Media & arkisto

HYYn lapsiparkissa toistaiseksi tavallista vähemmän hoitoaikoja

30.08.2013

HYYn lapsiparkki toimii tällä hetkellä yhden työntekijän voimin, ja siksi lapsiparkissa on toistaiseksi puolet tavallista vähemmän hoitoaikoja. Lapsiparkki onkin nyt hyvin ruuhkautunut ja hoitoaikoja voi olla erittäin vaikea saada. Vajaamiehitys johtuu HYYstä riippumattomista syistä ja uuden työntekijän rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

HYYn lapsiparkki on hyvin suosittu ja normaalioloissakin hoitoaikoja kysytään enemmän kuin niitä voidaan tarjota. Siksi vajaamiehitys on tehnyt tilanteesta erityisen tukalan. Koska lapsiparkissa hoidetaan enimmäkseen hyvin pieniä lapsia, ei hoidettavien määrää voi nostaa lasten turvallisuutta riskeeraamatta.

Syyskuun vakituisten hoitoaikojen täyttäminen alkoi eilen 29.8. ja kaikki vakioajat täytettiin heti varausajan alettua kello 8.00 sähköpostien saapumisjärjestyksen mukaan. Valitettavasti osa halukkaista jäi vaille hoitoaikaa, sillä syyskuun alkupuolelle vakioaikoja voitiin jakaa vain siinä määrin, kuin yksi työntekijä voi hoitaa. Kun uusi työntekijä aloittaa, tarjotaan mahdollisia lisäpaikkoja ensisijaisesti 29.8. tehtyjen varauksien perusteella, siinä järjestyksessä kun varaukset ovat saapuneet.