Media & arkisto

Tule Beasts of the Southern Wild -ilmaisnäytökseen 15.1.!

10.01.2013

Cinema Mondo tarjoaa HYYn jäsenille ilmaisnäytöksen Beasts of the Southern Wild -elokuvasta tiistaina 15.1.2013 klo 17.00 Kino Engelissä (Sofiankatu 4). Runsaasti palkintoja ja ylistystä kerännyt elokuva saa Suomen ensi-iltansa vain muutamaa päivää aiemmin, joten tarjolla on loistava tilaisuus nähdä vuoden indie-tapaus heti tuoreeltaan! Sisäänpääsyyn tarvittavia lippuja on rajoitetusti ja ne ovat jaossa HYYn palvelutoimistossa (Mannerheimintie 5 A) ma 14.1. klo 10-17 ja ti 15.1. klo 10-15. Lipun voi ottaa myös kaverille.

Benh Zeitlinin esikoisohjaus Beasts of The Southern Wild taistelee kaikkea modernia, kunnollista ja turvallista vastaan. Se on eteläisen Louisianan tulvapatojen ulkopuolelle sijoittuva hempeänraivoisa idylli ihmisistä, jotka elävät sivistyksen tuolla puolen sulassa sovussa luonnon kanssa. Vedestä nousee rapuja ja niiden kavereita niin paljon kuin jaksaa syödä, kotipolttoinen tippuu joka tönössä ja kaiken keskellä seikkailee 6-vuotias kikkarapää Hushpuppy. Itseriittoista yhteisöä koskeva moraalisaarna yhdistyy räyhähenkiseen ilonpitoon ja pikkulapsen mielikuvitus kovaan todellisuuteen alkukantaisen mukaansatempaavalla tavalla.

Beasts of The Southern Wild on palkittu mm. Sundancen elokuvajuhlien Grand Jury Prizella ja Cannesin parhaalle esikoisohjaajalle myönnettävällä Kultaisella kameralla. Suomessa se on nähty vain Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin hetkessä loppuunmyytynä avajaiselokuvana.