Opiskelijalle

Uudet opiskelijat

Olemme odottaneet sinua 150 vuotta – tervetuloa opiskelijayhteisöön, fuksi 2018!

Fuksi: olet sinä, ensimmäisen vuoden opiskelija
Ylioppilaskunta: olemme me, Helsingin yliopiston 26 000 opiskelijaa

Yksi parhaista puolista opiskelussa Helsingin yliopistolla on sen monimuotoinen opiskelijayhteisö – ja uutena opiskelijana sinä olet sen jäsen. Vuosi 2018 on ainutlaatuinen vuosi aloittaa Helsingin yliopistossa, sillä Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli HYY täyttää 150 vuotta! Me olemme yhdessä Suomen suurin ja vanhin ylioppilaskunta ja haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi jäseneksemme! Tänä vuonna HYY juhlii 150-juhlavuottaan näyttävästi koko syksyn. Lue lisää HYYn juhlavuodesta täältä: https://www.hyy150.fi/

Ylioppilaskunta valvoo etuasi yliopistolla ja yhteiskunnassa, tukee järjestötoimintaa, järjestää erilaisia tapahtumia ja tarjoaa jäsenetuja ja -palveluita Ylioppilaskalenterista oikeusapuun. Tutustu siis ylioppilaskuntaan – hauskinta se on Fuksiseikkailussa 28.9. ja Avajaiskarnevaaleilla 3.9.!

Fuksin muistilista

Tilaa opiskelijakortti

Kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi ja maksanut HYYn jäsenmaksun, voit tilata opiskelijakortin Frank-palvelusta. Frankin sivuilta löydät lisäksi satoja opiskelija-alennuksia, jotka saat käyttöösi rekisteröitymällä verkkopalveluun.  Lisätietoja kortin noutamisesta ja erilaisista korttityypeistä löydät täältä.


Koe Fuksiseikkailu 28.9.

Tule mukaan Suomen suurimpaan fuksitapahtumaan, tutustu uusiin opiskelutovereihisi ja opiskelijoiden kaupunkiin! Fuksiseikkailu on HYYn ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kaupunkisuunnistus, johon osallistuu 3000 uutta opiskelijaa ja 100 rastia. Kerää oma joukkue fuksikavereistasi, kierrä HYYn, opiskelijajärjestöjen ja yliopiston rasteilla suorittamassa tehtäviä ja voita huikeita palkintoja! Lisätiedot löydät Fuksiseikkailun sivulta.

Fuksiseikkailu 2017


Tutustu opiskelijärjestöihin Avajaiskarnevaaleilla 3.9.

HYY, opiskelijajärjestöt ja yliopisto yhdistävät voimansa avajaiskarnevaaleilla. Täällä voit nauttia musiikista, ruoasta ja uusista opiskelijakavereistasi sekä tutustua erilaisiin opiskelijajärjestöihin ja kartuttaa haalarimerkkikokoelmaasi. Vuonna 2018 avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 3.9. klo 14-18 Keskustakampuksen päärakennuksella ja Porthaniassa sekä kaduilla rakennusten liepeillä!

Avajaiskarnevaalit 4.9.

Löydä kavereita ja tekemistä

HYYn piirissä toimii yli 250 järjestöä, joiden joukosta löydät niin aine- ja tiedekuntajärjestöt kuin osakunnat sekä laidasta laitaan erilaisia harrastejärjestöjä.

Lue Fuksiopas

Jaamme painetun oppaan kaikille uusille opiskelijoille tiedekuntien orientoivissa opinnoissa.

Liikuntaa ja hyvinvointia

UniSport on kuuden kampuksen liikuntakeskus, jossa suorittaminen jää vähemmälle ja kokemukset korostuvat. Tule kokeilemaan ja löydä oma tapasi liikkua! Lue lisää UniSportin liikuntapalveluista täältä.

Avajaiskarnevaalit 4.9.

Seuraa ylioppilaskuntaa & pysy ajan tasalla

Facebook.com/HYY.HUS
Instagram.com/hyy_hus
Twitter: @ylioppilaskunta
Periscope: @ylioppilaskunta
Lukukausien aikana HYYn jäsentiedote saapuu sähköpostilaatikkoosi joka toinen keskiviikko
Ajankohtaiset uutiset löydät myös HYYn nettisivuilta

HYY opiskelijan tukena

Tarvitsetko katon pään päälle?

Tutustu HYYn asunnonhakuoppaaseen.

Tarvitsetko apua?

HYYn asiantuntijat auttavat, jos kaipaat tukea esimerkiksi asumiseen, toimeentuloon tai opiskelijan oikeusturvaan liittyen.

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö

HYYn jäsenmaksun yhteydessä maksetaan myös YTHS-maksu. Mikäli flunssa iskee, tai tarvitset mitä tahansa terveyteen liittyvää apua, ota yhteyttä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöön eli YTHS:ään!