Opiskelijalle

Valiokunnat

WANNA HAVE ___?

Haluatko viljellä kurpitsoja keskustakampuksella? Tahtoisitko käydä Uuden ylioppilastalon katolla? Haluatko tehdä maailmasta tai vaikka yliopistosta vähän paremman paikan?

HYYn valiokunnissa kaikki tämä ja enemmänkin on mahdollista. Tutustu valiokuntiin ja löydä itsellesi se oikea tai vaikka useampikin. Valiokuntaan voit tulla mukaan milloin vain vuodenajasta riippumatta. Liityt vain haluamasi valiokunnan Facebook-ryhmään ja saat tietoa milloin valiokunta tapaa.

Valiokuntien puheenjohtajien yhteystiedot

Valiokuntien sähköpostilistat

Järjestövaliokunta

Järjestövaliokunta osallistuu HYYn piirissä toimivien järjestöjen toimintaedellytysten kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä asiantuntijan ja hallitusvastaavan kanssa. Se järjestää ja tuottaa sisältöä järjestöjen koulutuksiin esimerkiksi järjestämällä vuosittain kaksi puheenjohtajasemiaaria. Valiokunta jakaa Alinan-salin käyttövuorot ja osallistuu omalta osaltaan myös järjestöjen toiminta-avustusjaon kehittämiseen sekä organisoi järjestökilpailuja.
Löydät tietoa järjestövaliokunnan toiminnasta myös HYYn järjestöwikistä.

Liity Järjestövaliokunnan Facebook-ryhmään
HYYn Järjestöasioiden Facebook-sivu

Opintovaliokunta

Kiinnostavatko sinua opintoasiat? Opintovaliokunta on paikka, jonne opintoasioista ja koulutuspolitiikasta kiinnostuneet opiskelijat voivat tulla saamaan tietoa, luomaan verkostoja ja keskustelemaan opintoasioista. Valiokunta on verkosto erityisesti opiskelijaedustajille ja järjestöjen opintovastaaville: sieltä saa apua, neuvoja ja vertaistukea omiin tehtäviinsä.

Liity Opintovaliokunnan Facebook-ryhmään


HYYn tapahtumavaliokunta

Tapahtumavaliokunta

Lisää säihkettä opiskelijaelämään! Tapahtumavaliokunta on paikka tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneille ylioppilaskunnan jäsenille. Pääset mukaan ideoimaan ja toteuttamaan ylioppilaskunnan tapahtumia sekä luomaan näköistäsi valiokunnan omaa toimintaa. Hommia tehdään yhdessä ylioppilaskunnan tuottajan sekä hallituksen kulttuurivastaavan kanssa – matalalla kynnyksellä totta kai!    
 
Liity Tapahtumavaliokunnan Facebook-ryhmään
HYYn tapahtumat & kulttuuri Facebook-sivu

Ympäristövaliokunta

Saavatko ympäristöasiat sydämesi pamppailemaan? Tervetuloa kaltaistesi seuraan! Ympäristövaliokunnassa tutustumme, pohdimme ja ennen kaikkea innostumme ympäristöön liittyvistä teemoista. Toimintaamme kuuluu paitsi erilaiset luontoretket ja dokkari-illat myös suuremmat tempaukset aina vaatteidenvaihtotapahtumista hävikkiruokaillallisiin, kaikki tämä tietenkin hyvässä seurassa.
Heräsikö uteliaisuutesi? Lisätietoa toiminnastamme saat Ympäristövaliokunnan Facebook-sivulta ja blogista.

Liity Ympäristövaliokunnan Facebook-ryhmään
Ympäristövaliokunnan blogi
Ympäristövaliokunnan Facebook-sivu


HYYn kampusviljelyvaliokunta

Kampusviljelyvaliokunta

Tomaattien kasvatusta keskustakampuksella vai kurpitsoja Kumpulassa? Kampusviljelyvaliokunta organisoi ylioppilaskunnan ja yliopiston yhteistä kaupunkiviljelyä. Lue lisää blogista.

Liity Kampusviljelyvaliokunnan Facebook-ryhmään

Kehitysyhteistyövaliokunta

Sykkiikö sisälläsi maailmanparantaja? Ovatko globaali vastuu ja tasa-arvo sinulle tärkeitä? Haluatko saada kokemusta kehitysyhteistyöstä? Jos vastasit yhteenkin kyllä, tai pohdit, mitä ihmettä kysymys oikein tarkoittaa, tule mukaan kehitysyhteistyövaliokuntaan! Valiokunta hallinnoi HYYn kehitysyhteistyöhankkeita ja järjestää globaalikasvatustapahtumia. Mukaan pääsee milloin vain ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan tai saapumalla paikalle valiokunnan tapahtumiin, joista kuulet seuraamalla Facebook-sivua. Tarkempia tietoja löydät valiokunnan sivuilta.

Valiokunnan sivut
Valiokunnan Facebook-sivu

Sukukansavaliokunta

Sukukansavaliokunta kokoaa yhteen somalais-ugrilaisia kieliä puhuvien kansojen asioista kiinnostuneet yliopistolaiset. Sukukansavaliokunta koordinoi sukukansakeräyksen kautta hankittuja varoja monenlaisiin suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriprojekteihin sekä järjestää aiheesta kiinnostuneille sukukansateemaisia tapahtumia, kuten perinneruoka- ja elokuvailtoja. Jos mielestäsi myös vähemmistökulttuureilla on oikeus olla olemassa, tule mukaan valiokunnan toimintaan.

Liity Sukukansavaliokunnan Facebook-ryhmään
Valiokunnan sivut

Kaksikielisyysvaliokunta

Haluatko edistää ruotsinkielisyyttä yliopistolla, ylioppilaskunnassa tai vaikkapa YTHS:llä? Kaksikielisyysvaliokunnassa pääset tekemään sekä edunvalvontaa että tapahtumia. Valiokunnan vuoden tärkein tapahtuma on marraskuussa oleva ruotsalaisuuden päivä.

Liity Kaksikielisyysvaliokunnan Facebook-ryhmään

Yhteisönkehittämisvaliokunta

Haluatko olla mukana tekemässä HYYstä yhdenvertaisempaa, inklusiivisempaa ja avoimempaa? Oletko havainnut epäkohtia, joihin haluaisit puuttua, asioita joita haluaisit kehittää ja siten tehdä HYYstä entistä paremman yhteisön ja ylioppilaskunnan kaikille? Tule mukaan HYYn yhteisönkehittämisvaliokuntaan (eli Code, englanninkielisestä nimestä Community Development Committee)! Valiokunnan tarkoituksena on edistää osallisuutta, yhdenvertaisuutta sekä yhdenvertaisia vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia HYYssä ja lisätä yhteisöllisyyttä ylioppilaskunnassa.

Liity Yhteisönkehittämisvaliokunnan Facebook-ryhmään