Media & arkisto

Muutoksia opintotukeen? HYY seuraa tilannetta, seuraa sinäkin!

08.02.2013

Suomen valtion budjetti on tällä hetkellä tiukalla ja nyt näyttää valitettavasti siltä, että opintotuki tulee olemaan yksi säästökohteista. Käytännössä siis opintotuki saattaa tulevaisuudessa koostua entistä suuremmalta osin lainasta tai aikaa, jolloin opintotukea voi nostaa, saatetaan lyhentää nykyisestä.
 
Suomen nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu, että opintotukea kehitetään niin, että se nopeuttaa opintoja ja opiskeluista siirrytään nopeammin työelämään. Juuri ennen joulua julkaistiin työryhmän tekemä raportti opintotuen rakenteen kehittämisestä. Raportissa esitellään erilaisia ehdotuksia, mutta ei vielä lopullista mallia opintotuesta.
 
Lopullisia ehdotuksia kuullaan luultavasti helmi-maaliskuun aikana. HYY seuraa opintotukikeskustelua jatkuvasti ja olemme valmiina puolustamaan opiskelijoiden etua. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja uutisista aihetta koskien.
 
Paras tapa saada ajankohtaista tietoa aiheesta ja HYYn toimista sen suhteen on seurata HYYn Facebook-sivua (www.facebook.com/HYY.HUS).

Työryhmän raportti löytyy osoitteesta http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2012/liitteet/tr...