Media & arkisto

Jenna Sorjonen HYYn koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi

29.11.2017

HYYn hallitus on valinnut Jenna Sorjosen toiseksi koulutuspoliittiseksi asiantuntijakseen. 

Sorjonen siirtyy tehtäviin HYYn valintakoordinaattorin tehtävistä, joissa hän on vastannut hallinnon opiskelijaedustajien valintaprosessista. Koulutuspoliittisena asiantuntijana hän on aloittanut marraskuun alussa Aaro Riitakorven siirryttyä HYYn pääsihteerin tehtäviin.

Ennen HYYllä aloittamistaan Sorjonen on työskennellyt Helsingin yliopistolla tutkimusavustajana ja toiminut useissa hallinnollisissa tehtävissä. Hänellä on myös vahva tausta opiskelijaedunvalvontaan liittyvistä luottamustoimista. Hän on toiminut useissa eri rooleissa opiskelijaedustajana ja HYYn edustajistossa vuodesta 2014 alkaen. 

Koulutuspoliittisena asiantuntijana Sorjosen tehtäviin kuuluu edelleen hallinnon opiskelijaedustajien valinnasta vastaaminen, edustajien kouluttaminen ja vaikuttamistyön tukeminen. Lisäksi Sorjonen vastaa opiskelijan oikeusturvaan liittyvistä kysymyksistä. Näiden vastuualueiden lisäksi hän hoitaa opiskelijoiden koulutuspoliittista edunvalvontaa ja siihen liittyvää viestintää yhdessä muun koulutuspoliittisen sektorin kanssa. 

‘’Opiskelijaedustajien valintojen mahdollistaminen on ollut motivoivaa, ja odotan innolla uusien edustajien kanssa työskentelyä. Opiskelijoiden näkökulman puolustaminen yliopistolla ja yhteiskunnassa on pitkään ollut lähellä sydäntäni. Edunvalvonta ja koulutuksen kehittäminen ovat minulle tärkeitä aiheita ja asiantuntijana haluan pitää huolen siitä, että HYYn hallitus, opiskelijaedustajat ja vapaaehtoiset saavat tarvitsemansa tuen tärkeään vaikuttamistyöhönsä’’, kertoo Sorjonen. 

26-vuotias Sorjonen on humanististen tieteiden kandidaatti ja hän suorittaa parhaillaan loppuvaiheen maisteriopintoja pääaineenaan yleinen kielitiede.