Media & arkisto

Saitko Kelalta opintotuen takaisinperintäehdotuksen? Kuinka toimia nyt?

22.02.2019

Kela on postittanut päätösehdotukset opintotuen takaisinperinnästä. Jos tulorajasi on ylittynyt, olet saattanut saada Kelalta päätösehdotuksen opintotuen takaisinperinnästä. Nyt tehtävä tulonvalvonta koskee vuotta 2017. Tulonvalvonta ei koske yleistä asumistukea.

 

Tarkista saamasi päätösehdotus

 

Kyseessä on nimenomaan ehdotus takaisinperinnästä: Kela ei tiedä, mitkä vuoden tuloista olet saanut opiskeluaikana. Päätösehdotus kannattaa tarkistaa erityisesti, jos olet aloittanut opintosi, valmistunut tai käyttänyt enimmäistukiaikasi loppuun vuonna 2017. Jos vuositulorajasi on ylittynyt muuna kuin opiskeluaikana, takaisin maksettava määrä voi pienentyä tai sitä ei jää lainkaan. Tarkista siis saamasi ehdotus ja tee tarvittaessa Kelalle uudelleenkäsittelypyyntö viimeistään 21.3.2019! Uudelleenkäsittelypyyntö on vapaamuotoinen ja sen voi tehdä esimerkiksi asiointipalvelussa.

 

Maksuaikataulusta voi neuvotella

 

Jos päätösehdotus on oikein ja tulorajasi on ylittynyt opiskeluaikana, maksamisesta voi ja kannattaa neuvotella maksamisesta Kelan kanssa. Voit esimerkiksi ehdottaa eräpäivän siirtämistä tai osamaksua. Lisätietoja Kelan sivuilla

 

Jäikö kysyttävää, tarvitsetko apua?

 

HYYn asiantuntija on tavattavissa Ohjauskulmassa 1.3. klo 13-15. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Hannele Kirveskoski

Asiantuntija (toimeentulo, kansainväliset asiat)

050 543 9608

hannele.kirveskoski@hyy.fi

WhatsApp/Telegram: 050 543 9608