Media & arkisto

HYYn vuosijuhlaviikot alkavat - tervetuloa juhlimaan 19.-28.11.!

16.11.2012

HYY täyttää 144 vuotta maanantaina 26.11., ja syntymäpäivää juhlistetaan jälleen vuosijuhlaviikkojen muodossa. 10 päivän ajan on luvassa runsaasti monipuolista kulttuuri- ja muuta ohjelmaa, ja tapahtumiin on HYYn jäsenille aina joko ilmainen tai hyvin edullinen sisäänpääsy. Alla ensin muutamia poimintoja tarjonnasta ja sen jälkeen juhlaviikkojen ohjelma kokonaisuudessaan. Tervetuloa mukaan juhlimaan 144-vuotiasta ylioppilaskuntaa!

 

Vuosijuhlaviikot avaa Ylioppilasteatterin flash mob keskustakampuksella 19.11., ja YT myös tarjoaa HYYn jäsenille ryhmäalennuksen Give Me Back My Son! -esityksensä näytöksistä vuosijuhlaviikoilla. Juhlaviikkojen klubia vietetään keskiviikkona 21.11., jolloin Cafe Vanhalla esiintyy yksi vuoden ylistetyimmistä tulokkaista, ranskalais-suomalainen Eva & Manu (kuvassa). Tuoretta ranskalaiselokuvaa on tarjolla sekä perjantaina 23.11. että tiistaina 27.11., jolloin HYY tarjoaa jäsenilleen ilmaisnäytökset elokuvista 2 päivää New Yorkissa ja Luihin ja ytimiin. Juhlaviikot päättää keskiviikkona 28.11. vietettävä Taidetta meille! -tapahtumapäivä Ateneumissa, jossa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa ja vapaa pääsy maailmantaiteen mestareita vilisevään 52 sielua -näyttelyyn. Näiden lisäksi on tietenkin luvassa HYYn 144. vuosijuhla maanantaina 26.11. sekä mm. World Student Capital -vuoden päättäjäiset, Cafe Vanhan baarivisa, taidehistoriallinen Open HYY -kierros sekä runsaasti eri järjestöjen tuottamaa ohjelmaa saippuakurssista ja kielikahvilasta pöytälätkäturnaukseen ja väittelyiltaan. Katso juhlaviikkojen tarkempi ohjelma alta ja tule mukaan juhlimaan!

 

 

Vuosijuhlaviikkojen ohjelma kokonaisuudessaan

 

MAANANTAI 19.11.

Ylioppilasteatterin flash mob keskustakampuksella. Vuosijuhlaviikot avaa Ylioppilasteatterin flash mob, joka esittelee yliopistolaisille vuosijuhlaviikkojen ohjelmaa klo 12 yliopiston päärakennuksessa ja klo 14 Porthaniassa.

 

TIISTAI 20.11.

World Student Capital -vuoden päättäjäiset. World Student Capital -hankkeen päätöstilaisuudessa klo 15-17 Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa esitellään rennoissa merkeissä vuoden aikana saavutettuja konkreettisia ratkaisuja opiskelijoiden haasteisiin ja heitetään ideoita siitä, miten jatkossa voisimme tehdä pääkaupunkiseudusta maailman parhaan opiskelijametropolin. Vapaa pääsy, ilmoittautumiset tarjoilujen mitoittamiseksi viimeistään 15.11. osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/37958/lomake.html.

Macondon myytinmurtajaiset ja kielikahvila. Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7) Latinalaisen Amerikan tutkimuksen opiskelijat järjestävät ensin klo 12.15 Myytinmurtajaiset, joissa paljastetaan ja ammutaan armotta alas Latinalaiseen Amerikkaan liittyviä käsityksiä ja oletuksia. Sen jälkeen klo 18.15 on vuorossa ¡Lupa hablata! -kielikahvila, jonka pannussa porisevat espanja ja suomi – sinun ei tarvitse olla sujuva hablaaja tai hallita gramátican hienouksia tullaksesi mukaan.

Hyvien Marttojen saippuakurssi. Hyvät Martat ry:n saippuakurssilla klo 18-20 Domus Gaudiumin Alexander-tilassa (Leppäsuonkatu 11) valmistetaan muotin koosta riippuen 2-4 saippuaa. Niihin voi lisätä eteeristä öljyä tuomaan tuoksua ja värejä, ja mukaan voi ottaa myös oman lempihajuveden tuoksuksi. Kurssin hinta on 10 € (sis. materiaalit ja opastuksen), ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset osoitteeseen hyvat.martat (at) gmail.com 16.11. mennessä, lisätietoja osoitteesta www.helsinki.fi/jarj/hym/nyt.html.

Debating Societyn väittelyilta. University of Helsinki Debating Societyn järjestämän englanninkielisen väittelyillan aiheena on “Students should be banned from consuming caffeine”. Uuden ylioppilastalon kokoushuone Cajsassa (B-rappu, 3. krs) klo 18.30 alkavassa illassa voi ensin seurata kokeneiden väittelijöiden keskustelua, minkä jälkeen kaikki paikallaolijat voivat halutessaan osallistua siihen. Tapahtuma ei edellytä valmistautumista tai pohjatietoja.

Akateemisen Puhallinorkesterin konsertti. Akateemisen puhallinorkesterin syyskausi huipentuu kansainvälisiin tunnelmiin Orient & Occident -konsertissa Meilahden kirkossa (Pihlajatie 16) klo 19. Konsertin johtaa orkesterin emerituskapellimestari Kalervo Kulmala, ja solistina kuullaan saksofonin supertähti Olli-Pekka Tuomisaloa, joka tulkitsee harvoin kuullun Gunaropuloksen saksofonikonserton. Vapaa pääsy, käsiohjelma 15/8 €.

Thespians Anonymousin lyhytteatteria FELT IF -festivaalilla. Thespians Anonymous Theatrical Society on mukana järjestämässä neljättä englanninkielisen teatterin Festival of English Language Theatre in Finland (FELT IF) -festivaalia Kaapelitehtaalla 20.-25.11. Joka ilta on luvassa useampia Thespians Anonymousin ja muiden Helsingin englanninkielisten teatteriryhmien lyhytteatteriesityksiä, ti-pe klo 19 alkaen ja la-su klo 14 ja 17.20 alkaen. Lipuista on tarjolla myös opiskelija-alennuksia; lisätietoa ohjelmistosta ja lippupaketeista osoitteessa www.facebook.com/events/449950351713214.

 

KESKIVIIKKO 21.11.

Vuosijuhlaviikkojen klubi Cafe Vanhalla. Vuosijuhlaviikkoklubi on vuosittain esitellyt nousevia nimiä, ja tämänvuotista klubia Cafe Vanhalla klo 20 alkaen tähdittää ranskalais-suomalainen Eva & Manu. Folk popia soittava kokoonpano julkaisi ensilevynsä tänä kesänä ja nousi heti Rumban ja YleX:n tulevaisuuden tusina -äänestyksessä lupaavimpien kotimaisten artistien joukkoon. Vapaa pääsy, showtime klo 21. Tule Vanhalle viihtymään hyvän live- ja levymusiikin parissa!

HYYn vuosijuhlan tanssiharjoitus. Jos akateemisten juhlatanssien askeleet eivät muistu mieleen, voi muistiaan virkistää HYYn vuosijuhlaa varten Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa pidettävässä tanssiharjoituksessa klo 17 alkaen.

Ylioppilasteatterin Give Me Back My Son! -näytelmä. YT:n koomisessa esityksessä kurkotetaan keveällä tavalla kohti syvällisyyttä. Suurin osa ihmisistä käyttää lähes koko elämänsä tavoitellessaan kidnapattua, kadonnutta tai kadotettua poikaansa. Oli poika sitten todellinen, fiktiivinen, uskonnollinen, taiteellinen, tietoinen, alitajuinen tai poliittinen henkilö, olio tai energialataus, sitä tavoitellaan – ja jostain syystä se on yleensä poika eikä tyttö. Opiskelijaliput 5 €, minkä lisäksi YT tarjoaa HYYn jäsenille vuosijuhlaviikkojen kunniaksi ryhmäalennuksen näytöksistä 21.-25.11.: 5 hengen ryhmät à 4 €/hlö ja 8 hengen ryhmät à 3 €/hlö. Ohjaus Ossi Koskelainen, esitykset klo 19 Ylioppilasteatterin studiolla (Aleksanterinkatu 23). Lisätietoja osoitteesta www.ylioppilasteatteri.fi/pub/ohjelmisto/givemebackmyson.html.

Thespians Anonymousin lyhytteatteria FELT IF -festivaalilla. Katso tarkemmat tiedot tiistain 20.11. kohdalta.

 

TORSTAI 22.11.

Taidehistoriallinen Open HYY -kierros. HYY avaa ylioppilastalojen salat ilmaisella, noin tunnin mittaisella taidehistoriallisella kävelykierroksella, jonka aikana tutustutaan niin Vanhan ylioppilastalon arkkitehtuuriin kuin Uuden ylioppilastalon harvemmin avautuviin sopukoihin. Lähtö klo 16 Vanhan ylioppilastalon aulasta.

Cafe Vanhan Tietoviisastelut-baarivisa. Vanhan uusissa, hauskoissa visailuissa on mukana kuvaa, ääntä, videoita sekä reilusti hyvää meininkiä. Visoista voi voittaa jopa neljän hengen lomamatkan Pariisiin! Tietoviisastelut Cafe Vanhassa joka torstai klo 19 alkaen – myös vuosijuhlaviikoilla.

Shorinji Kempon avoimet harjoitukset. Helsingin yliopiston Shorinji Kempo järjestää kaikille avoimet harjoitukset Unisportin Töölön dojolla (Pohjoinen Hesperiankatu 25) klo 17.30-19. Mukaan tarvitsee vain verkkarit tms. liikuntavarusteet, ja paikalle voi myös tulla vain seuraamaan harjoituksia. Tervetuloa kokeilemaan itsepuolustuslajia yliopistolaisessa seurassa!

Ylioppilasteatterin Give Me Back My Son! -näytelmä. Katso tarkemmat tiedot keskiviikon 21.11. kohdalta.

Thespians Anonymousin lyhytteatteria FELT IF -festivaalilla. Katso tarkemmat tiedot tiistain 20.11. kohdalta.

 

PERJANTAI 23.11.

Elokuvanäytös: 2 päivää New Yorkissa. Vuosijuhlaviikkojen kunniaksi HYY tarjoaa jäsenilleen Kino Engelissä (Sofiankatu 4) ilmaisnäytökset kahdesta tuoreesta ranskalaiselokuvasta. Ensimmäisenä on vuorossa Julie Delpyn 2 päivää New Yorkissa, Delpyn ja Chris Rockin tähdittämä räävitön jatko-osa muutaman vuoden takaiselle hitille 2 päivää Pariisissa. Näytös alkaa klo 16.00, ja sisäänpääsyyn tarvittavien ilmaislippujen jako alkaa HYYn palvelutoimistossa 19.11. klo 10. Paikkoja on rajoitetusti, liput vain opiskelijakorttia vastaan!

PÖLYn pöytälätkäturnaus. Akateeminen pöytälätkäyhdistys PÖLYn Superliigaa pelataan Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen peleihin päättyy kisapaikalla klo 18.00, ja vuosijuhlaviikkojen kunniaksi osallistuminen on HYYn jäsenille ilmaista (muille 3 €). Turnauksen kuluessa jokainen osallistuja pelaa 15-20 pöytälätkäottelua à 5 minuuttia. Lisätietoja: poly.poytajaakiekko.com.

Thespians Anonymousin lyhytteatteria FELT IF -festivaalilla. Katso tarkemmat tiedot tiistain 20.11. kohdalta.

Setentan Latin Boat goes Havanna -bileet. Setenta ry:n jo perinteiset Latin Boat -bileet järjestetään tällä kertaa ravintola Havannassa (Kaisaniemenkatu 2) klo 20-04. Tule nauttimaan lattarirytmeistä ja tutustumaan lattarikulttuuriin! Liput 8 € (sis. narikan).

 

LAUANTAI 24.11.

Ylioppilasteatterin Give Me Back My Son! -näytelmä. Katso tarkemmat tiedot keskiviikon 21.11. kohdalta.

Thespians Anonymousin lyhytteatteria FELT IF -festivaalilla. Katso tarkemmat tiedot tiistain 20.11. kohdalta.

Dilemman 45-vuotisjuhlien avoimet scifijatkot. Tule juhlimaan filosofian opiskelijoiden kanssa kosmisille vuosijuhlajatkoille klo 23.30 alkaen Käärmeenpesään (Sörnäisten rantatie 33, 4. krs) ja koe takuubisarreista pirskeistään tunnetun Dilemman näkemys astraalitrippailusta mm. Lamp Fall Drummersin sekä DJ-duo Ramses II:sen säestyksellä! Liput 3 €, lisätietoja osoitteesta www.facebook.com/events/408197699245551.

 

SUNNUNTAI 25.11.

Vanhan sunnuntaikirpputori. Tule Vanhalle ylioppilastalolle tekemään löytöjä syksyn viimeiselle sunnuntaikirpputorille! Ovet ovat auki yleisölle klo 10-15, ja myös myyntipaikkoja voi vielä varata osoitteesta www.hyyravintolat.fi/juhlaravintolat/vanha-ylioppilastalo.

Ylioppilasteatterin Give Me Back My Son! -näytelmä. Katso tarkemmat tiedot keskiviikon 21.11. kohdalta.

Thespians Anonymousin lyhytteatteria FELT IF -festivaalilla. Katso tarkemmat tiedot tiistain 20.11. kohdalta.

 

MAANANTAI 26.11.

HYYn 144. vuosijuhla Vanhalla. Vuosijuhlaviikot huipentuvat Vanhalla ylioppilastalolla vietettävään arvokkaaseen mutta railakkaaseen HYYn 144-vuotisjuhlaan. Iltaa vietetään akateemisen pöytäjuhlan muodossa klo 18.30 alkaen, ja kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Juhlan hinta on HYYn jäsenille 75 € ja muille 85 € (alkoholiton illalliskortti 65/75 €), ja ilmoittautua voi 15.11. asti osoitteessa www.hyy.fi/vuosijuhla. Tule juhlimaan ylioppilaskunnan synttäreitä!

 

TIISTAI 27.11.

Elokuvanäytös: Luihin ja ytimiin. Vuosijuhlaviikkojen kunniaksi HYY tarjoaa jäsenilleen Kino Engelissä (Sofiankatu 4) ilmaisnäytökset kahdesta tuoreesta ranskalaiselokuvasta. Jälkimmäisenä on vuorossa Jacques Audiardin Luihin ja ytimiin, kriitikoiden ja festivaalikävijöiden ylistämä Marion Cotillardin ja Matthias Schoenaertsin karhea romanssi. Näytös alkaa klo 16.00, ja sisäänpääsyyn tarvittavien ilmaislippujen jako alkaa HYYn palvelutoimistossa 19.11. klo 10. Paikkoja on rajoitetusti, liput vain opiskelijakorttia vastaan!

Macondon Kuka olet mayakalenterin mukaan? -tapahtuma. Tule Tiedekulmaan (Aleksanterinkatu 7) klo 12.15-14 katsomaan Latinalaisen Amerikan tutkimuksen opiskelijoiden johdolla syntymäpäiväkohtaiset kalenteriglyfisi ja oma syntymäennustuksesi maya-kalenterin pohjalta!

 

KESKIVIIKKO 28.11.

Taidetta meille! -tapahtumapäivä Ateneumissa. Vuosijuhlaviikkojen päätteeksi vietetään Ateneumin taidemuseossa viidettä Taidetta meille! -opiskelijapäivää. Ateneumiin pääsee klo 10-20 opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään, ja symbolistista maisemamaalausta esittelevässä 52 sielua -näyttelyssä on esillä mm. van Goghin, Monet’n, Gauguinin ja Kandinskyn töitä. Ohjelmassa on mm. näyttelyn esittelyjä, lasinalustyöpaja, kirjoittajaryhmä Tapiirin kullekin henkilökohtaisesti maalaamia kirjallisia runomuotokuvia, Akademiska Sångföreningenin pop up -kvartetti, UrbanApan katutanssijamit ja opiskelijaystävällisiä tarjouksia. Lisätietoja osoitteesta www.ateneum.fi/fi/taidetta-meille.

 

Lisätietoja: Asiantuntija-tuottaja (kulttuuri) Ville Sinnemäki, ville.sinnemaki (at) hyy.fi, puh. 050 537 2831.