Media & arkisto

Haetko lisäaikaa opintoihisi? Muista ainakin nämä asiat!

14.06.2016

Kun haet lisäaikaa opintoihisi, tärkeintä on arvioida realistisesti mahdollisuutesi opiskella. Työssäkäynti, oman elämäntilanne tai terveydentila saattavat esimerkiksi hidastaa opintoja, ja ne kannattaa huomioida valmistumissuunnitelmaa tehdessä. Suunnitelma täytyy täyttää, jotta voit saada lisäaikaa opintoihisi.

Täysipäiväinen opiskelu tarkoittaa 45 opintopisteen suorittamista lukuvuodessa. Jos opiskelet hitaammin, valmistumissuunnitelmaan tulee liittää selvitys aikataulusta poikkeamisen syistä.
Jos vetoat opintojen viivästymisessä ja lisäaikahakemuksessa yksilöllisiin syihin, niillä tulee olla selvä yhteys viivästymiseen. Samasta syystä voit hakea lisäaikaa vain kerran. Lisäaikaa ei myönnetä uudelleen, jos opintosi eivät ole ensimmäisellä lisäajalla edenneet lainkaan tai jos olet suorittanut opintoja, jotka eivät ole kuuluneet valmistumissuunnitelmaasi.

Tarkimmat lisätiedot lisäajan myöntämisen perusteista saat Flammasta sekä yliopiston nettisivuilta: helsinki.fi/fi/rajauslaki.

Huomioi myös, että jotkin opintosi saattavat vanhentua. Lisäajalla ei myöskään kannata ilmoittautua poissaolevaksi, sillä opintoaikasi kuluu silloin samoin kuin olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi.
Hae siis lisäaikaa vain silloin kun aiot todella opiskella – älä varmuuden vuoksi tai rutiinilla!

Lisätietoja:

Anne Rautanen, asiantuntija
anne.rautanen@hyy.fi