Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 193 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

Media & arkisto

Uutiset

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan talousjohtokunta on kokouksessaan 21.5.2019 päättänyt poistaa Helsingin akateemiset perussuomalaiset HAPSU ry:n HYYn järjestörekisteristä. 

HAPSU julkaisi 4.3.2019 kannanoton ‘’Suomen yliopistojen kuuluukin tuntua suomalaisilta’’. HYYn talousjohtokunta päätti ottaa tapauksen käsittelyyn, koska epäili HAPSUn toimineen HYYn yhdenvertaisuussuunitelman vastaisesti ja näin ollen rikkoneen sääntöjä HYYn piirissä toimivaksi järjestöksi. HAPSUlta pyydettiin asiasta kirjallinen selvitys ja heitä kuultiin talousjohtokunnan kokouksessa 10.4. Talousjohtokunta katsoo HAPSUn kannanoton ja kuulemisen perusteella, että yhdistys ei ole sitoutunut HYYn yhdenvertaisuuslinjoihin, eikä HAPSUlla ole kuulemisen perusteella aikomusta korjata toimintaansa sen mukaiseksi. Näistä syistä talousjohtokunta päätti poistaa HAPSUn ylioppilaskunnan piiristä.

Järjestön poistaminen HYYn piiristä tarkoittaa, ettei järjestöllä ole oikeutta HYYn tarjoamiin järjestöpalveluihin, kuten kokous- ja juhlatiloihin. Poliittisiin puolueisiin kuuluvat järjestöt ovat HYYn avustusten ulkopuolella, eikä HAPSU ole saanut ylioppilaskunnalta taloudellista tukea. HAPSUn jäsenet, jotka ovat myös ylioppilaskunnan jäseniä, voivat päätöksestä riippumatta asettua ehdolle HYYn edustajistovaaleissa ja osallistua ylioppilaskunnan toimintaan. 

HYYn sääntöjen mukaan HAPSUlla on oikeus vaatia oikaisua talousjohtokunnan päätökseen HYYn hallitukselta 14 vuorokautta päätöksen ilmoittamisesta. 

Lisätietoja:
Aaro Riitakorpi
Pääsihteeri
040 0816 426


Mikäli opiskelet kesällä, hae viimeistään nyt opintotuki kesäkuukausille. Kesälläkin opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolaina. Yleisen asumistuen maksamiseen kesäopinnot eivät vaikuta. Muista kuitenkin, että jos sinulla on kesätyötuloja tai asumistilanteesi muuttuu, kannattaa hakea asumistuen tarkistusta. Kaiken edellä mainitun teet helposti Kelan asiointipalvelun kautta.

Jos yrityksistä huolimatta olet vielä ilman kesätöitä, etkä ole löytänyt järkeviä kesäopintoja, voit hakea kesän aikana Kelasta perustoimeentulotukea. Huomaathan, että Kela edellyttää nykyään opiskelijan nostavan lukuvuoden koko opintolainan ennen perustoimeentulotuen hakemista, jos opinnot jatkuvat syksyllä. Aiemmin käytäntö on saattanut vaihdella, mutta nyt Kela on tarkentanut sitä, joten nostamattomat ja nostettavissa olevat opintolainat huomioidaan tuloina.

Perustele järkevien opintojen puute huolellisesti, jotta asiaan perehtymätönkin käsittelijä voi ymmärtää tilanteesi. Hakemuksessa tulee myös kertoa, mitä työpaikkoja olet hakenut.

Mikäli tarvitset toimeentulotukea kesäkuukausille ja olet saamassa veronpalautuksia, huomioi niiden mahdollinen vaikutus elokuun toimeentulotukeen. Suurimmalle osalle veronpalautukset maksetaan nykyään elokuussa. Veronpalautukset huomioidaan toimeentulotuen hakemisessa tulona, jos ne eivät ole vähäisiksi katsottavia. Käytännössä vähäinen tarkoittaa Kelan mukaan 50 € henkilöä tai 100 € perhettä kohti. Veronpalautuksista huomioidaan toimeentulotukea hakiessa nämä summat ylittävä osa. Jos siis saat veronpalautuksia 70 €, siitä huomioidaan vain 20 €.

Lisätietoja perustoimeentulotuesta opiskelijalle löydät täältä.

Voit hakea apua myös kotikaupunkisi sosiaalitoimesta. Heillä on mahdollisuus myöntää täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea ja etsiä yhdessä ratkaisuja tilanteeseen.

Helsingin sosiaalitoimi 
Espoon sosiaalitoimi
Vantaan sosiaalitoimi

Myös Kampin Ohjaamo (Fredrikinkatu 48) auttaa löytämään tilanteeseen sopivaa apua.

Lisätietoja:
Hannele Kirveskoski, asiantuntija (toimeentulo, asuminen, yhdenvertaisuus)
050 543 9608
hannele.kirveskoski@hyy.fi

Päräyttävät, yllättävät, liikuttavat, naurattavat, näyttävät? Millaiset olisivat juuri sinun mielestäsi parhaat mahdolliset HYYn vuosijuhlat? Haluatko konfettia, säihkettä vai jotain ihan muuta? Oletko taitava järjestämään juhlia? Haemme kahta vuosijuhlamestaria!

Vuosijuhla järjestetään lauantaina 23.11., ja sitä vietetään akateemisen pöytäjuhlan muodossa avoimin jatkoin. Vuosijuhlamestarit kokoavat vuosijuhlatiimin, osallistuvat juhlan sekä jatkojen suunnitteluun ja vastaavat käytännön toteutuksesta. Vuosijuhlamestareille maksetaan 1000 euron palkkio kullekin. Vuosijuhlamestarit saavat lisäksi 10 % provision kaikista vuosijuhlamestarien sopimista sponsoreista. Tehtävän onnistunut hoitaminen vaatii sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa. Vuosijuhlamestariksi voit hakea yksin tai yhdessä parin kanssa.

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan osoitteeseen hallinto@hyy.fi otsikolla ”Vuosijuhlamestari 2019” 26.5.2019 klo 20:00 mennessä. Haastattelut pidetään tiistaina 28.5. Vuosijuhlien suunnittelu ja sponsoreiden haku alkaa sopimuksen mukaan kesäkuussa.

Lisätietoja: Arttu Lehtinen, tuottaja, 050 537 2831, arttu.lehtinen@hyy.fi

Palatko halusta kehittää opiskelijajärjestöjen toimintaa? Ovatko yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja esteettömyyteen liittyvät kysymykset lähellä sydäntäsi?

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on 151 vuotta täyttävä, 26 000:lla jäsenellään Suomen suurin ylioppilaskunta, jonka piirissä toimii noin 250 opiskelijajärjestöä.

Haemme kokopäiväistä projektityöntekijää edistämään HYYn yhdenvertaisuustyötä keskittyen erityisesti opiskelijajärjestötoimintaan. Projektityöntekijänä pääset niin kehittämään olemassa olevaa kuin luomaan uutta: suunnittelet, toteutat ja kehität HYYn yhdenvertaisuustoimintaa yhdessä ylioppilaskunnan yhdenvertaisuudesta vastaavien hallituksen jäsenten sekä asiantuntijoiden kanssa. Pääset luomaan ylioppilaskuntaan uusia käytänteitä ja rakenteita, joiden avulla parannetaan opiskelijajärjestöjen ja sitä kautta koko ylioppilaskunnan yhdenvertaisuutta.

Projektityöntekijän tehtäviin kuuluvat esimerkiksi yhdenvertaisuusaiheisten ohjeistusten ja materiaalien laatiminen, koulutusten järjestäminen HYYn piirissä toimiville opiskelijajärjestöille sekä näistä viestiminen. Lisäksi projektityöntekijä pääsee suunnittelemaan tulevaisuuden koulutusten rakenteita ja aikatauluja suhteessa järjestöille suunnattuihin muihin koulutuksiin.

Tehtävä edellyttää perehtyneisyyttä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymyksiin, itsenäistä työotetta ja viestinnällisiä valmiuksia. Arvostamme hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa sekä yhdenvertaisuuteen liittyvän lainsäädännön ja tietosuoja-asioiden tuntemusta. Tehtävä on määräaikainen alkaen 12.8.2019 tai sopimuksen mukaan ja päättyen 20.12.2019. Työ on kokoaikainen (37,5 h viikossa) ja työstä maksetaan ylioppilaskuntien TES:n mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen.

HYY korostaa toiminnassaan monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Haku päättyy sunnuntaina 2.6.2019 klo 20.00. Lähetä meille vapaamuotoinen, enintään sivun pituinen hakemuksesi ja liitä mukaan ansioluettelosi. Lähetä hakemus osoitteeseen hallinto@hyy.fi otsikolla "Projektityöntekijä". Mahdolliset haastattelut
pidetään tiistaina tai keskiviikkona 4.-5.6.2019.


Lisätietoja:

Lisätietoja antaa pääsihteeri Aaro Riitakorpi (0400 816 426), aaro.riitakorpi@hyy.fi ja asiantuntija Hannele Kirveskoski (050 543 9608), hannele.kirveskoski@hyy.fi.


Oletko jo tarkistanut vuoden 2018 tulosi? Se kannattaa tehdä nyt.

Jos olet tienannut nostamiisi opintotukikuukausiin nähden liikaa, voit palauttaa tukikuukausia toukokuun loppuun asti ilman korkoa. Mikäli Kela perii sinulta tukikuukausia takaisin ensi vuonna, lisätään perittävään summaan korko. Tarkista tulosi esimerkiksi verotuspäätöksestäsi. Opintotuen tulorajat voit tarkistaa täältä.

Tarkista myös syksyllä kertyneet opintopisteet

Syyslukukauden 2018 opintotukikuukausia voi palauttaa toukokuun loppuun asti ja kevätlukukauden 2019 opintotukikuukausia puolestaan elokuun loppuun asti. Tarkista tässä vaiheessa, miten opintosi etenivät syksyllä ja ota huomioon 20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimus!

Jos palautat opintotukea, tee se viimeistään 31.5.2019!

Yleistä asumistukea ei tarvitse palauttaa

Yleistä asumistukea ei tarvitse palauttaa ja se määräytyy ilmoittamasi keskiarvotulon mukaan. Yleiseen asumistukeen eivät siis päde samat tulorajat kuin opintorahaan ja tuet eivät ole kytköksissä toisiinsa. Yleinen asumistuki kannattaa kuitenkin tarkistaa, jos tulosi muuttuvat.

Lisätietoja opintotuen palautuksesta löydät Kelan sivulta ja Kelan tiedotteesta.

Hannele Kirveskoski
Asiantuntija (toimeentulo, asuminen, yhdenvertaisuus)
050 543 9608
hannele.kirveskoski[a]hyy.fi


1. Eurovaalit ovat maailman toisiksi suurimmat vaalit - äänioikeutettuja on jopa 400 miljoonaa!1
2. Äänestysprosentti on perinteisesti ollut Suomessa alhainen (39% viime eurovaaleissa2) -yksittäisellä äänellä on siis enemmän merkitystä!
3. Europarlamentin päätökset vaikuttavat suoraan sinunkin arkeesi.3
4. Suomen EU-puheenjohtajakausi alkaa heinäkuun alussa. Eletään siis jännittäviä aikoja myös kotimaamme kannalta!
5. Seuraavat vuodet ovat ratkaisevia ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä ja Europarlamentin päätöksillä voi olla enemmän vaikutusta kuin kansallisen tason päätöksillä.4

+ Miksi et äänestäisi? Eurovaaleissa äänestäminen on mahdollisuus harjoittaa demokratiaa ja vaikuttaa päätöksentekoon kansainvälisellä tasolla. Lisäksi se on aivan yhtä helppoa kuin muissakin vaaleissa!

Eurovaalien ennakkoäänestys on käynnissä 15.-21.5. välisen ajan. Löydät Helsingin ennakkoäänestyspisteet täältä. Voit mennä niistä mihin tahansa antamaan äänesi. Mukaasi tarviset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen!

1https://yle.fi/uutiset/3-10761267?fbclid=IwAR0Vr0EfaDum0VwtZRzrPunBSp5hb...

2https://yle.fi/uutiset/3-10771352

3https://yle.fi/uutiset/3-10761267?fbclid=IwAR0Vr0EfaDum0VwtZRzrPunBSp5hb...

4https://yle.fi/uutiset/3-10761267?fbclid=IwAR0Vr0EfaDum0VwtZRzrPunBSp5hb...

Haemme koordinaattoria ylioppilaskuntamme ilmastonmuutosaiheisen kestävän kehityksen viikon järjestämiseksi loka-marraskuussa 2019.

SYL, HYY, ISYY, JYY, LYY, OYY ja TYY saivat EU-rahoitusta Frame. Voice. Report! -hankkeen kautta ilmastonmuutosteemaisen hankkeen toteuttamiseen. Haluatko tehdä jotain konkreettista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Tule hankkeemme paikalliskoordinaattoriksi, niin pääset vaikuttamaan muihin opiskelijoihin, jotta ilmastotekoja ryhdytään tekemään tosissaan.

Koordinaattorina vastaat kehitysyhteistyöviikon järjestämisestä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa (tapahtumat, tilavaraukset, esiintyjät jne). Keräät itsellesi vapaaehtoisryhmän, jonka kanssa suunnittelet kehitysyhteistyöviikon ohjelmaa. Lisäksi tukenasi on HYYn kehitysyhteistyövaliokunta. Ohjelmia on alustavasti mietitty jo hakuvaiheessa ja lisää ideoita saa muilta paikalliskoordinaattoreilta. Koordinaattorit osallistuvat paikalliskoordinaattoreiden yhteisiin kokouksiin, joissa saat ohjausta hankkeen toteuttamiseen. Ohjaat myös vapaaehtoisten toimintaa sekä viestit tapahtumista aktiivisesti esimerkiksi ylioppilaskunnan tiedotuskanavien kautta.

Viikkojen toteuttamisen lisäksi tehtävääsi kuuluu olennaisesti kestävän kehityksen viikon toteutumisen raportointi (mediaseuranta, tapahtumaseuranta, kuvaileva raportti, talousraportti) sovitun aikataulun mukaisesti. Raportointiin ja muihin koordinaattoreiden tehtäviin annetaan ohjeistus koordinaattorien yhteisissä tapaamisissa. Tehtävä onkin oiva mahdollisuus kerätä työkokemusta tapahtumien järjestämisestä ja globaalikasvatuksesta.

Edellytämme hakijalta:
•    kiinnostusta kestävään kehityksen ja ilmastonmuutokseen
•    hyviä projektinhallintataitoja
•    osallistumista koordinaattoreiden yhteiskokouksiin (1 x 2 päivää ja 3 x 1 päivä, kokoukset järjestetään Helsingissä

Eduksi katsotaan
•    kokemus projektityöskentelystä
•    kokemus viestinnästä

Viikon järjestämisestä ja raportista maksetaan koordinaattorille loppuraportin luovuttamisen jälkeen palkkiona 940€.
Hakemukset ja ansioluettelot otsikolla ”Hakemus – kehitysyhteistyöviikon koordinaattori” voi lähettää osoitteeseen kukka.louhimies(at)hyy.fi tiistaina 7.5.2019 mennessä.

Lisätietoa:
Kukka Louhimies (hallituksen varapuheenjohtaja, kehitysyhteistyö): kukka.louhimies(at)hyy.fi

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Välitätkö ilmastonmuutoksesta? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta?

Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). SYL edustaa 15 jäsenjärjestöä ja 135 000 yliopisto-opiskelijaa.Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa, ja hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehityspolitiikan asiantuntijan kanssa.

Emme kuitenkaan odota sinun olevan kehitysyhteistyön ammattilainen – motivaatio ja halu oppia uutta kehitysyhteistyöstä tai globaalikasvatuksesta riittää.  Edellytämme KENKKUn jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä, mutta KENKKU on nimenomaan tarkoitettu oman osaamisen kartuttamiseen. KENKKUn jäsenten odotetaan osallistuvan lähes kaikkiin kokouksiin kautensa aikana.

KENKKUn 2019–2020 jäsenet saavat Etiopia-hankkeen hallinnoinnin osallistua mahdollisten uusien hankkeiden suunnitteluun ja erilaisten toimintamuotojen, kuten yritysyhteistyön kehittämiseen. Toimikausi alkaa elokuussa 2019 ja loppuu elokuussa 2020. Neuvottelukuntaan valitaan enintään 15 jäsentä, joista osa on edelliskaudelta jatkavia jäseniä. Neuvottelukunta kokoustaa noin kerran kuussa Helsingissä kesäkuukausia lukuunottamatta, ja etätyöskentelee tarpeen mukaan. Kokouksissa on tarjolla lounas, ja edustajien matkakulut kokouksiin korvataan SYL:n matkustussäännön mukaisesti.

KENKKUn jäsenet jakautuvat pienryhmiin, joista jokaiselle valitaan vastuuhenkilö, joka huolehtii tiimityöskentelyn sujumisesta.  Ryhmiin etsitään erilaisia motivoituneita ja sitoutuneita osaajia ja oppijoita:

1.  Viestinnän ja vaikuttamistyön tiimi

Viestintätiimi pitää huolen kehitysyhteistyötoiminnan näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa, luo viestinnän sisältöjä ja ideoi viestinnän kehittämistä. Tiimi avustaa kehityspoliittisessa vaikuttamistyössä esimerkiksi osallistumalla julkiseen keskusteluun ajankohtaisista aiheista.

2.  Etiopian hankehallintoryhmä

Tiimissä hallinnoidaan Etiopian kehitysyhteistyöhanketta ja perehdytään esimerkiksi vuosiraportteihin ja suunnitelmiin sekä ollaan yhteydessä paikallisiin kumppaneihin. Tehtävässä tarvitaan kiinnostusta hankehallintoon, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, projektinhallinta-taitoja ja kykyä työskennellä englanniksi. Etiopia-hanke on nelivuotinen ja alkoi tänä keväänä.

3.  Uusien projektien suunnittelutiimi

Tämän tiimin jäsenet osallistuvat uusien projektien suunnitteluun ja kumppanuuksien etsimiseen. Tiimin jäsenet pääsevät siis esimerkiksi työstämään hankesuunnitelmia, ja työskentely painottuu erityisesti keväälle 2020.

Kaikkea KENKKUn toimintaa ei kuitenkaan ole pakko toteuttaa tiimeissä, vaan esimerkiksi somettaminen on mahdollista kaikille. Tiimitoiminnan lisäksi yksittäiset jäsenet voivat ottaa vastuuta vaikkapa Maailma Kylässä -festivaalien ständistä tai varainhankinnasta.

Hakemukset HYYn ehdokkaaksi kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan voi toimittaa osoitteeseen kukka.louhimies(at)hyy.fi tiistaina 14.5.2019 klo 12:00 mennessä. Hakemuksiin toivotaan liitettäväksi ansioluettelo ja motivaatiokirje, jossa hakija voi kertoa näkemyksistään ja kokemuksestaan toimintaan liittyen. Hakijaa pyydetään myös kertomaan, mitä hän haluaisi KENKKU kautensa aikana oppia ja miten hän voisi olla yhteydessä ylioppilaskuntansa mahdollisiin kehitysyhteistyötoimijoihin. Lisäksi hakijaa pyydetään ilmaisemaan kiinnostuksensa erilaisiin tehtäviin yllä hahmoteltujen profiilien perusteella ja kertomaan kielitaidostaan. Myös mahdolliset pidempikestoiset esteet kokouksiin osallistumiselle (esim. suunnitellut opinnot ulkomaille) pyydetään ilmoittamaan.

HYYn hallitus päättää hakemusten perusteella neuvottelukuntaan esitettävät henkilöt. HYY voi esittää neuvottelukuntaan enintään kolmea (3) jäsentä.

Lisätietoa:

Kukka Louhimies (hallituksen varapuheenjohtaja, kehitysyhteistyö): kukka.louhimies (at) hyy.fi

Kohta äänestetään taas! Tällä kertaa katseet käännetään Eurooppaan. Ketkä tulevat edustamaan meitä Europarlamentissa seuraavan viiden vuoden ajan?
 
Eurovaalien äänestysprosentti ei ole perinteisesti mairitellut. Tänä keväänä riskinä on myös vaaliähky: kuukausien eduskuntavaalipöhinän jälkeen energia ei välttämättä enää riitä eurovaaleihin. Lisäksi niin puolueet kuin mediakin ovat keskittäneet voimavaransa pääosin eduskuntavaaleihin. Kuitenkin myös EU-tasolla tapahtuu tänä vuonna paljon. Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa heinäkuussa ja uuden europarlamentin valinnan ansiosta keskusteluun on mahdollista nostaa tärkeitä aiheita, kuten koulutus ja tieteen asema.

Opiskelijaliike[1] ajaa eurovaaleissa koulutuksen saavutettavuutta. Meidän mielestämme koulutuksen on oltava saavutettavaa kaikille sosioekonomiseen taustaan tai varallisuuteen katsomatta. Opiskeluun, työntekoon ja matkailuun liittyvää liikkuvuutta tulee EU:n sisällä helpottaa. EU:n on turvattava kansalaisyhteiskunta, jossa myös nuorilla ja aliedustetuilla ryhmillä on aito mahdollisuus vaikuttaa paikalliselta tasolta unionin tasolle. Edustuksellinen demokratia on nostettava vahvemmin esiin EU:n poliittisessa toiminnassa. Europarlamentti on unionin ainoa suorilla vaaleilla valittava toimielin - sen valtaa EU:n päätöksenteossa tulee lisätä.
 
Eurovaalien olisi syytä kiinnostaa meitä kaikkia - päätetäänhän EU-tasolla paljon Suomeakin koskevia asioita. Viime eurovaaleissa suomalaisnuorten äänestysprosentti oli kuitenkin vaivaiset kymmenen: 90 % 18-24 –vuotiasta ei äänestänyt europarlamenttiin edes Aku Ankkaa. [2] Sen sijaan Ruotsissa 66 % nuorista kävi antamassa äänensä vuoden 2014 vaaleissa[3]. Miksi me suomalaiset nuoret emme sitten äänestä?
 
Kyse ei ole siitä, ettemmekö kokisi EU:ta omaksemme. Päinvastoin: Eurooppanuorten selvityksen[4] mukaan suomalaisista nuorista 81 % pitää EU-jäsenyyttä hyvänä asiana. Nuoret identifioituvat eurooppalaisiksi, eikä se ole ihme. Sukupolvemme on kasvanut alati kansainvälistyvämpään maailmaan, jossa internetin kehityksen vaikutuksesta maantieteelliset etäisyydet ovat menettäneet merkityksensä.
 
Äänestääkseen nuoret tarvitsevat kuitenkin tietoa. Europarlamentista olisi syytä uutisoida enemmän, tasaisemmin ja myös positiiviset asiat huomioiden. Tällä hetkellä parlamentin toimintaa koskeva uutisointi keskittyy usein vain negatiivisiin asioihin - eli EU:n asettamiin kieltoihin. Uutisoinnin tulisi olla myös reaktiivisempaa ja ajankohtaisempaa - tiedon välittäminen käytännössä jo päätetyistä asioista ei riitä.

Myös eurovaaleista ja vaikutusmahdollisuuksista EU:ssa olisi syytä kirjoittaa enemmän. Jos nuoret kokevat äänensä merkityksettömäksi ja vaikutusmahdollisuutensa olemattomiksi, ei ole ihme, ettei heitä ei näy uurnilla. Julkisessa keskustelussa olisi tuotava esille myös se, mitä tarjottavaa EU:lla on nuorille. Tietävätkö nuoret millaisia mahdollisuuksia esimerkiksi Erasmus-ohjelma tarjoaa?
 
Haastankin teidät kirjoittamaan ja puhumaan EU:sta ja eurovaaleista. Nostakaa keskusteluun se, mitä EU tarjoaa, miten EU:n päätökset näkyvät Suomessa ja miten suomalainen nuori voi vaikuttaa. Pidetään huoli siitä, että nuoret tietävät, että äänestämisellä on näissäkin vaaleissa väliä!

Linda-Liisa Kelokari
HYYn hallituksen jäsen

________________________________________
[1] https://syl.fi/wp-content/uploads/2018/11/SYL_eurovaalitavoitteet_2019_v...
[2] https://yle.fi/uutiset/3-10197507
[3] https://yle.fi/uutiset/3-10197507
[4] http://eurooppanuoret.fi/2018/03/eurooppanuoret-selvitti-suomalaiset-nuo...