Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 193 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

Media & arkisto

Uutiset

HYY etsii viestintäharjoittelijaa osaksi HYYn viestintätiimiä toteuttamaan ylioppilaskunnan loppuvuoden viestintää. Viestintäharjoittelijanamme saat näkymän vaikuttajaviestintään, opiskelijapolitiikkaan ja edunvalvontaan.

Harjoittelijan tehtäviin kuuluu ylioppilaskunnan arkiviestinnän tehtäviä, kuten sosiaalisen median päivittämistä- ja koordinointia, tekstien editointia, mediaseurantaa ja jäsentiedotteen kokoamista sekä muita tehtäviä. Harjoittelija työskentelee tiiviisti HYYn viestintäasiantuntijan, AD:n ja ylioppilaskunnan hallituksen viestinnästä vastaavien jäsenten kanssa.

Sinulta odotamme:
Soveltuvia korkeakouluopintoja esimerkiksi viestinnästä tai journalismista. 
Erinomaista suomen kielen taitoa. Hyvä ruotsin ja englannin kielitaito katsotaan eduksi.
Valmiutta omaksua uusia kokonaisuuksia ja hallita niitä.
Rohkeaa ja innovatiivista asennetta.
Hyviä tiimityöskentelytaitoja.
Kokemusta sosiaalisen median sisällöntuotannosta.
Kokemusta valokuvaamisesta ja/tai graafista osaamista.

Me olemme:
Ylioppilaskunta, joka palvelee noin 27 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa.
Kannustava ja innostava työyhteisö, johon kuuluu mm. 8 asiantuntijaa ja 12 opiskelijasta koostuva hallitus.

Meiltä saat:
Joustavat työajat ja etätyömahdollisuudet.
Rennon ja hauskan työyhteisön.
Kokemusta vastuullisesta ja itsenäisestä tehtävien hoidosta.
Kokemusta edunvalvontaorganisaation viestinnästä.

Harjoittelun kesto on kolme kuukautta, 17.9. alkaen tai sopimuksen mukaan. Työpaikkana on HYYn keskustoimisto. Harjoittelu on palkallinen. Työaika on 30 h viikossa ja palkka on 1308 e / kk.

Lähetä meille vapaamuotoinen, enintään sivun pituinen hakemuksesi, jossa kerrot, miksi sopisit osaksi viestintätiimiämme ja mikä tekee sinusta erinomaisen viestijän. Liitä mukaan ansioluettelosi. Lähetä hakemus liitteineen osoitteeseen hallinto@hyy.fi otsikolla ‘’Viestintäharjoittelija’’. Haku päättyy 5.9.2018 klo 12. Haastattelut pidetään ensisijaisesti perjantaina 7.9. 

Lisätietoja tehtävästä antavat viestintäasiantuntija Ruut Luukkonen (050 5439 609) ja pääsihteeri Aaro Riitakorpi (040 0816 426). 

HYY korostaa toiminnassaan monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Haluatko olla mukana tekemässä kaikkien aikojen unohtumattominta vuosijuhlaa upeissa puitteissa? Tartu tilaisuuteesi nyt ja tule mukaan HYY150-vuosijuhlatiimiin!


HYYn 150. vuosijuhla järjestetään lauantaina 24.11.2018 Helsingissä. Elegantin pöytäjuhlan jälkeen ilta jatkuu The Circuksessa loistokkaiden ja kaikille avoimien jatkojen merkeissä pitkälle yöhön. Juhlat eivät tietenkään lopu tähän, vaan ilta jatkuu vielä ja-jatkojen kautta seuraavan aamun sillikseen, jossa juhlinta jatkuu koko sunnuntain. Luvassa on glitteriä, glamouria ja säihkettä sekä tietenkin koko HYY150-juhlavuoden legendaarisin juhlaviikonloppu, jonka järjestämisessä juuri sinä voit olla mukana.

Etsimme tämän ainutlaatuisen upean vuosijuhlan tiimiin motivoituneita, oma-aloitteisia ja kokeneita juhlien järjestäjiä, jotka pääsevät mukaan tekemään ikimuistoista juhlaa. Haemme tiimiin monipuolisia osaajia toteuttamaan juhlan eri osia. Vuosijuhlatiimin työskentelykieli on suomi, joten tehtävissä vaaditaan suomen kielen osaamista. Innostaako sinua erityisesti jatkot, ja-jatkot vai kenties sillis tai oletko luova someviestijä? Meillä on sinulle loistava tilaisuus näyttää taitosi ja oppia uutta.

Vuosijuhlatiimiläisenä saat kovan kokemuksen tapahtumatuottamisesta, pääset mukaan koko vuosijuhlaviikonlopun tapahtumiin ilmaiseksi sekä tietenkin olet osana huikean hauskaa tiimiä. Järjestämme vuosijuhlatiimille myös ikimuistoisen kiitos-karonkan juhlan jälkeen!

Jos olet HYYn jäsen, olet teroittanut osaamistasi esimerkiksi järjestötapahtumien tuotannoissa tai muualla harrastusten tai töiden kautta ja palat halusta toteuttaa HYY150-juhlavuoden ikimuistoisinta juhlaa, hetkesi on nyt koittanut!

Kiinnostuitko? Huippua! Täytä hakulomake ja hae mukaan kaikkien aikojen vujutiimiin keskiviikkoon 12.9. klo 15.00 mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.in/HYY150vuosijuhlatiimi. Kerro meille myös mihin tehtävään haluaisit ensi- ja toissijaisesti. Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä aloitamme hakemusten läpikäymisen ja haastattelut jo hakuaikana!

Tehtävät:
Viestintävastaava (1 paikka)

Vastaat vuosijuhlaan liittyvästä someviestinnästä HYYn Facebook- ja Instagram-tileillä sekä ennen juhlaa että koko juhlaviikonlopun aikana. Somekanavien käyttö on sinulle tuttua ja osaat kirjoittaa mielenkiintoisia ja osuvia postauksia. Sinulla on myös silmää visuaaliseen viestintään. Onnistuessasi saat luotua juhlafiilistä HYYn viestintäkanavissa jo pitkin syksyä, välittää oleellista tietoa juhlaan liittyen sekä herättää kiinnostusta HYY150-vuosijuhlaan liittyen sekä jäsenten että sidosryhmien keskuudessa. Saat kokemuksen tapahtumaviestinnän suunnittelusta, sisällön tuottamisesta suurille seuraajamäärille sekä tapahtumamarkkinoinnista. Englannin tai ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Laulunjohtajat (2 paikkaa)

Laulunjohtajana juonnat pöytäjuhlaa ja olet avainasemassa juhlan tunnelman luomisessa. Laulunjohtajana pääset myös vaikuttamaan juhlan lauluihin. Laulunjohtajilta edellytetään sujuvaa suomen kielen taitoa sekä englannin tai ruotsin kielen taitoa. Jos olet rohkea ja viihdyttävä esiintyjä ja sinulla on kokemusta laulunjohtamisesta, tule mukaan tiimiin!

Kuljetusvastaava (1 paikka)

Vastaat juhlakansan sujuvasta siirtymisestä juhlapaikalta HYY150 Synttäribileisiin sekä kuljetuksesta sunnuntaiaamun sillikselle. Teet juhlijoiden matkustamisesta mukavaa, etkä anna bileiden seisahtua bussimatkankaan aikana! Olet taitava organisoija, joka hallitsee tarkan suunnittelun ja aikataulutuksen. Olet yhteydessä kuljetusfirmoihin, suunnittelet juhlaviikonlopun siirtymisten aikataulut yhdessä vuosijuhlamestarin kanssa ja viimeistelet onnistuneen juhlaelämyksen. Pääset osaksi timanttista juhlaviikonloppua, saat kokemuksen suuren tapahtuman järjestämisestä ja pääset harjoittelemaan tehokasta viestimistä vuosijuhlatiimin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Jatkovastaavat (2 paikkaa)

Vastaat HYY150 Synttäribileiden järjestelyistä The Circuksessa yhdessä vuosijuhlamestarin kanssa. Sinulla riittää intoa ja näkemystä vuosisadan parhaimpien bileiden luomiseen. Sinulla on kokemusta tapahtumien järjestämisestä, osaat ideoida ohjelmaa luovasti ja hallitset suurten kokonaisuuksien organisoinnin. Saat kokemuksen tapahtumajärjestämisestä yhdessä Helsingin suurimmista yökerhoista ja pääset osaksi unohtumatonta juhlaviikonloppua.

Ja-jatkovastaavat (2 paikkaa)

Vastaat vuosijuhlan ja HYY150 Synttäribileiden ja-jatkojen organisoinnista. Olet kokenut juhlija, jonka tanssijalka vipattaa vielä pitkään ensimmäisten bilettäjien väsähtäessä. Osaat pitää yllä juhlatunnelmaa, luet juhlakansan aamuöisiä toiveita ja pystyt toimimaan tehokkaasti vielä auringonnousun aikaan. Pääset osaksi ikimuistoista juhlaviikonloppua ja saat kokemuksen aidon juhlakansan viihdyttämisestä sekä vapaat kädet luovaan ideointiin.

Sillisvastaavat (2 paikkaa)

Vastaat HYY150 Silliksen järjestelyistä yhdessä vuosijuhlamestarin kanssa. Sinulla riittää ideoita ja luovuutta kaikkien aikojen legendaarisimman silliksen luomiseen sekä yhteistyökumppaneiden hankintaan sillikselle. Sinulla on kokemusta tapahtumien järjestämisestä sekä yritysten kontaktoinnista ja olet hyvä pitämään lankoja käsissäsi. Tässä tehtävässä pääset toteuttamaan villeimpiäkin ideoitasi sekä pääset osaksi ikimuistoista juhlaviikonloppua.

Lisätietoja:

Vuosijuhlamestareilta Marika Tuomiselta ja Elina Niemiseltä osoitteesta: vuosijuhla@hyy.fi

Hei opiskelija! Kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi, voit hakea uuden lukuvuositarran ja opiskelijakalenterin. Tarroja ja kalentereita jaetaan vuoden ympäri HYYn palvelutoimistossa sen aukioloaikoina ja tämän lisäksi syyslukukauden alussa Kaisa-talon palvelupisteessä, Kumpulan, Viikin ja Meilahden kampuksella seuraavasti:

Keskusta, Kaisa-kirjaston aula, Fabianinkatu 30

 • vko 32-34: ma-pe 6.-24.8. klo 9-16
 • vko 35: ma-pe 27.8.-31.8. klo 9-18
 • vko 36: ma-pe 3.-7.9. klo 9-16
 • vko 37: ma-pe 10.-14.9. klo 9-14

Huom! Kaisa-talon pisteessä ja HYYn palvelutoimistossa on myynnissä HYY150-tuotteita (kangaskasseja, haalarimerkkejä, vyölaukkuja).

Kumpula, Physicumin aula, Gustaf Hällströmin katu 2a

 • vko 34:  ma-pe 20. -24.8. klo 12-15
 • vkot 35: ma-pe 27.-31.8.klo 10-15
 • vko 36-37: ma-pe 3.-14.9. klo 12-15

Viikki, Infokeskus Koronan aula, Viikinkaari 11

 • vko 34:ma-pe 20.8.-24.8. klo 12-15
 • vko 35: ma-ke 27.-29.8. klo 10-18 ja to-pe 30.-31.8. klo 10-15
 • vko 36-37: ma-pe 3.-14.9. klo 12-15

Meilahti, Biomedicum 1, kolmas kerros

 • viikko 35 ma-pe 27.-31.8. klo 10-15

Tarranjakopisteiltä ja HYY:ltä voit saada tarran vain Frankin kautta tilattuun HYYn opiskelijakorttiin, et esimerkiksi ISIC:in kautta tilattuun korttiin tai muiden ylioppilaskuntien opiskelijakortteihin.

Huomaathan, että jos asiamies noutaa lukuvuositarran, on hänen esitettävä valtakirja. Mastercard-maksuominaisuudella varustettuun opiskelijakorttiin voi saada tarran vain noutamalla sen henkilökohtaisesti.

Nyt on hyvä aika tarkistaa, kertyikö viime lukuvuoden (1.8.2017-31.7.2018) aikana riittävästi opintopisteitä. Jos opintopisteitä ei ole tarpeeksi, kevään opintotukikuukausia kannattaa palauttaa elokuun loppuun mennessä.

Opintopisteet ja edistymisen seuranta eivät vaikuta yleiseen asumistukeen. Kuukautta, jolloin sait vain yleistä asumistukea, ei lasketa tukikuukaudeksi. Jos palautat opintotukea, samalta kuukaudelta ei siis tarvitse palauttaa asumistukea. Kela tarkistaa yleisen asumistuen, kun tuen myöntämisestä tai edellisestä tarkistuksesta on kulunut vuosi.

Kela seuraa vuosittain opintotukea saaneiden opintojen edistymistä. Sinulla tulee olla keskimäärin 5 opintopistettä yhtä nostettua tukikuukautta kohden ja aina vähintään 20 opintopistettä, jos olet nostanut opintotukea lukuvuoden aikana. Jos siis nostit opintotukea 9 kuukaudelta, opintopisteitä tulee olla vähintään 45. Sillä ei ole merkitystä, milloin lukuvuoden aikana suoritukset on tehty, koska Kela ei seuraa yksittäisten kuukausien opintosuorituksia.

Opintotuen palauttaminen ei valitettavasti auta, jos suoritit viime lukuvuoden aikana alle 20 opintopistettä, koska syyslukukauden opintotukea ei voi enää palauttaa. 20 opintopistettä on vähimmäisvaatimus: vaikka nostaisi vain yhden tukikuukauden, opintosuorituksia tulee aina olla 20 opintopisteen verran.

Jos opintopisteitä ei ole tarpeeksi lukuvuodelta 2017-2018, voit yhä saada opintotukea, jos olet koko opiskeluaikana suorittanut keskimäärin 5 opintopistettä tukikuukautta kohti (tämä ei kuitenkaan muuta 20 op:n vähimmäisvaatimusta).

HUOM.! Edistymisen seurannassa huomioidaan nyt myös keskeytyneiden korkeakouluopintojen opintosuoritukset ja tukikuukaudet edeltävältä lukuvuodelta tai koko opiskeluajalta. Uutta aiempiin vuosiin verrattuna on, että opintojen edistymisen seurannassa huomioidaan kaikki korkeakouluopintojen opintosuoritukset ja käytetyt tukikuukaudet aikaisintaan 1.8.2011 lukien. Uusien opintojen aloittaminen keskeyttämisen jälkeen ei siis enää ”nollaa” opintojen riittävää edistymistä.

Mikäli opintopisteitä ei ole tarpeeksi, Kela lähettää sinulle selvityspyynnön opintojen riittämättömästä edistymisestä myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja opintotuen edistymisen seurannasta, tuen palauttamisesta ja selvityspyynnöstä löydät täältä:
https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5...
https://www.kela.fi/opintotuki-opintojen-edistyminen
https://www.kela.fi/opintotuki-peruminen-ja-palauttaminen

Lisätietoja:
Hannele Kirveskoski
Asiantuntija (toimeentulo, kansainvälisyys)
050 543 9608
hannele.kirveskoski@hyy.fi