Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 193 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

Media & arkisto

Uutiset

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on valinnut kuntavaalikoordinaattorikseen valtiotieteiden maisteri ja ympäristötieteiden ylioppilas Ansku Holstilan. Holstila aloittaa työssään 24.1. Työ on määräaikainen ja jatkuu 24.5.2017 asti.

Holstila on toiminut kampanjakoordinaattorina muun muassa Hiilivapaa Suomi -kampanjassa sekä ollut mukana tekemässä viestintää ja koordinointia useissa ilmastokampanjoissa.

Kuntavaalikoordinaattorin tehtäviin kuuluu muun muassa kampanjatapahtumien järjestäminen, vaaleihin liittyvien viestintämateriaalien tuottaminen ja hankkiminen sekä World Student Capital -verkoston kuntavaalitavoitteiden edistäminen erityisesti Helsingissä. Kuntavaalikoordinaattorin haussa painotettiin kaupunkivaikuttamisen osaamista sekä viestintätaitoja.

HYYn kärkitavoite kevään 2017 kuntavaaleissa on nopeuttaa Tiederatikan toteutumista niin, että rakennustyöt aloitetaan vuoteen 2025 mennessä. Tiederatikka yhdistäisi 40 % pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoista ja sen vaikutusalueella on jopa 100 000 työpaikkaa.

"Kv-opiskelijat ja -henkilöstö kirjoittavat tulevaisuutemme! Miksi? He ovat niin keskeinen ryhmä vaikuttamassa oman kilpailuasemaamme muiden kansainvälisten yliopistojen rinnalla. Meillä ei ole varaa jättää heitä hyödyntämättä ja asenne lopultakin ratkaisee myös meidän kieli-ihmisten keskuudessa: turha pelko pois ja kielet käyttöön!"
– Ulla Tuomarla, Helsingin yliopiston nykykielten laitoksen johtaja.

Kansainväliset opiskelijat ovat tärkeä osa yliopistoyhteisöämme. Se, että yliopiston hallintokielet ovat suomi ja ruotsi ei saa estää kansainvälisiä opiskelijoita ja opettajia tai muuta henkilökuntaa osallistumasta yhteisten asioidemme hoitamiseen.

Kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilökunnan yhdenvertainen mahdollisuus osallistua päätöksentekoon on meidän kaikkien yhteinen haasteemme. Olemme vuonna 2016 HYYssä panostaneet heidän mahdollisuuksiinsa osallistua ja sitä kautta integroitua yhteisöömme, mutta paljon on vielä tehtävää.

Haluammekin siis innostaa ja haastaa muutkin ottamaan osaa talkoisiin sekä tarjota konkreettisia ratkaisuja, jolla saamme sekä kansainväliset opiskelijat että kansainvälisen henkilökunnan entistä paremmin mukaan yhdenvertaisen yliopistoyhteisön rakentamiseen. Loppujan lopuksi kyse on pienistä teoista, mutta pienikin teko suomenkieliseltä voi olla suuri asia suomea puhumattomalle yhteisömme jäsenelle. 

On tärkeää että jokaisella yliopistolaisella opiskelijasta professoriin on mahdollisuus vaikuttaa yliopiston päätöksentekoon, kielestä riippumatta. HYY on koonnut ohjeita siihen miten kansainväliset opiskelijat ja henkilökunta, jotka eivät välttämättä puhu suomea tai ruotsia, voidaan ottaa osaksi yliopistoyhteisöä myös hallinnossa!

"International students at the University of Helsinki are interested in participating in University administration and governance, but real integration of international students will require outreach from the administration. If programs are interested in international students participating in administration, they need to be less reluctant to communicate and hold meetings in English."
- Lea Urpa, Doctoral Student, Institute for Molecular Medicine (FIMM)