Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 203 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

1 Hae projektitukea!

2 Ilmoittaudu rastinpitäjäksi Fuksiseikkailuun 2019!

3 Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille

4 Saavu laittamaan järjestösi kesäkuntoon maanantaina 20.5.!

5 Syksyn Alina-koulutukset tulevat - olkaa valppaina!

6 Fuksiseikkailun rasti-info 8.8.

7 Myyntikoulutus järjestöille

8 Hae kalustetukea!

1 Hae projektitukea!

HYY myöntää projektitukea piirissään toimiville järjestöille sekä jäsentensä ryhmittymille. Projektituella mahdollistetaan suurempien ja laadukkaampien hankkeiden toteuttaminen, joihin niitä toteuttavilla tahoilla ei muuten olisi varaa.

Hae tukea 5.5. mennessä!

Lisätietoja tuesta HYYn verkkosivuilla: https://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/vuoden-2019-innovatiivi...

============================

2 Ilmoittaudu rastinpitäjäksi Fuksiseikkailuun 2019!

Syksyn eeppisin tapahtuma Fuksiseikkailu tulee taas! Ilmoittautuminen rastinpitäjäksi Fuksiseikkailuun 2019 on nyt auki. 

Jokainen HYYn piirissä toimiva järjestö voi ilmoittautua pitämään rastia Fuksiseikkailuun!

Ilmoita järjestösi mukaan: https://www.lyyti.in/fuksiseikkailu2019rastit

Ilmoittautuminen päättyy 15.8.2019 klo 23.59.

Miksi fuksiseikkailussa kannattaa pitää rastia? Millainen on hyvä rasti?

Näihin kysymyksiin löydät vastauksen Fuksiseikkailun nettisivuilta: http://www.fuksiseikkailu.fi/rastinpitajaksi/

Kysyttävää rasteista? Lisätietoja antaa:

Samuli De Pascale

samuli.depascale@hyy.fi

============================

3 Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille

Haluaako järjestösi osallistua tänä vuonna Avajaiskarnevaaleille? Ilmoittautuminen on nyt auki! Viime vuonna meitä oli keskustakampuksella peräti 170 järjestöä! Tänä vuonna Avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 2.9.2019 keskustakampuksella.

Ilmoitathan järjestösi mukaan mahdollisimman pian. Ilmoittautumisen takaraja on 15.8. klo 23.59. HUOM! Voitte myös muokata tätä lomaketta takarajaan saakka ilmoittautumisen jälkeen saamanne vahvistusviestin kautta.

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.in/avajaiskarnevaalit2019

============================

4 Saavu laittamaan järjestösi kesäkuntoon maanantaina 20.5.!

Ensi kertaa järjestettävä Järjestöt kesäkuntoon -seminaari on järjestövaliokunnan uusi konsepti, jolla pyritään tarjoamaan eväitä järjestötoimijoille kevään paketointiin ja syksyyn valmistautumiseen. Seminaari on suunnattu etenkin järjestöjen hallinnon parissa työskenteleville toimijoille, kuten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille, sihteereille ja taloudenhoitajille.

Seminaari järjestetään maanantaina 20.5. ja ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 3.5., jolloin julkaistaan myös lisätietoa tilaisuuden työpajoista.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen seminaarin Facebook-tapahtumasta: 

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä järjestövaliokunnan puheenjohtajaan Lovisa Hirvoseen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi, 050 3652 544

============================

5 Syksyn Alina-koulutukset tulevat - olkaa valppaina!

Myönnettiinkö järjestöllesi Alina-vuoro syksylle 2019, mutta kukaan toimijoista ei osallistunut kevään 2019 koulutukseen? Ei hätää! Järjestövaliokunta järjestää elokuun aikana täydentäviä Alina-koulutuksia syksyä 2019 varten. 

Koulutuksista tiedotetaan lisää loppukevään ja -kesän aikana. 

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä järjestövaliokunnan puheenjohtajaan Lovisa Hirvoseen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi, 050 3652 544

============================

6 Fuksiseikkailun rasti-info 8.8.

Tervetuloa ensimmäiseen Fuksiseikkailun rasti-infoon 8.8. Alina-saliin (Mannerheimintie 5 A, 5. krs) kello 18. 

Ilmoittautuminen infoon: https://www.lyyti.in/2019fuksiseikkailuinfo1

============================

7 Myyntikoulutus järjestöille

Helsinki Think Company järjestää koulutuksia myös HYYn piirissä toimiville järjestöille ja näistä ensimmäinen käsittelee myyntiä ja sponsoreiden hankintaa. Koulutuksen avulla löydät parhaat sponsorit, saat lisää rahaa järjestöllesi ja kuulet miten viestintä ja muut jälkityöt kannattaa hoitaa. Kiinnostuitko?

Koulutus järjestetään 9.5. kello 18-20, tämä koulutus on vain suomeksi. Paikkana on Helsinki Think Companyn tila Tiedekulmalla, 2. krs, lasiovien takana. Tila on esteetön.

https://www.facebook.com/events/447694452669740/

============================

8 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen. 

Keväällä 2019 kalustetukea järjestöille jaetaan n. 1500 €.

Tukea voi hakea järjestöasiantuntijalta ympäri vuoden ja sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:

-hakeva järjestö/järjestöt

-hankittava kaluste

-budjetti

-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske

050 537 3798

jaakko.kalske@hyy.fi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on myöntänyt 174 000 euroa toiminta-avustuksia piirissään toimiville järjestöille. Tuet on myönnetty järjestöjen toiminnastaan toimittamien tietojen perusteella. Toiminta-avustuksia myönnettäessä on huomioitu järjestöjen jäsenmäärä, tapahtumien määrä, tapahtumien osallistujamäärä ja toiminnan laatu. Tukien jakamisessa käytettiin uutta toiminta-avustusjakomallia.

Voit tarkistaa oman järjestösi tuen täältä

Toiminta-avustuksia myöntämällä ylioppilaskunta pyrkii turvaamaan järjestöjen toimintaedellytykset sekä kannustamaan järjestöjä kehittämään toimintaansa muun muassa avoimemmaksi, monipuolisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi.

Toiminta-avustusten jako sujui yleisesti ottaen hyvin. Muutamien järjestöjen tuki laski toimittamattomien dokumenttien vuoksi. Myös järjestöjen, joiden HYY-jäsenten määrä ei täyttänyt vaadittua 50 prosenttia järjestön jäsenmäärästä, tukea laskettiin.

Toiminta-avustuksen palauteilta järjestetään keskiviikkona 24.4. kello 17:00 Uuden ylioppilastalon keskustoimistolla kokoushuone Sparressa. Tilaisuudessa on mahdollista kysyä talousjohtokunnan jäseniltä miksi tuki on muuttunut. 

Mikäli järjestönne ei pääse osallistumaan kyseiseen tilaisuuteen, voitte olla yhteydessä saamastanne tuesta myös talousjohtokunnan puheenjohtaja Linda-Liisa Kelokariin (sähköposti linda-liisa.kelokari (a) hyy.fi). 

Toiminta-avustuksen ennakko on maksettu järjestöjen TAHLOon ilmoittamalle tilille. Ennakkoa maksetaan järjestöille, jotka ovat saaneet vuonna 2018 toiminta-avustuksia yli 170 euroa. Ennakko on kolmasosa järjestön edellisen vuoden tuesta.

Lisätietoja:

Linda-Liisa Kelokari
Talousjohtokunnan puheenjohtaja
linda-liisa.kelokari (a) hyy.fi
050 595 0324

Jaakko Kalske
Asiantuntija (järjestöt)
jaakko.kalske (a) hyy.fi
050 537 3798

1 Vastaa järjestöpalvelukyselyyn ja voita järjestöllesi ilmainen Sivistys-vuoro!

2 Haloo? - Herättelyä ja keinoja kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä

3 Innovatiivisten oppimismuotojen tuki (innotuki) ja projektituki ovat haettavissa!

4 Haluaako järjestönne ansaita vappuna rahaa?

5 SAVE THE DATE - Järjestöt kesäkuntoon -seminaari ma 20.5.2019!

6 Ilmoittautuminen Floran päivän juhlaan aukeaa 15.4. klo 12!

7 Tervetuloa järjestövaliokunnan kokoukseen to 11.4.2019!

8 Hae kalustetukea!

9 Opiskelijat näkyviksi -jonotustempaus 3.4. klo 11

1 Vastaa järjestöpalvelukyselyyn ja voita järjestöllesi ilmainen Sivistys-vuoro!

Tuntuuko kokoustilojen varaaminen hankalalta? Eikö järjestösi tiennyt HYYn tarjoavan projektitukea järjestöjen projekteihin? Etkö tiennyt keneltä kysyä neuvoa tilinpäätöksen viimeistelemiseksi? Onko sinulla mielessä jokin uusi järjestöpalvelu, jota HYY voisi tarjota piirissään toimiville järjestöille? Nyt juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin.

Vastaa HYYn järjestöpalvelukyselyyn, joka järjestetään osana HYYn tämänvuotista palvelumuotoiluprojektia. Järjestöpalvelukyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään HYYn järjestöpalveluiden kehittämisessä ja mahdollisten uusien palveluiden ideoimisessa.

Kyselyyn voivat vastata kaikki HYYn piirissä olevien järjestöjen toimijat. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-30 minuuttia. Kyselyyn vastanneiden järjestöjen kesken arvotaan kaksi ilmaista Sivistys-saunavuoroa. Kyselyyn vastaaminen on mahdollista 22.4.2019 saakka.

Https://www.lyyti.in/jarjestopalvelukysely

=========================

2 Haloo? - Herättelyä ja keinoja kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä

Miten järjestösi  tai yhteisösi toiminta voisi olla vieläkin houkuttelevampaa, inklusiivisempaa ja miten voisitte ottaa ihmisten moninaisuuden paremmin huomioon toiminnan suunnittelussa? Miten yhteisönne voisi olla entistäkin parempi paikka kaikille?

Tervetuloa kaikille järjestötoimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille järjestettävään koulutusiltaan maanantaina 15.4. Siltavuorenpenkereelle!

Tapahtumassa on tarkoitus herätellä toimijoita ajattelemaan ja huomioimaan useita erilaisia yhdenvertaisuuteen ja hyvään toimintakulttuuriin liittyviä näkökulmia sekä saada vinkkejä siitä miten lähteä kehittämään yhteisöään. Tapahtumaan toivotaan osallistujiksi niin nykyisiä kuin myös jo ensi vuodelle valittuja toimijoita, sillä tapahtumasta saa hyviä eväitä alkavan toimintakauden suunnittelun ja tekemisen tueksi!

Facebook: https://www.facebook.com/events/260252561592332/

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/haloo2019

=========================

3 Innovatiivisten oppimismuotojen tuki (innotuki) ja projektituki ovat haettavissa!

Lisätietoja tuista HYYn verkkosivuilla: https://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/vuoden-2019-innovatiivi...

=========================

4 Haluaako järjestönne ansaita vappuna rahaa?

Nyt on oiva mahdollisuus tehdä ympäristöteko ja täydentää samalla järjestönne rahakirstua! HYY julistaa järjestöille tarjouskilpailun Ullanlinnanmäen vappusiivouksesta.

Järjestön tulee sitoutua vähintään kymmenen henkilön täysipainoiseen työpanokseen. Siivous tapahtuu keskiviikkona 2.5. noin klo 7-14.

Tarjoukset ti 16.4. klo 10 mennessä Riikka Hakalalle (riikka.hakala(a)hyy.fi) otsikolla ”Ullanlinnamäen siivous”. Jos kaksi järjestöä tekee saman tarjouksen, tarjouskisan voittaa tarjouksen ensimmäisenä lähettänyt järjestö. Tarjouskisan voittaneeseen järjestöön otetaan yhteyttä 16.4.

=========================

5 SAVE THE DATE - Järjestöt kesäkuntoon -seminaari ma 20.5.2019!

Järjestövaliokunnan uuden seminaarin tarkoituksena on auttaa toimijoita saattamaan järjestökevät siihen pisteeseen, että kesäloman voi aloittaa hyvillä mielin. Keskitymme myös siihen, miten järjestöt parhaiten valmistautuvat tulevaan, usein kovin kiireiseen syksyyn.

Tapahtuma on suunnattu etenkin järjestöjen puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille sekä sihteereille ja taloudenhoitajille.

Lisätietoja: HYYn järjestövaliokunnan puheenjohtaja Lovisa Hirvonen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi

=========================

6 Ilmoittautuminen Floran päivän juhlaan aukeaa 15.4. klo 12!

Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteistä kevätjuhlaa Floran päivää vietetään 10.5.2019 klo 16-20 Keskustakampuksella Valtiotieteellisen tiedekunnan pihalla ja Soc&Komin tiloissa. Luvassa on musiikkia, ruokaa ja keväistä ohjelmaa. Voit myös osallistua kampusta esitteleville tiedekuntakierroksille, joille ilmoittaudutaan erikseen.

Tapahtumaan mahtuu 400 ensimmäisenä ilmoittautunutta HYYn jäsentä. Ilmoittautuminen aukeaa 15.4. klo 12. Ole valppaana, kiintiöt täyttyvät tuttuun tapaan supernopeasti!

Ilmoittaudu täällä: https://www.lyyti.in/flora2019

=========================

7 Tervetuloa järjestövaliokunnan kokoukseen to 11.4.2019!

Kokouksessa keskustellaan Alina-salin infovihkosen ja koulutusmateriaalien päivittämisestä, tänä keväänä ensi kertaa järjestettävästä Järjestöt kesäkuntoon -seminaarista sekä käsitellään valiokunnan tulevia tapahtumia ja muita ajankohtaisia asioita.

Kokouspaikka tarkentuu myöhemmin.

*Pitäiskö jokin asia käsitellä valiokunnan kokouksessa? Muuta kysyttävää kokoukseen tai valiokunnan toimintaan liittyen?* Ota yhteyttä HYYn järjestövaliokunnan puheenjohtaja Lovisa Hirvoseen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi

=========================

8 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen. 

Keväällä 2019 kalustetukea järjestöille jaetaan n. 1500 €.

Tukea voi hakea järjestöasiantuntijalta ympäri vuoden ja sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:

-hakeva järjestö/järjestöt

-hankittava kaluste

-budjetti

-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske

050 537 3798

jaakko.kalske@hyy.fi

=========================

9 Opiskelijat näkyviksi -jonotustempaus 3.4. klo 11

Pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöt järjestävät ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä 3.4. Äänestämistä, vaikuttamista ja haalareita -tempauksen Helsingissä. Tempaus on osa valtakunnallista #koulutustaprkl kampanjaa. Tule mukaan käyttämään ääntäsi ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa!

https://www.facebook.com/events/1060273250832076/