Media & arkisto

Jäsentiedote 21/2012

28.11.2012

J Ä S E N T I E D O T E

1 Ylioppilaiden soihtukulkue 6.12.2012
2 HYYn Marina Lampinen valittiin SYL:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2013
3 HYY palkitsi Kirsti Longan Magister Bonus -palkinnolla
4 HYY palkitsi ansioituneita järjestöjä
5 HYY päivitti yhdenvertaisuussuunnitelmansa

Tietoa HYYn tapahtumista myös Tapahtumakalenterissa.

 


 

1 Ylioppilaiden soihtukulkue 6.12.2012

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, SAY ja SHS järjestävät ylioppilaiden perinteisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen torstaina 6.12. Kulkueen järjestäytyminen ja soihtujen jakaminen alkaa klo 16 Väinämöisen kentän ja Hietaniemen hautausmaan portin välimaastossa. Lämmintä päälle ja ylioppilaslakki päähän!

Kulkue lähtee liikkeelle klo 16.45 ja kulkee keskustan sekä Presidentinlinnan kautta Senaatintorille kansalaisjuhlaan, joka alkaa hiukan ennen kuutta. Ohjelmassa on mm. kaupungin ja ylioppilaskuntien edustajien puheet sekä kuorolaulua. Tilaisuus päättyy n. klo 18.15.

HYYn piirissä toimivia järjestöjä pyydetään ilmoittamaan, osallistuuko lippunne seppeleenlaskuun Sankariristille (järjestäytyminen klo 15.30) ja kulkueeseen. Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 4.12. osoitteeseen ville.sinnemaki@hyy.fi. Lisätietoja asiantuntija-tuottaja Ville Sinnemäeltä, puh. 050 537 2831.

Lisätietoa ja ohjeita: http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi.

 


2 HYYn Marina Lampinen valittiin SYL:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2013

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokas kasvatustieteen ylioppilas Marina Lampinen on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2013. 25-vuotias Marina Lampinen opiskelee luokanopettajaksi pääaineenaan kasvatustiede. Tänä vuonna Lampinen on toiminut SYL:n varapuheenjohtajana ja vastannut ylioppilasliikkeen yhteisestä kuntavaalivaikuttamisesta sekä viestinnästä.
 
Hallituspaikkaa SYL:ssa tavoitteli yhteensä 13 ehdokasta. Puheenjohtajaksi haki kolme ehdokasta. Hallitukseen valittiin Lampisen lisäksi Niina Jurva (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy), Joel Kuuva (Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta LTKY), Noora Laak (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY), Aino-Kaisa Manninen (Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY), Jukka Koivisto (Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY) ja Turkka Sinisalo (Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY).

 


3 HYY palkitsi Kirsti Longan Magister Bonus -palkinnolla

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta palkitsi vuosijuhlassaan 26.11.2012 kasvatuspsykologian professori ja varadekaani Kirsti Longan Hyvä Opettaja - Magister  Bonus -palkinnollaan. HYY jakaa palkinnon vuosittain vuosijuhlassaan. Palkinnon hakukriteereistä ja saajasta päättää HYYn hallitus.

Longan palkitsemista perusteltiin sillä, että hän on erittäin ansioitunut työssään ja kehittänyt oppimista esimerkiksi  World Design Capital -hankkeen kautta. Hänen ansiostaan on Käyttäytymistieteiden laitokselle saatu uusi innovatiivinen oppimisympäristö Minervan tori.

 


4 HYY palkitsi ansioituneita järjestöjä

HYY jakoi maanantaisessa järjestöjen puheenjohtajien seminaarissa palkinnot vuoden aikana erityisesti ansioituneille järjestöille. Palkinnot jaettiin parhaan järjestölehden tekijöille, parhaasta tapahtumakonseptista ja parhaasta haalarimerkistä. Lisäksi jaettiin kaksikielisyyspalkinto sekä palkinto parhaalle kansainväliselle järjestölle.

Paras järjestölehti: Tutkain, kunniamaininta Skidille

Paras tapahtumakonsepti: Matlun tiedekuntasauna, kunniamaininnan sai Humanisticumin taideklusteri

Paras haalarimerkki: Foni

Kaksikielisyyspalkinto: Saga rf

Paras kansainvälinen järjestö: AIESEC HY

Lisätietoa: http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/hyy-palkitsi-ansioitunei...

 


5 HYY päivitti yhdenvertaisuussuunnitelmansa

HYY on päivittänyt yhdenvertaisuussuunnitelmansa. HYYn yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoituksena on antaa välineitä yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämiseen ja syrjinnän vastustamiseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa (HYY), Helsingin yliopistolla ja laajemmin järjestöissä ja opiskelijayhteisössä. Yhdenvertaisuus on läpäisevä teema kaikessa ylioppilaskunnan toiminnassa. Lue lisää HYYn nettisivuilta.