Ylioppilaskunta

Vaikuttaminen HYYssä

Ylioppilaskunta on olemassa sen jäseniä eli opiskelijoita varten. Se, mitä ylioppilaskunta tekee ja miten esimerkiksi edunvalvontaa ja vaikutustyötä kohdennetaan, on opiskelijoiden päätettävissä.

Miten ylioppilaskunnan jäsenen voi vaikuttaa ylioppilaskunnan toimintaan?

  • Joka toinen vuosi järjestetään edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 60-henkinen edustajisto, joka käyttää ylioppilaskunnan korkeinta valtaa. Edustajisto päättää ylioppilaskunnan taloudelliset raamit, pääsihteerin, ylioppilaslehden päätoimittajan, omistajastrategia-asiakirjan sekä ylioppilaskunnan hallituksen. Se tekee suuret linjavedot siitä, mihin ylioppilaskunnassa keskitytään vuosittain. Asettumalla ehdolle tai äänestämällä voit vaikuttaa merkittävästi siihen, miten ylioppilaskuntasi keskustelee, kommentoi ja käyttää rahojaan. Vuoden 2014 edustajistovaaleistä löytyy lisätietoa täällä.
  • Valiokunnat toimivat yhteistyössä HYYn hallituksen kanssa. Valiokunnissa voi vaikuttaa oman mielenkiinnon mukaan ylioppilaskuntatoimintaan. Valiokunnat tarjoavat mahdollisuuden päästä järjestämään kiinnostavia tapahtumia bileistä ja sitseistä näyttelyihin ja seminaareihin.  Valiokuntiin voi tulla mukaan vuoden minä tahansa ajankohtana ja mukana voi olla juuri sen verran kuin haluat.

Tule mukaan järjestötoimintaan ottamalla yhteyttä järjestövaliokuntaan! Ylioppilaskunnassa toimii yli 250 järjestöä. Aine-, tiedekunta-, osakunta-, harraste- ja etujärjestöjen kirjo on ainutlaatuinen. HYYn piirissä toimivista järjestöistä löytyy jokaiselle jotain!

Voit toki myös olla suoraan yhteydessä HYYn hallituksen jäseniin tai työntekijöihin ja kertoa heille, miten asioita yliopistolla tai opiskelijan arjessa pitäisi kehittää.