Pidetään huolta itsestämme ja toistamme

Tunnelmaan pääset jo ennen vappua, kun Mantan lakki kiertää kampukselta toiselle. Tsekkaa HYYn vappuohjelma, vedä haalarit jalkaan ja tule mukaan seuraamaan matkaa Mantalle. Juhlahumu huipentuu tietenkin vappuaattona Mantan lakitukseen ja vapun vastaanottoon Kauppatorilla.

Tänä vuonna Mantan lakituksen teemana on välittäminen. Välittäminen omasta ja muiden hyvinvoinnista, yhteisöllisyys sekä yhteisen tulevaisuuden rakentaminen ovat aiheita, joita lakituksessa erityisesti halutaan nostaa esiin. Juuri sinä olet tervetullut juhlistamaan vappua! Nappaa siis kaverit kainaloon ja liity mukaan iloiseen vapunviettoon. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, myös vappuna. Nähdään Mantalla!

Seuraa matkaa Mantalle somessa!

Jos HYYn sometilit eivät vielä ole seurannassa, nyt on korkea aika ottaa ne haltuun. Mantan lakki on tour -kampuskierroksen Facebook-tapahtuman ja itse Mantan lakituksen Facebook-tapahtuman löydät HYYn Facebookista. Vappuun valmistaudutaan lisäksi HYYn Instagramissa. Kaikkein parhaiten pysyt matkassa mukana, kun otat seurantaan myös lakituksesta vastaavan Manta Crew’n Instagramin.

Manta Crew 2022 Instagramissa HYY Facebookissa HYY Instagramissa

Vappuaaton ohjelma

@ Kauppatori, Helsinki 30.4.

 • klo 16.00 DJ Vicky aloittaa
 • klo 16.30 Mantan lakki saapuu Sinebrychoffin panimohevosten kyydissä
 • klo 17.00 Mantan pesu
 • klo 17.10 Viikki-speksin tanssiesitys ja yhteistanssinumero
 • klo 17.30 Helsingin kaupungin vapputervehdys, apulaispormestari Nasima Razmyar
 • klo 17.45 joukkokaraoken Suomen ennätysyritys Karaokekeisari Heikkisen johdolla
 • klo 17.55 Mantan rokotus
 • klo 18.00 Mantan lakitus
 • klo 18.05–18.35 BESS
Tapahtuma Facebookissa

Näin valmistaudut vapunviettoon

Vappuaattona 30.4. kannattaa saapua Kauppatorille hyvissä ajoin, sillä huikeat vappubileet pyörähtävät käyntiin jo klo 16. DJ Vicky nostattaa juhlatunnelmaa, ja yleisölle on jaossa Mantan lakituksen upeita haalarimerkkejä sekä Kolmen Kaverin vegaanisia jäätelöitä. Ole siis ajoissa paikalla!

Klo 17.20 vuorossa on Viikki-speksin tanssiesitys, minkä jälkeen juuri sinä pääset näyttämään tanssitaitosi yhdessä kymmenien tuhansien muiden juhlijoiden kanssa. Luvassa on nimittäin vauhdikas yhteistanssinumero, jota varten voit opetella etukäteen helpon ja hauskan koreografian.

Kun tanssijalat ovat lämmenneet ja yhteinen rytmi löytynyt, on aika ottaa vastaan ennenkuulumaton haaste: klo 17.45 Kauppatorilla toteutetaan Suomen kaikkien aikojen suurin joukkokaraoke yhteistyössä Singan kanssa. Joukkokaraoken Suomen ennätystä tavoitellaan Karaokekeisari Heikkisen johdolla. Laulun sanat tulevat näkyviin jättinäytöille lavan ympärille, joten sinun tarvitsee ainoastaan avata äänesi ja valmistautua mukaansatempaavan karaokebiisin kajauttamiseen!

Se kaikkein tärkein eli ylioppilaslakin painaminen Mantan päähän tapahtuu tuttuun tapaan tasan klo 18. Kun Manta on saanut lakkinsa, voit sinäkin painaa valkolakin päähäsi. Lakituksen jälkeen juhlatunnelma pysyy taatusti katossa, kun lavan valtaa valovoimainen BESS. Tätä vappuspektaakkelia et halua missata! Tule mukaan!

Opettele koreografia!

Mantan lakki on tour 11.–20.4. ja prevappubileet 12.4.

Nyt on tilaisuutesi päästä fiilistelemään vappua ennakkoon, kun Mantan lakki kiertää kampukselta toiselle. Lakki kiertää Meilahden, Kumpulan, Viikin ja keskustakampuksen kautta päätyen vappuaattona Havis Amandan päähän. Kampuskierroksella sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus kuvauttaa itsesi Mantan lakin kanssa. Lisäksi voit hakea upean Havis Amanda 2022 -merkin koristamaan haalareitasi. Muista myös herkutella munkilla ja simalla, joita on saatavilla UniCafesta 19.4. lähtien. Katso tarkemmat tapahtumapaikat ja -ajat alta.

Kampuskierroksen yhteydessä 12.4. järjestetään huikeat poikkitieteelliset prevappubileet, joihin ovat tervetulleita kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat. Bileet pyörähtävät käyntiin Baarikärpäsessä klo 21. Sisään pääset narikan hinnalla, ja ennen klo 22 saapuvilla on mahdollisuus saada juoma-alennuksiin oikeuttava ranneke. Myös tässä tapahtumassa jaetaan uniikkeja Havis Amanda 2022 -haalarimerkkejä.

Mantan lakki on tour

 • Meilahti: 11.4. klo 11–14 (Haartman-instituutin aula, Haartmaninkatu 3)
 • Kumpula: 12.4. klo 11–14 (Physicumin aula, Gustaf Hällströmin katu 2) + illalla jatkot Baarikärpäsessä klo 21 alkaen
 • Viikki: 19.4. klo 11–14 (Biokeskus 1, Viikinkaari 9)
 • Keskusta: 20.4. klo 11–14 (Porthanian aula/edusta, Yliopistonkatu 3)
Tapahtuma Facebookissa