Media & arkisto

Jäsentiedote 19/2012

30.10.2012

J Ä S E N T I E D O T E  19/2012

1 Edustajistovaalit 2012: ennakkoäänestys 31.10.-1.11., vaalipäivät 6.-7.11.
2 HYYn edustajistovaalivalvojaiset 7.11. Vanhalla ylioppilastalolla
3 Monipuolista ohjelmaa HYYn vuosijuhlaviikoilla 19.-28.11.
4 Ateneumin Taidetta meille! -tapahtumapäivä tulee taas 28.11.
5 Tervetuloa viettämään HYYn 144. vuosijuhlaa!
6 Apurahoja ja avustuksia haettavana pian - hakuaika 24.10.-14.11.2012
7 Hae HYYn edustajaksi Hoasin valtuuskuntaan!
8 Tule kehittämään yhdessä ratkaisuja ympäristöhaasteisiin 13.11.
9 Sinun ideasi, yhteinen vastuu - HYY Yhtymän vastuullisuus kilpailu, voita jopa 1000e
10 Ylioppilaskunta palkitsee yliopiston parhaan kansainvälisen opettajan 2012

Tietoa HYYn tapahtumista myös Tapahtumakalenterissa.


 

1 Edustajistovaalit 2012: ennakkoäänestys 31.10.-1.11., vaalipäivät 6.-7.11.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistovaalien ennakkoäänestys on käynnissä 31.10.-1.11. Varsinaiset vaalipäivät ovat 6.-7.11. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, eli yliopiston tutkinto-opiskelijat ovat äänioikeutettuja vaalissa. Nyt on siis aika äänestää! Jos et vielä tiedä, ketä äänestäisit, HYYn vaalikone auttaa: www.hyy.fi/vaalikone

HYYn edustajisto määrää ylioppilaskunnan raha-asioista, eli mm. noin neljän miljoonan euron vuosittaisesta talousarviosta, päättää kiinteistöjen ostamisesta ja myynnistä, asettaa ylioppilaskunnan yritystoiminnan päämäärät ja keskeiset tavoitteet ja valitsee muun muassa Ylioppilaslehden päätoimittajan, ylioppilaskunnan puheenjohtajiston, hallituksen ja pääsihteerin. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2012 ja kestää kaksi vuotta. Lisätietoja vaaleista osoitteessa www.hyy.fi/vaalit

Ennakkoäänestys 31.10.-1.11. klo 11-17:
Keskustakampus, Porthania (Yliopistonkatu 3) Viikin kampus, Infokeskus (Viikinkaari 11) Kumpulan kampus, Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a) Meilahden kampus, Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4).
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)

Varsinainen äänestys 6.-7.11. klo 10-18:
Unicafe Ylioppilasaukio (Mannerheimintie 3 C) Yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33) Porthania (Yliopistonkatu 3) Metsätalo (Unioninkatu 40) Kaisa-talo (Fabianinkatu 30) Oppimiskeskus Minerva (Siltavuorenpenger 5 A) Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4) Hammaslääketieteen laitos (Mannerheimintie 172/Kytösuontie 9) Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a) Exactum (Gustaf Hällströmin katu 2b) Infokeskus (Viikinkaari 11) EE-talo (Agnes Sjöbergin katu 2) Ympäristöekologian laitos (Niemenkatu 73, Lahti) Vaasan yliopisto (Yliopistonranta 7, Vaasa)

Äänestyspaikat Helsingin ulkopuolella Lahdessa ja Vaasassa ovat auki molempina varsinaisina vaalipäivinä klo 10.00−16.00.

=============================================

2 HYYn edustajistovaalivalvojaiset 7.11. Vanhalla ylioppilastalolla

Viimeisen vaalipäivän iltana, 7.11. klo 18 alkaen jännitetään HYYn edustajistovaalien tulosta vaalivalvojaisissa Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3). Luvassa on jännittävien ehdokkaiden lisäksi ainakin tulosten analysointia ja vaalipäälliköiden tunnelmaa. Valvojaisten kunniaksi Vanhalla on vaalipäivän iltana erityisiä juomatarjouksia opiskelijoille.

Tule mukaan jännittämään, kuka seuraavan kahden vuoden ajan päättää HYYssä, kuinka kakku jaetaan!
Tuloksia on luvassa noin kello 19 alkaen ja alustavan äänestystuloksen pitäisi olla valmiina noin klo 22.
Lisätietoja vaaleista sivulla www. Hyy.fi/vaalit

Vaalivalvojaisten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/431899990206998/

=============================================

3 Monipuolista ohjelmaa HYYn vuosijuhlaviikoilla 19.-28.11.

HYY täyttää 144 vuotta maanantaina 26.11., ja syntymäpäivää juhlistetaan jälleen vuosijuhlaviikkojen muodossa. Kymmenen päivän ajan on luvassa runsaasti monipuolista kulttuuri- ja muuta ohjelmaa, ja tapahtumiin on HYYn jäsenille aina joko ilmainen tai hyvin edullinen sisäänpääsy. Alla muutamia poimintoja tarjonnasta; juhlaviikkojen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan ensi viikolla osoitteessa www.hyy.fi/vuosijuhla.

Vuosijuhlaviikot avaa Ylioppilasteatterin flash mob keskustakampuksella 19.11., ja YT myös tarjoaa HYYn jäsenille ryhmäalennuksen Give me back my son! -esityksensä näytöksistä vuosijuhlaviikoilla. Juhlaviikkojen klubia vietetään keskiviikkona 21.11., jolloin Cafe Vanhalla esiintyy yksi vuoden ylistetyimmistä tulokkaista, ranskalais-suomalainen Eva & Manu. Tuoretta ranskalaiselokuvaa on tarjolla sekä perjantaina 23.11. että tiistaina 27.11., jolloin HYY tarjoaa jäsenilleen Kino Engelissä ilmaisnäytökset elokuvista 2 päivää New Yorkissa ja Luihin ja ytimiin. Vuosijuhlaviikon päättää keskiviikkona 28.11. viidettä kertaa vietettävä Taidetta meille! -tapahtumapäivä Ateneumissa, jossa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa ja vapaa pääsy maailmantaiteen mestareita vilisevään 52 sielua -näyttelyyn. Näiden lisäksi luvassa on mm. World Student Capital -vuoden päättäjäiset, Cafe Vanhan baarivisa, taidehistoriallinen Open HYY -kierros sekä runsaas!
 ti eri järjestöjen tuottamaa ohjelmaa saippuakurssista ja kielikahvilasta väittelyiltaan ja pöytälätkäturnaukseen. Katso tarkempi ohjelma ensi viikolla HYYn nettisivuilta ja tule mukaan juhlimaan!

=============================================

4 Ateneumin Taidetta meille! -tapahtumapäivä tulee taas 28.11.

Opiskelijoille suunnattu Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään Ateneumissa keskiviikkona 28.11. jo viidennen kerran. Ateneumiin pääsee opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään. Päivän mielenkiintoinen ohjelma liittyy museossa tuolloin juuri avattuun kansainväliseen 52 sielua -näyttelyyn, jossa on esillä runollisia, mystisiä ja aistivoimaisia tulkintoja luonnosta. Esiteltävien taiteilijoiden joukossa on maailmantaiteen suuria mestareita kuten Vincent van Gogh, Claude Monet, Paul Gauguin ja Wassily Kandinsky.

Taidetta meille! -päivän ohjelmassa on mm. näyttelyn esittelyjä, nonstop-työpaja sekä kirjoittajaryhmä Tapiirin vastaanottajalle henkilökohtaisesti maalaamia kirjallisia runomuotokuvia. Akademiska Sångföreningenin pop up -kvartetti viihdyttää näyttelysaleissa ja ilta huipentuu katutanssijameihin ravintola Tablossa, missä tunnelmasta vastaa UrbanApa feat. SADE. Päivän aikana lisäksi opiskelijaystävällisiä tarjouksia Ateneumin ravintola Tablossa ja Ateneum Shopissa, ja 500 ensimmäistä saa lähtiessään yllätyksen kotiinviemiseksi.

Suuren suosion saavuttaneen Taidetta meille! -tapahtumapäivän toteuttavat yhteistyössä Ateneum, HYY, Lyyra, HOK-Elanto ja Helsingin Sanomat. Päivän tarkempi ohjelma julkaistaan HYYn nettisivuilla ensi viikolla.

=============================================

5 Tervetuloa viettämään HYYn 144. vuosijuhlaa!

HYY täyttää tänä vuonna 144 vuotta, ja vuosijuhlaviikot huipentuvat maanantaina 26.11. Vanhalla ylioppilastalolla vietettävään arvokkaaseen mutta railakkaaseen vuosijuhlaan. Juhlaa vietetään akateemisen pöytäjuhlan muodossa, ja kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Juhla alkaa cocktail-tilaisuudella ja tervehdysten vastaanotolla klo 16.30 Vanhan musiikkisalissa. Illallinen tarjoillaan Vanhan juhlasalissa klo 18.30, ja juhlapuheen pitää pian 100 vuotta täyttävän Ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, kustannuspäällikkö Jan Erola.

Juhlaan voi ilmoittautua 15.11. saakka osoitteessa www.hyy.fi/vuosijuhla. Juhlan hinta on 75 euroa HYYn jäsenille ja 85 euroa muille (alkoholiton illalliskortti 65/75 euroa). Illan pukukoodina on juhlapuku tai tumma puku akateemisin kunnia- ja ansiomerkein. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Lisätietoja: vuosijuhlamestari Janne Lardot (vuosijuhla@hyy.fi, puh. 040 7070 249).

=============================================

6 Apurahoja ja avustuksia haettavana pian - hakuaika 24.10.-14.11.2012 Kiirehdi!

Gradut valmiiksi -stipendit, opiskelijajärjestöjen avustukset ja opintopiirirahat ovat pian haettavana. Hakuaika on 24.10.-14.11.2012 kello 23.59..
Gradut valmiiksi -stipendi tarjoaa gradun viimeistelyä varten työskentelyjakson yliopiston tutkimusasemalla. Stipendi on tarkoitettu perustutkinto-opiskelijoille. Stipendi kattaa yhden tai kahden viikon majoituksen ja täysihoidon Hyytiälän, Kilpisjärven, Lammin, Tvärminnen tai Värriön tutkimusasemalla.

Opintopiirirahaa voivat opiskelijaryhmät hakea opintopiirinsä opettajan palkkiota varten.

Opiskelijajärjestöavustukset on tarkoitettu Helsingin ylipiston piirissä toimivien järjestöjen opintomatkoihin, seminaarijärjestelyihin tai ulkomaisten opiskelijajärjestöjen vierailuihin.

Tarkempaa tietoa apurahoista ja hakemisesta löydät yliopiston uudesta intranetistä Flammasta.
Https://flamma.helsinki.fi

=============================================

7 Hae HYYn edustajaksi Hoasin valtuuskuntaan!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) perustajayhteisöjä ja merkittävä taustavaikuttaja. HYY hakee nyt neljä varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä Hoasin valtuuskuntaan toimikaudeksi 2013-2014.  

Hoasin valtuuskunnan tärkeimpinä tehtävinä on valita ja valvoa Hoasin hallitusta, vahvistaa talousarviota, toimintaohjelmaa ja tilinpäätöstä sekä päättää toimenpiteistä, joihin toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus antavat aihetta. Valtuuskunta päättää myös pidemmän aikavälin toimintasuunnitelman vahvistamisesta. Hoasin valtuuskuntaan kuuluu 37-40  jäsentä ja se kokoontuu vuosittain pääsääntöisesti kevät- ja syyskokoukseen. Hoasin valtuuskunnan jäsenyys on luottamustoimi, josta ei makseta palkkiota.

Hakuaika päättyy 11.11. Lisätietoja luottamustoimista ja hakuohjeet:
http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/hae-hyyn-edustajaksi-hoa...

=============================================

8 Tule kehittämään yhdessä ratkaisuja ympäristöhaasteisiin 13.11.

Kupliiko mielessäsi idea uudesta tavasta saada ihmiset kierrättämään? Haluatko vaikuttaa päästöjen vähentämiseen kotikaupungissasi? Mitä syntyy, kun tietojenkäsittelytieteen opiskelija kohtaa psykologin? Folkloristi lääketieteilijän ja järjestöjyrän? Ainakin uusia oivalluksia.

World Student Capitalin sekä Helsingin yliopiston ja Demos Helsingin luotsaama Tieteestä toimintaa -verkoston ratkaisupaja on mahdollisuus kokeilla omia taitoja ratkaisujen kehittäjänä yhdessä toisten alojen osaajien kanssa 13. marraskuuta klo 10-14.

Ympäristökysymysten parissa työskentelevät heittävät pajalaisille haasteita, joihin tartutaan monialaisen tiimin voimin. Olet tervetullut olitpa minkä alan opiskelija tai tutkija tahansa, järjestöaktiivi, yrittäjä tai oman arkesi asiantuntija. Pajassa opit uutta omasta osaamisestasi ja ratkaisujen kehittämisestä yhdessä.

Luvassa on neljä tuntia oivalluksia, intensiivistä työskentelyä ja inspiroivaa fiilistä.

Hae mukaan ratkaisupajaan viimeistään perjantaina 10.11. osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/38428/lomake.html. Ilmoitamme mukaan päässeille viimeistään 12.11. Ympäristö uusin silmin -työpaja ti 13.11. klo 10-14 oppimiskeskus Minervan uudessa ELE-oppimisympäristössä (Siltavuorenpenger 5A, K2. kerros).

Lisätietoja:
Aura Kostiainen, aura.kostiainen@hyy.fi, 050 595 0329 / Matti Lehto, matti.lehto@hyy.fi, 050 325 8041

=============================================

9 Sinun ideasi, yhteinen vastuu - HYY Yhtymän vastuullisuus kilpailu, voita jopa 1000e

HYY Yhtymän yritykset hakevat lisää tapoja olla entistä vastuullisempi. Kaikki ideat, joilla yrityksemme voivat entisestään parantaa taloudellista, ympäristö-, sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuuttaan, otetaan mielihyvin vastaan.

Olemme kiitollisia kaikista ehdotuksista, mutta palkittava ehdotus valitaan HYYn jäsenten, HYYn tai HYY Yhtymän henkilökunnan antamista ehdotuksista. Paras voi voittaa jopa 1 000 euroa. Palkinto voidaan jakaa enintään kolmeen osaan, jos yhtä selkeästi parasta ehdotusta ei löydy.

Voit osallistua kilpailuun 1.10. - 30.11.2012.  Palkittavat ehdotukset päätetään 28.2.2013 mennessä ja palkitsemisesta ilmoitetaan HYY Yhtymän nettisivuilla maaliskuussa 2013. Voittajille ilmoitetaan voitosta myös henkilökohtaisesti.
Lisää tietoa: http://www.hyy.fi/vastuullisuuskilpailu/

=============================================

10 Ylioppilaskunta palkitsee yliopiston parhaan kansainvälisen opettajan 2012

Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Jos olet, ehdota häntä ylioppilaskunnalle.

Ehdotukset tulee tehdä 5. marraskuuta mennessä osoitteeseen HYY/Hallitus, Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 HELSINKI tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi.

Lisätiedot: HYYn verkkosivut tai hallituksen jäsen Aino Jones, p. 050 595 0327, aino.jones@hyy.fi