Media & arkisto

Opintotukeen heikennyksiä? Toimi NYT!

11.03.2013

Opintotukeen suunnitellaan taas kerran muutoksia. Kevään aikana on huhuttu muun muassa niin kutsutusta 3+2-mallista, jossa opintorahaa voisi nostaa vain kolme vuotta ja sen jälkeen pitäisi opiskella lainarahalla, sekä 5+1 mallista, jossa kaikki tukikuukaudet pitäisi käyttää tasan viidessä vuodessa ja sen jälkeen saisi vain lainaa. Hallituksen odotettiin tekevän  selkeän esityksen opintotuen kehittämisestä puolivälitarkastelussaan  28.2., mutta tuolloin ei tehty mitään konkreettista ehdotusta. Opintotuen tulevaisuudesta päätetään 21.3. alkavassa kehysriihessä. Juuri nyt onkin aika vaikuttaa asiaan.

HYY  vastustaa opintotuen muuttamista nykyistä enemmän lainaksi ja  opintotuen käyttöajan rajaamista entistä tiukemmin. Seuraamme tilannetta  ja kampanjoimme aktiivisesti opintotuen puolesta.

Myös sinä voit osallistua, esimerkiksi näin:
- Tule mielenosoitukseen ja ota kaveritkin mukaan.
- Järjestä oma tempaus tai flashmob. HYY auttaa tarvittaessa.
-  Osallistu HYYn meemikilpailuun: lähetä meille opintotukiaiheinen meemi, parhaat palkitaan (esimerkkejä HYYn Facebook-sivulla)
-  Levitä opintotukijulisteita, -flyereita ja -pinssejä. Ripusta  julisteita esimerkiksi oman laitoksen, kerhotilan tai opiskelija-asunnon  rappukäytävän seinälle. Materiaaleja saa HYYn keskustoimistolta.

Lisätietoa tilanteesta ja ohjeita toimintaan: www.hyy.fi/opintotuki 2013