Media & arkisto

Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyi - ehdokkaita kolmanneksen vähemmän kuin 2009

20.09.2011

HYYn keskustoimisto vilisi maanantaiaamuna vaalipäälliköitä, jotka saapuivat palauttamaan edustajistovaalien ehdokaslomakkeet. 18.-19.10 käytävien vaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina kello 12. Ehdokaslomakkeita jätettiin määräaikaan mennessä 619, eli kolmasosan vähemmän kuin viime vaaleissa vuonna 2009, jolloin ehdokkaita oli 908.


Ensimmäisenä lomakkeita tuomaan saapuivat lääketieteellisen, eläinlääketieteellisen, oikeustieteilijöiden ja Tsemppi Groupin muodostaman HELPin edustajat, jotka olivat tyytyväisiä ehdokassaaliiseensa:
- Maltillista kasvua, oli vaalipäällikön Matti Tyysniemen arvio. HELP olikin Piraattien ohella ainoa ehdokasmääräänsä kasvattanut ryhmittymä.


Seuraavana pääsihteerin huoneeseen saapui osakuntalaisten kymmenhenkinen lähetystö. Osakuntien vaalipäällikkö Matti Lehto kantoi paikalle päivän paksuimman lomakekasan ja kertoi nukkuneensa yönsä hyvin.
- Komea nivaska, olen tyytyväinen, Lehto kommentoi, vaikka osakuntien ehdokasmäärä on 200 vähemmän kuin viime vaaleissa.


Keskustoimiston aulan kopiokone oli aamusella ahkerassa käytössä ja aiheutti myös jännityksen hetkiä muun muassa imaisemalla uumeniinsa kasan HYALin eli ainejärjestöjen ehdokaslomakkeita. HYALin jälkeen kopiokoneen valtasivat Oikea suunta –vaalirenkaan edustajat.
- Hyvin menee, vain kopiokone takkuilee. Meillä on paljon uusia, aktiivisia ja innostuneita ehdokkaita, jotka tulevat panostamaan vaalityöhön, Eero Haapalehto ja Antti Pynttäri iloitsivat. Oikea suunta keräsi kuitenkin yli kolmanneksen vähemmän ehdokkaita kuin viimeeksi oikeistoa edustanut Pelastusrengas.


Maailmanpyörän vaalipäälliköt puolestaan lajittelivat lomakkeitaan antaumuksella keskustoimiston pöydällä miltei viime hetkiin asti. Kello 11.50 he vihdoin saapuivat palauttamaan ehdokaslomakkeensa, joita oli sattumalta tasan yhtä paljon kuin Oikealla suunnalla, 92 kappaletta. Kaikkiaan ehdokkaita on asettanut kymmenen ryhmittymää.

Ehdokkaat vahvistetaan keskusvaalilautakunnan kokouksessa 29.9.. Alustavat ehdokasmäärät ryhmittäin:

Ryhmittymä                       Ehdokkaat 2011     Ehdokkaat 2009     
HELP                                          101                               75
HYAL                                          116                             129
Liberaalinen vaaliliitto                2                                    3
Maailmanpyörä                           92                              120
Oikea suunta                              92
Opiskelijademarit                       24                                32
Osakuntien suuri vaalirengas     161                            362
Perussuomalainen vaaliliitto       3                                   3
Piraatit                                        10                                 4
SNÄf r.f.                                      18                               42

Lisää tietoa vaaleista