Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 193 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

Media & arkisto

Uutiset

”Niin muuttuu maailma, mutta Aleksis Kiven Nummisuutarit pitää paikkansa nerokkaana suomalaisuuden kuvauksena. Se kuva ei ole mairitteleva, mutta myötätuntoinen se on. Kiven vimmainen näytelmä saa energisen tulkinnan kehutun Janne Reinikaisen ohjauksessa.”

HYYn jäsenille tarjous to 7.4., ke 13.4. ja to 28.4. klo 19 näytöksiin liput vain 10 €/lippu (norm. opiskelijalippu 22 €), niin kauan kuin lippuja riittää.

Esitykset suurella näyttämöllä, 2 h 35 min sisältäen väliajan.

Lippujen varaus p. 010 7331 331, mainitse koodi ”HYY yliopisto”. Liput lunastetaan Kansallisteatterin lippumyymälästä, ja HYYn jäsenyyden todistava opiskelijakortti tai yliopiston läsnäolotodistus on oltava mukana.

Lisätiedot esityksestä: http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/nummisuutarit/

Ylioppilaskunnan hallitus piti yhtiöiden varsinaiset yhtiökokoukset 17.3. ja valitsi hallituksen jäsenet toimikaudelle 1.4.2016-31.3.2017.

HYY Yhtymän hallituksen puheenjohtajana jatkaa Mikko Myllys. Hallituksen asiantuntijajäseninä jatkavat Jaakko Hietala, Tarja Pääkkönen sekä Erkka Valkila. Uudeksi asiantuntijajäseneksi on nimitetty Varman varatoimitusjohtaja ja sijoitusjohtaja Reima Rytsölä. Opiskelijajäsenistä hallituksessa jatkaa Risto Karinkanta. Uusiksi opiskelijajäseniksi nimitettiin Antti Kähkönen, Minna Mäkitalo, Aarni Suvitie sekä Elina Tyynelä.

Ylioppilaslehden kustannus Oy:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa Daniel Sazonov. Hallituksen jäseninä jatkavat Elina Keckman sekä asiantuntijana Harri Saukkomaa. Uusiksi opiskelijajäseniksi valittiin Iiro Kauma, Anssi Mykkänen sekä Joonas Pulkkinen.

Hallituspaikat jaettiin tänä vuonna uudella hakemusperusteisella mallilla, jossa hakijoiden edustajistoryhmätaustan merkitysarvoa vähennettiin ja keskitettiin enemmän huomiota hakijoiden pätevyyteen.

Lisätietoja antaa HYYn hallituksen jäsen Tarik Ahsanullah, 050 595 0327, tarik.ahsanullah@hyy.fi

HYY myöntää tukea uusille opiskelijoiden organisoimille opiskeluprojekteille. Projekti voi kehittää esimerkiksi opetusmetodeja, soveltaa teoriaa käytäntöön tai edistää opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Tukea ei myönnetä takautuvasti.

Innovatiivisten oppimismuotojen tukea ovat vuosien varrella saaneet esimerkiksi elintarviketieteilijöiden saippuapaja, eläinlääketieteen opiskelijoiden satulakurssi, kansainvälisen ympäristöseminaarin työpajatyöskentely sekä humanistien taidenäyttelyopintopiiri.

Tukea jaetaan yhteensä 5000 euroa (n. 100-900 euroa per projekti). Tukea myönnettäessä kiinnitetään huomiota oma-aloitteisuuteen ja oppimismuotoihin, jotka kannustavat opiskelijoita aktiivisuuteen. Tukea saaneita projekteja voidaan myös esitellä HYYn tiedotuksessa hyvinä esimerkkeinä.  Opiskeluprojektien tulee olla mahdollisimman avoimia kaikille toiminnasta kiinnostuneille.

Tukea ei myönnetä seuraaviin tarkoituksiin:
•    matka-tai tarjoilukustannuksiin
•    tilakustannuksiin, ellei kyse ole erityisvarustellusta tilasta, jota ei ole mahdollista saada maksutta.
•    julkaisujen painamiseen, ellei hakemuksen perusteella muuta päätetä
•    graduprojekteihin
•    sellaiseen perusopetukseen, josta huolehtiminen kuuluu ensisijaisesti laitokselle
•    jatkuvaan toimintaan

Projektin vastuuhenkilö sitoutuu raportoimaan hankkeen toteutumisesta sen päätyttyä.

Tukea haetaan sähköisellä lomakkeella, joka aukeaa 17.3. Lomake löytyy osoitteesta:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/49263/lomake.html

Tarkistathan tiedot ennen kuin lähetät lomakkeen! Tietoja ei voi muokata myöhemmin, joten hakemukseen tarvittavat tiedot kannattaa miettiä valmiiksi jo ennen lomakkeen täyttämistä. Hakemuksen voi luonnostella tekstinkäsittelyohjelmalla, josta tiedot on sitten helppo kopioida lomakkeeseen.

Viimeinen hakupäivä on 6.4 klo 23:59. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Tuen myöntämisestä ilmoitetaan kaikille hakijoille toukokuun aikana.

Lisätietoja antaa hallituksen jäsen Maria Loima, 050 576 5073, maria.loima@hyy.fi

Kiinnostaako oman ruoan kasvattaminen, mutta paikka puuttuu? Kaipaatko käytännön vinkkejä ja neuvoja viljelyyn? Haluatko viljellä, mutta pelkäät kasvien kuihtuvan kahden viikon kesäreissun aikana? Ryhdy kampusviljelijäksi, jos vastasit edes yhteen kohtaan kyllä!

Kampusviljelyä on tarjolla Helsingin yliopiston opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja henkilökunnalle keskustakampuksella, Viikissä ja tänä vuonna perustettavassa Kumpulassa!
Viikissä viljellään 38 viljelylaatikon voimin Biokeskus 3:n viereisellä nurmialueella. Keskustassa Snellmanian (Unioninkatu 37) sisäpihalla on 40 viljelysäkkiä ja Topelian (Unioninkatu 38) sisäpihalla 10. Kumpulaan Chemicumin sisäpihalle perustetaan 20 säkin viljelykset. Yksi henkilö tai ryhmä voi varata kesän ajaksi käyttöönsä yhden tai puolikkaan viljelysäkin tai -laatikon.

Lisätietoja kampusviljelystä ja toimintaa organisoivasta kampusviljelyvaliokunnasta saat blogista (http://blogs.helsinki.fi/kampusviljely-campus-farming/blogi/).

Ajankohtaista tietoa toiminnasta ja tapahtumista löydät kampusviljelyn Facebook-ryhmästä (https://www.facebook.com/groups/731073360260690/), kannattaa liittyä!

Kyllä, haluan viljelijäksi!

Viljelijäksi ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeen kautta ja ilmoittautuminen on auki 21.-27.3.2016. Lomake avautuu maanantaina klo 09.00 ja sulkeutuu sunnuntaina klo 23.59. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja niitä on rajoitetusti, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea.
Linkki e-lomakkeeseen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/69155/lomake.html

Lue vielä tämä ennen kuin ilmoittaudut

Kampusviljelyssä on jaossa yhteensä 108 kokonaista viljelypaikkaa, jotka ovat kooltaan vähintään 80x80x80. Yksi henkilö tai ryhmä voi varata itselleen puolikkaan tai kokonaisen viljelypaikan.

Keskustan viljelypaikat sijaitsevat sisäpihoilla, joiden portit ovat iltaisin ja viikonloppuisin lukossa. Snellmanian sisäpihalle pääsee kulkemaan Alexandrian yöavaimella, joka kannattaa hankkia. Suosittelemme jo kulkuluvan omaavien (henkilökunnan) sijoittumista Topelian sisäpihalle. Valiokunta voi kuitenkin tarvittaessa hankkia Topelian kulkulupia.

Kokonainen viljelypaikka maksaa yhdeltä kesältä 10 € ja puolikas 5 €. Viljelijä saa paikan, mullan, kasvien siemeniä, työvälineitä lainaan, lannoitteita, ajankohtaista viljelytietoa sekä mahdollisuuden osallistua kampusviljelyn tapahtumiin.

Kampusviljelyvaliokunta järjestää huhtikuussa laatikkoviljelykurssin ja kauden aloittaa touko-kesäkuussa aloitustempaus. Aloitustempauksessa viljelijöitä opastetaan viljelyn ja kampusten käytännön puoliin. Toukokuun aikana järjestetään 1-2 talkoopäivää jokaisella kampuksella, jolloin viljelypaikat laitetaan kuntoon. Talkoopäiviin osallistuminen on toivottavaa, koska kaikkia käsiä tarvitaan paikkojen kuntoon laittamisessa!

Kampusviljelyä organisoi HYYn kampusviljelyvaliokunta. Valiokuntalaiset ovat vapaaehtoisia, joten viljelijöiden toivotaan pitävän huolta omista viljelypaikoistaan aloituksesta kauden lopetukseen asti. Hitunen yhteisöllistä henkeä on hyvin suotavaa! Vaikka jokaisella on oma viljelypaikka, niin muidenkin viljelyksistä pidetään huolta ja pyritään osallistumaan yhteisiin talkoisiin ja kunnostuksiin.

Ilmoittautuessasi viljelijäksi lue e-lomake huolellisesti ja vastaa mahdollisimman tarkasti kysymyksiin. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä kampusviljelyvaliokuntaan (yhteystiedot blogissa).

Ylioppilaskunta  etsii neljää ESTEETTÖMYYSTUUTORIA toimimaan Helsingin yliopiston eri kampuksilla keskustassa, Kumpulassa, Viikissä ja Meilahdessa.

Esteettömyystuutorointi aloitettiin pilottikokeiluna syksyllä 2015 ja hyväksi todettua konseptia halutaan nyt laajentaa. HYY hakee kullekin kampukselle ensisijaisesti kampuksella itse opiskelevaa henkilöä, jolla on kokemusta kyseisen kampuksen esteettömyystilanteesta ja mahdollisista esteellisyysongelmista. Esteettömyystuutoreiden odotetaan muun muassa avustavan opiskelijoita ja opiskelijajärjestöjä esteettömyysongelmissa ja tarjoamaan vastauksia kiperiinkin kysymyksiin. Valituille tuutoreille maksetaan tehtävästä 100€ palkkio.

HYYn hallituksen tuutorointivastaava Antti Pollarille osoitetut vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa osoitteella Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Mannerheimintie 5 A, 2. kerros, 00100 Helsinki tai sähköisesti osoitteeseen hallinto@hyy.fi viimeistään 30.4.2016 klo 12.00. Mainitse hakemuksessasi, minkä kampuksen esteettömyystuutoriksi haet.

Lisätietoja tehtävästä antaa HYYn hallituksen jäsen Antti Pollari, puhelin 050 543 9611, sähköposti antti.pollari@hyy.fi.

Eikö sopivaa opiskelutilaa löydy? Onko kampus pimeä ja ankea? Etkö koe kuuluvasi yhteisöön? Eikö luennolle ole kiva mennä? Eikö mikään onnistu? Ei hätää! Nyt voit muuttaa tämän kaiken. Keksi ratkaisu kampuksesi suurimpaan viihtyvyys- tai toiminnallisuusongelmaan ja se saatetaan toteuttaa. Ja voit taas jatkaa opintojasi tyytyväisenä.

Kehitä yksin tai yhdessä toteutuskelpoinen idea kampusympäristön parantamiseksi. Parhaat ideat pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Lähetä idean toteutussuunnitelma ja budjetti 15.4. mennessä osoitteeseen crista.hamalainen(at)hyy.fi otsikolla Kehitä kampusta –kilpailu ja jaa se somessa #opiskelijankampus. Suunnitelmassa täytyy tulla esille projektin tavoite, keinot ja aikataulu.

Suunnitelman voi tulla esittelemään arviointiraadille 20.4. ja 22.4. pyritään julkaisemaan päätös palkittavista ideoista. Arviointiraatiin kutsutaan HYYn hallituksen, Tila- ja kiinteistökeskuksen sekä HYYn edustajiston edustaja.

Idea ei saa sisältää rakennusten remonttia tai tukkia rakennusten poistumisteitä kalusteilla, eikä kilpailuun voi esittää asioita, jotka ovat vastoin yliopiston toiminnan tai tilojen käytön pelisääntöjä kuten avainten luovutus, aukioloajat, kahvin vienti luentosaleihin tms. Ylioppilaskunta rahoittaa ideoita noin 500 eurolla per projekti ja sen on hyödytettävä kampusta yhteisönä. Viidensadan euron budjetin lisäksi yliopiston tila- ja kiinteistökeskus tukee hyviä ideoita.

Parhaat ideat pyritään toteuttamaan, mutta pidätämme oikeuden idean jatkojalostamiseen ja kunniamainintojen jakamisen tällä hetkellä toteuttamiskelvottomille ideoille.

Kolme parasta ideaa palkitaan saunaillalla kattosauna Kekkosessa.

MITÄ? Kehitä kampusta –kilpailu
MISSÄ? Helsingin yliopisto, some #opiskelijankampus, facebookissa
MILLOIN? Lähetä idea 15.4. mennessä crista.hamalainen(at)hyy.fi

KANNANOTTO 9.3.2016

Helsingin yliopiston opiskelijat, kansleri Thomas Wilhelmsson ja opetuksesta vastaava vararehtori Keijo Hämäläinen varoittavat hallitusta opiskelijoiden toimeentulon leikkaamisen seurauksista. Opintorahan pienentäminen ja opintolainan osuuden kasvattaminen kannustavat opiskelijoita tekemään entistä enemmän töitä opiskelun ohella, ei valmistumaan tavoiteajassa. Hallituksen tavoitteiden vastaisesti opintotuen leikkaaminen pidentää opintoaikoja ja estää opiskelijoita keskittymästä opintoihinsa täysipainoisesti.

– Opintotuen ensisijainen tarkoitus on kannustaa opiskeluun. Turvaamalla opintojen aikainen toimeentulo varmistetaan, että kaikilla on mahdollisuus opiskella taustasta ja varallisuudesta riippumatta, muistuttaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Susanna Jokimies.

Yliopistojen rahoitukseen kohdistuneilla leikkauksillaan Suomen hallitus on jo osoittanut välinpitämättömyytensä pitkäjänteisen tieteen tekemisen ja laadukkaan yliopisto-opiskelun edellytyksistä.

Koulutusleikkaukset vaikuttavat väistämättä opetuksen määrään ja laatuun, mutta erityisesti ne kohdistuvat tuki- ja hallintopalveluihin, joita tarvitaan varmistamaan opiskelijoiden sujuvat opintopolut ja valmistuminen. Uusien opiskelijoiden vastaanotto, työelämäneuvonta, kirjastopalvelut tai edes opintosuoritusten kirjaaminen eivät tapahdu itsestään, vaan niistä huolehtiminen edellyttää osaavaa ja ammattitaitoista henkilöstöä.

– Yhteiskunnalle on hyvä investointi mahdollistaa täysipainoinen ja määrätietoinen opiskelu ilman taloudellista pakkoa työssäkäyntiin lukukausien aikana. Opintojen ei tulisi joutua joustamaan työssäkäynnin ehdoilla – siitä kärsivät sekä opiskelijat että opettajat, sanoo Helsingin yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Keijo Hämäläinen.

Sekä koulutusleikkaukset että opintotukeen kohdistuvat säästöt osuvat erityisesti Helsingin yliopistoon ja pääkaupunkiseudulla asuvien opiskelijoiden elämään.

Joka kolmas uusimaalainen opintorahaa ja asumislisää saava opiskelija käyttää jo nyt molemmat – ja enemmänkin – maan korkeimpiin vuokriin. Toimeentulovaikeudet ovat joka kymmenennelle Helsingin yliopiston opiskelijalle tärkein syy opintojen hidastumiseen.

Opiskelija-asuntoja riittää vain noin joka neljännelle korkeakouluopiskelijalle. Helsingin opiskelija-asuntosäätiö Hoasin opiskelija-asuntojen käyttöaste on 99 prosenttia; asuntoa jonottaa jatkuvasti yli 3000 opiskelijaa.

– Kun monilla aloilla työllistyminen on epävarmaa ja kun yksinkertaisenkin asunnon hankkiminen edellyttää usein merkittävää velkaantumista, pelko opiskella velaksi on hyvin ymmärrettävä. Olen vakuuttunut siitä, että opintotuen heikentäminen on omiaan pidentämään valmistumisaikoja, toteaa Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson.

Jos opintotuen määrää pienenee nykyisestä, yhä harvemmalla on varaa opiskella täysipainoisesti. Jää kaksi vaihtoehtoa: käydä töissä tai velkaantua maisterin tutkinnosta yli 20 000 euroa.

Kaikilla on oltava varallisuuteen katsomatta taloudelliset edellytykset ja rauha opiskella täysipainoisesti ja valmistua ajallaan. Siksi opiskelijoiden riittävä toimeentulo on turvattava ja opintotuen leikkauksista luovuttava.

Susanna Jokimies, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
Thomas Wilhelmsson, Helsingin yliopiston kansleri
Keijo Hämäläinen, Helsingin yliopiston vararehtori

Lisätietoja:

Susanna Jokimies, HYYn hallituksen puheenjohtaja
puh. 050 543 9610
susanna.jokimies@hyy.fi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta hakee
PÄÄTOIMITTAJAA YLIOPPILASLEHTEEN
määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.8.2016–31.5.2018.

Päätoimittaja vastaa lehden julkaisemisesta, toimittamisesta ja sisällöstä sekä toimii lehden toimituksen esihenkilönä. Päätoimittaja kokoaa Ylioppilaslehden toimituksen ja vastaa lehden taloudesta Ylioppilaslehden Kustannus Oy:n hallitukselle. Lisäksi päätoimittaja edustaa lehteä ja nuoren sukupolven ääntä useissa julkisissa yhteyksissä.

Vuonna 2016 Ylioppilaslehti kehittää voimakkaasti sähköisiä kanaviaan. Hakijalta edellytetään paitsi kykyä toteuttaa näitä kehittämishankkeita myös kykyä luotsata yli 100-vuotiasta lehteä. Tehtävässä menestyminen edellyttää journalistisen osaamisen lisäksi myös valmiuksia johtamiseen, talousosaamista ja ymmärrystä mainosmyynnistä. Eduksi katsotaan soveltuvat opinnot ja kiinnostus opiskelijamaailmaan.

Ylioppilaskunnan edustajistolle osoitetut hakemukset liitteineen ja juttunäytteineen (max. 5) tulee toimittaa sähköisesti osoitteeseen hallinto@hyy.fi viimeistään maanantaina 21.3. klo 12. Sähköpostiin tulee merkitä otsikoksi ”Hakemus Ylioppilaslehden päätoimittajaksi”. Päätoimittajan palkka on 3550€/kk (sisältäen lounas- ja matkapuhelinedun).

Haastatteluun kutsuttaville tiedotetaan asiasta viikolla 13. Henkilökohtaiset haastattelut järjestetään maanantaina 11.4. klo 17.00. Haastattelulle tulee varata kalenterista koko ilta. Edustajisto valitsee päätoimittajan kokouksessaan 21.4., jolloin haastateltavilta odotetaan lyhyttä esittelypuheenvuoroa. Kokous alkaa klo 17.

Lisätietoja antavat Ylioppilaslehden päätoimittaja Antti Pikkanen, p. 050 339 3033 ja HYYn hallituksen puheenjohtaja Susanna Jokimies, p. 050 543 9610.

HYY päivittää yhdenvertaisuussuunnitelmansa vuosiksi 2017–2021. Koetko yhdenvertaisuuden yliopistomaailmassa tärkeäksi? Haluatko vaikuttaa HYYn yhdenvertaisuuslinjoihin?
Tarvitsemme sinut mukaan työryhmään!

Yhdenvertaisuussuunnitelmassa linjataan yhdenvertaisuustavoitteista ylioppilaskunnan, sen järjestöjen ja yliopiston piirissä.

Kokoukset ovat HYYn esteettömissä kokoustiloissa, eli kokoustila Seppeleessä (Leppäsuonkatu 11).

Ensimmäinen kokous on 24.3. kello 16 alkaen, mutta työryhmän työskentelyyn voit osallistua myös ensimmäisen kokouksen jälkeen.

Alustava kokoontumisaikataulu aloituksen jälkeen:
 
5.4. kello 16 alkaen
13.4. kello 16 alkaen
 
Lisätietoja antavat mielellään työryhmän puheenjohtaja Johanna Riitakorpi (0503486119, johanna.riitakorpi@helsinki.fi) ja työryhmän sihteeri, HYYn yhdenvertaisuusvastaava Antti Pollari (050 543 9611, antti.pollari@hyy.fi).

Tervetuloa mukaan!

Sipilän hallitus leikkasi jo koulutukselta ja yliopistoilta, mikä Helsingin yliopistossa johti massiivisiin irtisanomisiin. Koulutusleikkausten vaikutukset näkyvät ja tuntuvat jo opiskelijan arjessa, mutta se ei riitä. Nyt vuorossa ovat opintotukileikkaukset.

Opintotuen uudistamisen selvitysmies Roope Uusitalo jätti raporttinsa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle ehdottaen seuraavia leikkauksia:
-Opintorahan määrä laskee 250,28 euroon kuukaudessa.
-Tukikuukausien määrä rajataan enintään 45:ään (300 op tutkinnoissa).
-Opintopistevaatimuksia kasvatetaan 6 opintopisteeseen jokaista tukikuukautta kohti.
-Opintolainan valtiontakaus määrä nostetaan 650 euroon.
-Opintolainan lainahyvitystä tavoiteajassa valmistuville pienennetään 40 prosentista 30:een (omavastuun ylittävästä osasta).

Käytännössä Uusitalon ehdotus tarkoittaa seuraavaa: opiskele 8,5 h  päivässä, neljänneksen pienemmällä opintorahalla, lyhyemmässä ajassa ja pakkolainalla, jonka ehtoja huononnetaan.

Opintolainan osuutta kasvattamalla lisätään opiskelijoiden työssäkäyntiä  ja hidastetaan valmistumista. Se on täysin ristiriidassa hallituksen  tavoitteiden kanssa. Leikkaamalla opintorahan määrästä murennetaan myös  korkeakoulutuksen tasa-arvoa ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia  kouluttautua.

HYY osallistuu 9.3. kello 13 alkaen järjestettävään opintotukimielenosoitukseen – osallistu sinäkin! Mielenosoituskulkue lähtee yhdeltä Senaatintorilta, ja kulkee Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä kohti Kiasmaa ja Pikkuparlamenttia, jossa kuullaan puheenvuoroja sekä opiskelijaliikkeen edustajilta että  poliitikoilta.

Opintotukimielenosoitus-tapahtuma löytyy Facebookista.

HYYn opintotukimielenosoitussivulta voit tarkistaa järjestääkö järjestösi yhteislähdön mielenosoitukseen täältä tai lähteä mukaan jonkin muun järjestön yhteislähtöön. Järjestöille on tarjolla HYYn yhteiskunnallisen vaikuttamisen valiokunnan ja koulutuspoliittisen valiokunnan banderollityöpaja, -tarvikkeita ja -kilpailu, johon myös yksittäiset opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan.

Mielenosoitus ei suinkaan ole ainoa tapa vaikuttaa siihen miten opintotukea uudistetaan. Ohjeita sekä somevaikuttamiseen, mielenosoittamiseen että hyvän banderollin tekemiseen löydät samalta opintotukimielenosoitussivulta.
 
HYYn aikaisempia kirjoituksia opintotukeen liittyen voit lukea HYYn Facebook-sivulta ta nettisivuilta etusivun Ajankohtaista-osiosta.

Professori Roope Uusitalon raportin voit lukea täällä.