Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 193 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

Media & arkisto

Uutiset

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistovaalien ensimmäiset vaalipäivät sujuivat sähköisesti. Kolmen ensimmäisen vaalipäivän aikana äänesti noin 3600 opiskelijaa. Äänestysprosentti on tällä hetkellä 13,6 %. Luku on korkeampi, kuin edellisten vaalien ennakkoäänestyksen äänestysprosentti. Äänioikeutettuja ovat kaikki Helsingin yliopistoon läsnä olevaksi kirjoittautuneet HYYn jäsenet eli noin 26 600 Helsingin yliopiston opiskelijaa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistovaaleissa 26.–28.10.2016 ja 31.10.–2.11.2016 valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2016 ja kestää kaksi vuotta.
HYYn edelliset vaalit vuonna 2014 järjestettiin uurnavaalina, kahtena ennakkoäänestys- ja kahtena varsinaisena vaalipäivänä. Tuolloin ennakkoon äänesti 2671 henkilöä, ja ennakkoäänestysprosentti oli 9,5. HYYn ensimmäisissä sähköisissä vaaleissa ei pidetä ennakkoäänestystä ollenkaan, vaan äänestää voi kuutena vaalipäivänä kello 10–18.

HYYn edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 597 opiskelijaa. Ehdokkaita on hieman vähemmän kuin edellisissä edustajistovaaleissa vuonna 2014, jolloin ehdokkaita oli 626. Ehdokkaita asetti 10 ryhmittymää, joista osa tulee edustajistossa toimimaan useampana ryhmänä. Vaalirenkaiden ja -liittojen tarkkoihin ehdokasmääriin voi tutustua ylioppilaskunnan vaalisivuilla hyy.fi/vaalit.

Vaalipäivinä kampanjointi näkyy kampusten läheisyydessä ympäri kaupunkia ja vaalit huipentuvat vaalivalvojaisiin Teatteri Forum -ravintolassa keskiviikkoiltana 2.11. Vaalivalvojaisiin ovat kaikki tervetulleita.
Edustajistovaalien äänestysprosentti HYYn vaaleissa on 2000-luvulla ollut valtakunnallista äänestysprosenttia korkeampi.

HYYn edustajistovaalit (äänestysprosentti)
2001: 28,9 %
2003: 31,6 %
2005: 34,9 %
2007: 33,2 %
2009: 35,2 %
2011: 34,2 %
2012: 32,3 %
2014: 31,7 %*

Edustajistovaalien valtakunnallinen äänestysprosentti
2001: 27,5 %
2003: 29,7 %
2005: 26,1 %
2007: 27,6 %
2009: 28,4 %
2011: 29,6 %
2013: 25,0 %
2015: 29,4 %
                                                  
HYY tiedottaa oman edustajistovaalinsa tuloksista heti keskiviikkoiltana 2.11. vaalituloksen selvittyä.
Edustajistovaali järjestetään lähes kaikissa Suomen ylioppilaskunnissa joka toinen syksy. HYYssä vaalit järjestetään kuitenkin eri rytmissä kuin muissa ylioppilaskunnissa – HYYn lisäksi vain Svenska Handelshögskolans Studentkår järjesti vaalinsa tänä vuonna. HYYn vaalit käydään aina parillisina vuosina, kun muiden ylioppilaskuntien edustajistovaalit järjestetään parittomina vuosina.

Lisätietoja HYYn vaaleista antavat pääsihteeri Jannica Aalto, paasihteeri@hyy.fi, 0400 816 426 sekä tiedottaja Siiri Salo, tiedottaja@hyy.fi, 050 543 9609

World Student Capital -verkosto (WSC), johon kuuluvat pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat1, kannustaa Helsingin valtuustoryhmiä tarttumaan uuden yleiskaavaehdotuksen mahdollisuuksiin. Noin 100 000 opiskelijaa kattava verkosto kiittää erityisesti asuntokaavoituksen määrän lisääntymistä, poikittaisliikenteen kehittämistä raideliikenteeseen tukeutuen sekä pyöräbaanaverkoston luomista.

Opiskelijan kaupunki- tutkimuksen (OTUS, 2015) mukaan opiskelijat haluaisivat asua valmistumisen jälkeen etenkin Helsingin tiheässä kantakaupungissa. Viihtyvyyttä lisää tiivis rakentaminen ja järkevä liikennesuunnittelu, joka mahdollistaa niin kohtuuhintaisen asumisen lisäämisen kuin arvokkaiden virkistysalueiden säilyttämisenkin. Tutkimuksen mukaan kaupungeista vetovoimaisia tekevät opiskelijoiden mielestä mahdollisuus liikkua kätevästi ilman autoa, sekä puistot ja viheralueet. Kokonaisvaltaisen kaupunkisuunnittelun avulla myös asuntorakentamisen autopaikkanormia voitaisiin huomattavasti lieventää opiskelija-asumisen kohdalla. Yksityisautoilu ei ole pääkaupunkiseudun opiskelijoiden suosiossa, sillä Opiskelijan kaupunki- kyselyn vastaajista 80 % käytti autoa harvoin tai ei koskaan, ja yksityisautoilua pääkaupunkiseudulla rajoittaisi 65 % opiskelijoista.

Suunnitellut pikaraitiotiet sekä mahdollistavat että edellyttävät tiivistä rakentamista sisääntuloväylien ympärille. Esitetty poikittaisen joukkoliikenteen kehittäminen raitioliikenteeseen perustuen on erittäin tärkeää korkeakoulujen kampusten välisten yhteyksien kannalta. Verkoston tavoitteissa onkin joukkoliikenteen osuuden huomattava nostaminen poikittaisliikenteessä, jonka Opiskelijan kaupunki- kyselyn vastaajat nostivat yöliikenteen ohessa tärkeimmäksi joukkoliikenteen kehittämiskohteeksi. Poikittaisliikenteen hankkeita, varsinkin linjan 550 siirtämistä raiteille, tulisikin kiirehtiä. Erityisesti kannatamme Tiederatikkaa, joka linkittää Otaniemen, Pasilan ja junaradan Arabiaan ja Itä-Helsinkiin nykyistä tehokkaammin.

Erityisesti verkosto toivoo pyöräilyn edistämistä kaupunkisuunnittelussa. Pyöräily olisi mieluisin liikkumismuoto jopa kolmannekselle opiskelijoista. Se koetaan pääkaupunkiseudulla kuitenkin liian hankalaksi ja turvattomaksi, ja vain noin joka kymmenes opiskelijoista pyöräilee päivittäin. Uusia kevyen liikenteen väyliä ja baanoja kaipasi 90 prosenttia Opiskelijan kaupunki- kyselyn vastaajista – etenkin Hämeentien ja Länsiväylän pyöräily-yhteyksiin toivottiin parannuksia.Pyöräbaanat ja muu pyöräilyn infrastruktuurin kehittäminen, kuten pyöräparkit, madaltavat kynnystä liikkua pyörällä ja mahdollistavat pyöräilyn nykyistä paremmin ympärivuotisesti. Helsingin tulee myös suunnitella pyöräilyverkostoa kokonaisvaltaisesti muiden pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.

Verkosto kiittää Helsingin uutta yleiskaavaehdotusta varautumisesta väestönkasvuun ja poikittaisliikenteen vahvasta huomioimisesta. Toivomme kunnianhimoista suhtautumista kaupungin kehittämiseen, jotta pääkaupunkiseudusta kehittyisi maailman paras opiskelijametropoli.

Lisää tietoa verkostosta: www.worldstudentcapital.fi https://www.facebook.com/worldstudentcapital/

Helsinki 29.1.2016

Andrey Veremenko, World Student Capital -verkoston puheenjohtaja
Milja Asikainen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
Jenna Kortelainen, Arcada Studerandekår Styrelseordförande
Marko Hento, Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O'Diakon hallituksen puheenjohtaja
Max Laihonen, Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan hallituksen puheenjohtaja
Susanna Jokimies, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
Jenna Ojala, Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKOn hallituksen puheenjohtaja
Juho Kärkkäinen, Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamkon hallituksen puheenjohtaja
Emmi Paajanen, Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn hallituksen puheenjohtaja
Rasmus Sinnemaa, Svenska Handelshögskolans Studentkår Kårordförande
Piia Peltola, Taide-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja

Lisätietoja: 

Matti Tujula
Edunvalvonta-asiantuntija
Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA 
matti.tujula@metkaweb.fi
045 267 0828

Helsingin yliopisto ja ylioppilaskunta ovat virallisesti kaksikielisiä ja nyt etsimme henkilöä, järjestöä tai muuta tahoa joka erityisesti on edistänyt yliopisto- ja opiskelijayhteisön kaksikielisyyttä. Oletko osallistunut hyvään kaksikieliseen ohjelmaan, saanut hyvää palvelua sekä suomeksi että ruotsiksi tai käynyt hyvän ruotsinkielisen kurssin? Tai onko jokin muu saanut kaksikielisen arkesi tai juhlasi tuntumaan hieman entistä paremmalta ja tuonut hymyn huulille? Tekeekö oma järjestösi ehkä yhteistyötä ”kielirajan” ylitse?

Palkinnon saajan ei tarvitse millään lailla toimia täydellisesti kahdella kielellä, vaan ylioppilaskunta haluaa palkinnolla kannustaa kehittämään kaksikielistä toimintaa yliopistolla edelleen. Palkinnon saaja julkistetaan 6.11., Ruotsalaisuuden päivänä.

Lähetä ehdotuksesi palkinnon saajaksi ja lyhyt perustelu 31.10. mennessä HYYn hallituksen kaksikielisyysvastaava Rasmus Olander, rasmus.olander(at)hyy.fi.

Syksyllä on hyvä startata kaikkea uutta, vaikka näin lokakuun harmaudessa siltä ei aina tunnukaan. Hyvää aikaa aloittaa opinnot uudessa tiedekunnassa, asettaa uusia tavoitteita ja totta kai aloittaa uusi blogi! Tervetuloa siis sen ääreen - mainiota, että luet tätä juuri nyt! 

Fuksiseikkailu

Keskustakampuksen täyttäneet Avajaiskarnevaalit, huikea Fuksiseikkailu (hyvä fuksit!) ja aina yhtä peto Antti Tuisku tulivat ja menivät. Mitä onkaan tulossa vielä? 

No vaikka mitä mahtavaa! 26.-28.10 ja 31.10.-2.11.2016 pidettävä edustajistovaalien äänestys on ehdottomasti koko vuoden kohokohta, sillä niissä jokainen HYYn jäsen pääsee vaikuttamaan siihen, millainen yhteinen ylioppilaskuntamme on seuraavan kahden vuoden ajan.  Tällä kertaa äänestäminen tapahtuu sähköisesti, joten se on helpompaa kuin koskaan! Lue lisää edustajistovaaleista täältä

Vuosijuhlaviikko pärähtää käyntiin 21.11. ja huipentuu säkenöivään vuosijuhlaan, jota vietetään Vanhalla ylioppilastalolla 26.11. Tule ehdottomasti ainakin HYYn synttäribileisiin tuolloin kello 23 alkaen! Upea ja näyttävä Vanha on sellainen paikka, jossa juhliminen on jo elämys sinänsä. Vuosijuhlaviikolla järjestetään vaikka mitä muutakin ohjelmaa, josta tulee lisätietoa marraskuun alussa. 

Hilpaisemme syksyn mittaan raivobailaamaan myös Viikissä sekä juhlistamme yhdessä itsenäisyyspäivää pitkin Helsingin keskustan katuja. Toivottavasti tulet mukaan, kaikki tämä on juuri sinua varten!

Perjantaiterveisin

Noora Eilola
HYYn hallituksen jäsen
Kulttuuri ja viestintä 

P.S. Kuva oli muuten myös yliopistolla Porthanian aulassa! Mahtavaa! 

Lokakuussa kaikki ne opiskelijat, joilla suorituksia ei ole kertynyt tarpeeksi viime vuonna maksettuun opintotukeen nähden, saavat selvityspyynnön opintojen etenemisestä. Selvityspyyntöön kannattaa vastata!

Jokaista tukikuukautta kohti on suoritettava keskimäärin 5 opintopistettä. Tämän lisäksi tulee suorittaa vähintään 20 op lukuvuodessa, mikäli tukea on nostettu yksikin kuukausi.

Jos et ole suorittanut tukikuukautta kohti vähintään 5 opintopistettä edeltävänä lukuvuotena, voit saada edelleen tukea, jos olet koko opiskeluaikana suorittanut opintoja vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti. Sinun on kuitenkin pitänyt suorittaa edeltävänä lukuvuotena vähintään 20 opintopistettä.

Vastaa selvityspyyntöön sen liitteenä olevalla lomakkeella tai erillisellä selvityksellä. Kerro, miten tilanteesi on vaikuttanut opintoihisi. Tarkista myös että kaikki opintosuorituksesi myös kesän ajalta on rekisteröity. Huomioi kuitenkin että elokuun opintopisteet lasketaan seuraavaan lukuvuoteen!

Hyväksyttäviä syitä opintojen hidastumiselle voivat olla esimerkiksi oma tai lähiomaisen sairaus, muu vaikea elämäntilanne tai erityisen laajan opintokokonaisuuden (esim. opinnäytetyön) tekeminen. Hyväksyttävänä syynä voidaan pitää myös sitä, että olet keskeyttänyt opintosi lapsen syntymän tai asevelvollisuuden, siviilipalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamisen vuoksi. Jos mahdollista, liitä selvitykseesi viranomaistodistus, esimerkiksi lääkärintodistus, opintojesi edistymiseen vaikuttaneesta syystä.

Jos et vastaa selvityspyyntöön tai esittämiäsi syitä ei hyväksytä, opintotukesi voidaan lakkauttaa tai muuttaa määräaikaiseksi. Opintotuki voidaan myös periä takaisin, jos sinulla on ollut opintosuorituksia erityisen vähän ja olosuhteistasi ilmenee, että tarkoituksesi ei ole ollut opiskella.

Huomioi 20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimus myös kuluvan lukuvuoden opintoja suunnitellessasi, ja tarkista että suoritat vähintään 5 op jokaista nostamaasi tukikuukautta kohti!

Lue lisää opintojen edistymisenseurannasta ja opintotuen suortusvaatimuksista yleensä Kelan nettisivuilta.

HYYn Hyvä opettaja – Magister bonus -palkinto jaetaan joka syksy opettajalle, joka on työssään osoittanut taitoa ja kiinnostusta sekä opettamiseen että opetettaviinsa. Palkintoa voi ehdottaa kuka tahansa yliopistoyhteisön jäsen tai järjestö. Vuoden 2016 palkintoa jaettaessa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, miten ehdokkaat kannustavat opiskelijoita elinikäiseen oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja oman osaamisen kasvattamiseen.

Palkinnon kriteereitä ovat:

Opiskelijamyönteisyys

Opiskelijamyönteisyys on asenteen lisäksi halua parantaa yhteistä hyvinvointia yhteisöllisyyden tunnetta. Opiskelijoiden arvostaminen näkyy niin ohjauksessa ja luennoilla kuin muussakin toiminnassa.

Asiantuntevuus

Asiantuntevuus ilmenee kykynä tuoda olennaiset asiat esille. Hyvä opettaja on innostunut omasta alastaan ja välittää innon myös opiskelijoilleen. Asiantunteva opettaja on myös opiskelijoidensa luotettava opas tiedeyhteisöön.

Aktiivinen asenne kehittämiseen

Hyvä opettaja kehittää aktiivisesti niin itseään opettajana kuin opetusmenetelmiäänkin. Hän suhtautuu myönteisesti opetuksen kehittämiseen uusien opetusteknologiasovellusten avulla ja hyödyntää opetuksessa sähköisiä järjestelmiä ja tietotekniikaa. Hän toimii osana tiedeyhteisöä ja pyrkii kehittämään opetusta laitoksellaan ja yliopistolla.

Rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen

Hyvä opettaja osaa kerätä palautetta ja myös käyttää sitä aktiivisesti opetuksensa kehittämiseen. Hän osaa yhtä lailla antaa rakentavaa palautetta opiskelijoilleen sekä rohkaista heitä avoimeen dialogiin.

Ehdotukset Magister Bonus-palkinnon saajaksi tulee tehdä e-lomakkeella 25.10.2016 klo 12.00 mennessä.

E-lomake: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/72856/lomake.html

Perusteluissa tulee käyttää esimerkkejä siitä, millä tavalla ehdotettu henkilö täyttää asetetut kriteerit. Hakemukseen voi liittää mukaan myös ehdokkaalle myönnetyt aiemmat tunnustukset, ehdokkuudet ja palkinnot sekä ehdokkaan yliopistoportfolion, jos hänellä on sellainen. Tiedot voi ladata liitetiedostoina lomakkeen oheen.
 
Lisäksi hakemukseen voi liittää opiskelijoiden ja muiden yliopistoyhteisön jäsenten kommentteja tai muita soveltuvia näytteitä ehdokkaan ansioista. Palkinnon saajan valitsee Magister Bonus -raati.

Edellisten vuosien Magister Bonus -palkinnonsaajat: http://hyy.helsinki.fi/fi/opiskelijalle/opiskelun-tuki/hyy-tukee-oppimis...

Lisätiedot: hallituksen jäsen Maria Loima, 050 576 5073, maria.loima@helsinki.fi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) esittää oikeustieteen ylioppilas Tarik Ahsanullahia Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi ja valtiotieteiden ylioppilas Henna Pursiaista SYL:n hallituksen jäseneksi vuodelle 2017.

HYYn hallituksessa Ahsanullah on tänä vuonna vastannut koulutuspoliittisista asioista sekä HYY Yhtymän omistajaohjauksesta. 24-vuotias Ahsanullah opiskelee oikeustiedettä neljättä vuotta ja on toiminut muun muassa HYY Yhtymän hallintoneuvoston puheenjohtajana, tiedekuntajärjestönsä Pykälä ry:n taloudenhoitajana ja oikeustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa.

”Ylioppilasliikettä on kritisoitu ei-liikkeeksi, joka löytää kyllä ongelmat muttei ratkaisuja. Tämä mielikuva on muutettava! Tulevaisuuden asiantuntijoina meidän on kyettävä tarjoamaan realistisia, konkreettisia ja vastuullisia ratkaisuja siitä, miten Suomi on vielä seuraavankin sadan vuoden kuluttua maailman parhaimpia maita elää ja oppia”, Ahsanullah linjaa.

Pursiainen opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa, ja hänellä on pitkä kokemus opiskelijajärjestötoiminnasta. Hallituksessa 24-vuotias Pursiainen on vastannut kaupunkivaikuttamisesta. Yhteistyössä pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien World Student Capital -verkoston kanssa hän onnistui keväällä nostamaan opiskelija-asuntojen vuosittaista rakentamistavoitetta Helsingissä sadalla asunnolla. 

“Minulle ei riitä se, että heitetään lapsi veteen ja katsotaan, oppiiko se uimaan. Samalla hetkellä on oltava jo suunnitelma siitä, mitä tehdään, kun lapsi oppii uimaan ja tarvitsee isomman altaan. Haluan, että opiskelijaliike ajattelee isosti mutta yhtenäisesti. Meillä ei ole varaa jäädä altaan reunalle murehtimaan”, vaatii Pursiainen. 

”Opiskelijaliike tarvitsee johtajan, jolla on uutta draivia, tuoreita ajatuksia sekä taitoja innostaa Lapinrinne sekä koko kenttä antamaan parhaansa. Tiedän, että Tarik on paras puheenjohtaja liitollemme. Henna on osoittanut olevansa sinnikäs ja ennakkoluuloton tekijä, joka kantaa vastuuta, saattaa projekteja menestyksekkäästi maaliin ja jonka yhteistyötaitoja arvostan suunnattomasti. Me opiskelijat nukumme yömme paremmin ensi vuonna, kun Tarik ja Henna pitävät huolta tulevaisuudestamme”, hehkuttaa hallituksen puheenjohtaja Jokimies.

SYL valitsee vuoden 2017 hallituksen liittokokouksessaan 18.–19.11.2016 Espoon Korpilammella. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoa

Tarik Ahsanullah
puh. 050 595 0327
tarik.ahsanullah(a)hyy.fi

Henna Pursiainen
puh. 050 595 0318
henna.pursiainen(a)hyy.fi

Susanna Jokimies
puh. 050 543 9610
susanna.jokimies(a)hyy.fi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) perustajayhteisöjä ja merkittävä taustavaikuttaja. Haemme nyt Hoasin valtuuskuntaan kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä toimikaudelle 2017–2018. 


Hoasin valtuuskunnan tärkeimpänä tehtävänä on valvoa Hoasin hallituksen toimintaa. Tarvittaessa se myös nimeää Hoasin hallituksen jäseniä. Hoasin valtuuskuntaan kuuluu 16 jäsentä ja se kokoontuu vuosittain pääsääntöisesti kevät- ja syyskokoukseen. Sääntömääräisten kokouksien lisäksi valtuuskunta voidaan kutsua koolle myös ideoimaan, sparraamaan ja kehittämään Hoasia. HYY tarjoaa koulutusta ja taustatukea tehtävään. Hoasin valtuuskunnan jäsenyys on luottamustoimi, josta ei makseta palkkiota.

Hakijoilta edellytetään kiinnostusta opiskelija-asumiseen, motivaatiota toimia Hoasin tarkoituksen, eli opiskelijoiden asuntotilanteen helpottamisen eteen sekä innostusta kehittää Hoasia. Hoasin toimintaympäristön tuntemus ja valmius toimia yhteistyössä HYYn kanssa edesauttavat luottamustoimen menestyksekästä hoitamista. Lisäksi Hoasilla asuminen, asukastoimikunta-aktiivisuus ja kokemus HYYn toiminnasta luetaan hakijoiden eduksi.Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi viimeistään 17.10.2016. Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan etunimet, sukunimi, henkilötunnus, osoite, kotipaikka, kansalaisuus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Voit liittää mukaan myös CV:si.

Lisätietoja: 


HYYn asumisen asiantuntija Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist@hyy.fi, 050 543 9605

Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Ylioppilaskunta palkitsee vuoden parhaan Helsingin yliopistossa vieraalla kielellä opettavan opettajan. Lähetä ehdotuksesi suoraan meille!

Ehdotuksia käsittelemään kootaan raati, joka tekee ehdotuksen palkinnon saajasta HYYn hallitukselle. Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta tekee HYYn hallitus 26.11.2016.  Parhaan kansainvälisen opettajan palkitsemisessa huomioidaan palkittavan opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus, aktiivinen asenne opetuksen kehittämiseen sekä rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Tänä vuonna painotetaan myös monikulttuurisuutta tukevaa opetusta sekä sellaisen ilmapiirin luomista, jossa opiskelijat kulttuurisesta taustastaan riippumatta kokevat tulevansa huomioon otetuiksi. Palkinto jaetaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlilla 26.11.

Ehdotukset tulee tehdä e-lomakkeella torstai 20.10.2016 klo 12.00 mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/73448/lomake.html

Ehdotuksia saa tehdä kuka tahansa yliopistoyhteisön jäsen tai jäsenjärjestö. Palkittavan henkilön tulee olla Helsingin yliopiston opetustehtävissä. Perusteluissa tulee käyttää esimerkkejä siitä, millä tavalla ehdotettu henkilö täyttää asetetut kriteerit. Lisäksi hakemukseen voi liittää opiskelijoiden ja muiden yliopistoyhteisön jäsenten kommentteja tai muita soveltuvia näytteitä ehdokkaan ansioista.

Parhaan kansainvälisen opettajan palkintoon soveltuvat Magister Bonus –palkinnon kriteerit ja ehdotusohjeet:

Opiskelijamyönteisyys

Opiskelijamyönteisyys on asenteen lisäksi halua parantaa yhteistä hyvinvointia yhteisöllisyyden tunnetta. Opiskelijoita arvostaminen näkyy niin ohjauksessa ja luennoilla kuin muussakin toiminnassa.

Asiantuntevuus

Asiantuntevuus ilmenee kykynä tuoda olennaiset asiat esille. Hyvä opettaja on innostunut omasta alastaan ja välittää innon myös opiskelijoilleen. Asiantunteva opettaja on myös opiskelijoidensa luotettava opas tiedeyhteisöön.

Aktiivinen asenne kehittämiseen

Hyvä opettaja kehittää aktiivisesti niin itseään opettajana kuin opetusmenetelmiäänkin. Hän suhtautuu myönteisesti opetuksen kehittämiseen uusien opetusteknologiasovellusten avulla ja hyödyntää opetuksessa sähköisiä järjestelmiä ja tietotekniikaa. Hän toimii osana tiedeyhteisöä ja pyrkii kehittämään opetusta laitoksellaan ja yliopistolla.

Rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen

Hyvä opettaja osaa kerätä palautetta ja myös käyttää sitä aktiivisesti opetuksensa kehittämiseen. Hän osaa yhtä lailla antaa rakentavaa palautetta opiskelijoilleen sekä rohkaista heitä avoimeen dialogiin.

Lisätiedot:

Hallituksen jäsen Laura Luoto, p. 050 543 9612, laura.luoto(at)hyy.fi