sillisens egen fotovägg – tillsammans med dina kompisar!

Festens officiella hashtagg är #hyy150sillis

KÖPA BILJETTER HÄR!