Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 203 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

HYYn ja Stydi ry:n verenluovutuskampanja 3.10.-30.11. - suurin luovuttaja voittaa saunavuoron!

Tänäkin syksynä autetaan isolla kädellä – Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY ja sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö Stydi ry haastavat kaikki HYY:n alaiset järjestöt hengenpelastustalkoisiin.
Vuosi sitten alkanut kampanja jatkuu tänä vuonna entistä isommalla innolla, kun #HYYtymättömät on osa Helsingin yliopiston läpi lukuvuoden jatkuvaa ”HYVIÄ TEKOJA – Luovuta verta, tue tiedettä” -kampanjaa. Kampanjalla luodaan positiivista hyvän tekemisen meininkiä ja kannustetaan opiskelijoita ja henkilöstöä luovuttamaan verta sekä samalla tukemaan tiedettä. Fin Donor 10 000 ja GeneRISK -tutkimusten avulla saadaan tärkeää tieteellistä tietoa terveydenhuollon ja lääketieteen käyttöön. Helsingin yliopistolla ja SPR Veripalvelulla on myös muuta laajaa tutkimusyhteistyötä, jota tehdään kampanjalla tutuksi.


Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta noin 50 000 vakavasti sairasta potilasta (esim. keskosvauvat, syöpäpotilaat ja onnettomuuksien uhrit) saa tarvitsemansa hoidon vuosittain. Joskus se voit olla sinä – luovutettua verta ei voi korvata lääkkeillä.  Monta kättä voi auttaa enemmän kuin yksi, joten laitetaan yhdessä veri kiertämään. Se ei maksa mitään!
Verenluovutuskampanja starttaa 3.10.2016 ja kampanja-aikana 3.10.–30.11.2016 jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti sekä määrällisesti eniten verta luovuttaneet järjestöt voittavat HYY:n saunatilan käyttöönsä illaksi. Lisäksi kaikki luovuttajat saavat #HYYtymättömät-haalarimerkin kiitokseksi urotyöstään.
#HYYtymättömät #HYYtymättömät2016 #HYviätekoja #isokäsielämälle #VeriRyhmä
Facebook-tapahtuma: hyy.fi/hyytymattomat

Osallistukaa kampanjaan näin:
1.    Päivittäkää järjestönne VeriRyhmän yhteystiedot ilmoittamalla osoitteeseen sanomatalo.verenluovutus@veripalvelu.fi tämän vuotisen yhteyshenkilönne nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Mikäli edellisen yhteyshenkilön nimi on tiedossa, ilmoittakaa se viestissä.
TAI Rekisteröikää järjestöllenne VeriRyhmä osoitteessa www.veripalvelu.fi/ryhmat. Nimetkää VeriRyhmänne ”HYY + järjestönne nimi”, esim. HYY-Stydi
2.    Ilmoittakaa kampanjassa mukanaolosta HYY:lle täyttämällä seuraava lomake: http://urly.fi/ELz
3.    Käykää luovuttamassa verta porukalla tai yksitellen jossain pääkaupunkiseudun veripalvelutoimistoista tai verenluovutustilaisuuksista. Jotta pistelaskenta onnistuu, muistakaa mainita järjestönne nimi luovutuspaikan henkilökunnalle ilmoittautumisen yhteydessä.
Mikäli haluatte luovuttaa ryhmänä, sopikaa etukäteen luovutusaika puhelimitse verenluovutustoimiston kanssa, yhteystiedot löytyvät sivulta https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus/luovuta-verta/missa-luovutat ja Facebook-tapahtumasta. Näin Veripalvelu osaa varautua mahdollisiin ruuhkiin. Sopiva ryhmäkoko on n. 4-6 hlö ja luovutukseen kannattaa varata tunti.
4.    Luovuttajaksi sopivuus kannattaa testata etukäteen osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi. Myös verenluovuttajien maksuttomaan infopuhelimeen voi soittaa, jos jokin asia askarruttaa, p. 0800 0 5801.
5.    Viestikää kampanjasta ja mahdollisista yhteisistä verenluovutuspäivistä omissa kanavissanne. Halutessanne voitte hyödyntää Veripalvelun nettisivuilta www.veripalvelu.fi löytyvää aineistopankkia.
6.    Käyttäkää somessa hashtageja #HYYtymättömät2016 #HYYtymättömät #HYviätekoja #isokäsielämälle #VeriRyhmä jotta verenluovutushaaste leviää ja yhä useampi potilas saa apua. Kampanjasta tiedotetaan Facebookissa www.facebook.com/HYY.HUS ja www.facebook.com/veripalvelu sekä tapahtumasivulla hyy.fi/hyytymattomat. Seuratkaa meitä!

Alina-salin varauskierrokset alkavat 17.10.


Alina-salia voi varata varauskierrosten aikana. Varsinaisia varauskierroksia on keväälle kaksi kappaletta. Lisäksi järjestetään ennakkovarauskierros. Näillä kierroksilla voitte saada yhteensä kaksi (2) Alina-vuoroa keväälle 2017. Ennen oman varauspäivämäärän käyttövuoroa Alina-salin käyttökoulutus on oltava käytynä kyseessä olevan kalenterivuoden aikana. Mikäli järjestö ei osallistu koulutuksiin, varaus raukeaa.
Varaukset tehdään sähköisellä lomakkeella.

Ennakkovaraus
Ennakkovarausaika on 17.10. klo 10:00 – 23.10. klo 23:59. Tällöin järjestöillä on mahdollisuus varata juhlatiloja ennakkoon ennen varsinaisten varauskierrosten alkamista, mikäli järjestöllä on hyvin perusteltu syy (esim. vuosijuhla) hakea jotain tiettyä päivää. Ennakkovaraukset toimitetaan erillisen varauslomakkeen kautta.
Varauslomake: https://goo.gl/forms/7cIKNonnNPCPe7df1
Ennakkovarauksesta on käytävä ilmi:
Varaava järjestö
Yhteyshenkilö ja puhelinnumero
Tapahtuma, johon tila halutaan varata, ja tilaisuuden luonne
Päätökset ennakkovarauksista tekee järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja asiantuntijan (järjestöt) kanssa 25.10. klo 18-20.


Varsinaiset varauskierrokset
Varaukset tehdään kahdessa kierroksessa, joissa molemmissa voi hakea yhtä vuoroa Alinaan, mikäli järjestölle ei ole myönnetty ennakkovarauksella vuoroa Alinaan. Järjestöjen tulee tarkistaa kulloinkin vapaana olevat vuorot ylioppilaskunnan sähköisestä kalenterista osoitteesta http://hyy.helsinki.fi/varaukset/
Varauskierrokset ovat 26.10.–3.11. ja 5.11.–9.11.
Varauksen saapumisaika ei vaikuta tilan saamiseen, mutta puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Jos varauksissa esiintyy päällekkäisyyksiä, tarjotaan kyseisille järjestöille sovittelulla muita vapaita vuoroja. Jos sopuun ei päästä, ratkaistaan tilan saaja arpomalla. Sovittelusta ja arvonnasta vastaa järjestövaliokunta.


HUOM! Järjestön nimeämän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa puhelimella varauskierrosten päätyttyä, kun varauksia käsitellään. Näin päällekkäisten varausten sovittelu on mahdollista. Järjestöjen olisi hyvä miettiä myös vaihtoehtoisia päivämääriä siltä varalta, että alkuperäinen tilavaraus menee päällekkäin toisen järjestön tapahtuman kanssa. Varmistakaa myös aina ennen jokaista varausta, että toivomanne päivä on vapaa!

I kierros
Varausaika 26.10. klo 10:00 – 3.11. klo 23:59.
Varaukset tehdään lomakkeeseen: https://goo.gl/forms/B9qLyKdcQH8xvoy92
Varausten käsittely 4.11. klo 18-21.


II kierros
Varausaika 5.11. klo 10:00 - 9.11. klo 23:59.
Varaukset tehdään lomakkeeseen: https://goo.gl/forms/1l4yc8PzRLTJj4SE3
Varausten käsittely 10.11. klo 18-21.


Varaukset päivitetään sähköiseen kalenteriin kierrosten jälkeen.


Varaukset kierrosten jälkeen
Jäljelle jääneitä vapaita vuoroja voi tiedustella 14.11. alkaen HYYn palvelutoimistosta. Vapaat vuorot näkyvät HYYn varauskalenterista osoitteessa http://hyy.helsinki.fi/varaukset/

Varausten priorisointi
Ennakkovaraus koskee erityisesti vuosijuhlia, vuosijuhlien jatkoja ja tietyn päivämäärän tapahtumia. Priorisoinnista päättää järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja asiantuntijan (järjestöt) kanssa.
Alina-salin käyttöä koskevat HYYn juhlatilojen käyttösopimuksen ehdot löytyvät osoitteesta http://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/Alinan_kayttosaannot_2016.pdf

Muista maksaa Sivistys-varauksesi ajoissa!
Tutustu HYYn valiokuntien toimintaan!
Ympäristövaliokunnan uusien ilta
  https://www.facebook.com/events/368173693570667/
Kulttuurivaliokunnan uusien ilta
  https://www.facebook.com/events/1764141513823996/
Järjestövaliokunnan uusien seikkailu Uudella
  https://www.facebook.com/events/1814853235463140/

Muista maksaa Sivistys-varauksesi ajoissa!

HYYn piirissä toimivat järjestöt voivat varata Domus Gaudiumissa sijaitsevaa Sivistys -saunan käyttöönsä kahdesti kalenterivuodessa. Lue lisää hinnoista ja käyttöehdoista täältä: http://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/Sivistyksen_kayttosaannot_201...

Muistathan, että varaus tulee olla maksettuna 21 päivää ennen käyttöpäivää!
HYYn järjestöt saavat muista Sauna2:n saunoista 10% alennuksen käyttämällä alennuskoodia HYY2014.

=============================================


Tutustu HYYn valiokuntien toimintaan!

HYYn valiokunnat järjestävät uusien iltoja toiminnastaan kiinnostuneille. Valiokuntien toimintaan ovat tervetulleita kaikki HYYn jäsenet. Järjestöjen aktiiveille oman vastuualueen valiokunta on hyvä paikka saada vertaistukea ja vaihtaa ideoita toisten samoista asioista kiinnostuneiden kanssa.

Lue lisää valiokunnista HYYn sivuilta (http://hyy.helsinki.fi/fi/ylioppilaskunta/organisaatio/valiokunnat) ja tule mukaan valiokuntien uusien iltoihin!

=============================================


Ympäristövaliokunnan uusien ilta

Oletko kiinnostunut ympäristöasioista? Haluaisitko edistää ympäristömyönteisiä toimintatapoja yliopistolla, verkostoitua kanssamielisten opiskelijoiden kanssa tai järjestää ympäristöaiheisia tapahtumia?

HYYn Ympäristövaliokunnan uusien ilta järjestetään keskiviikkona 21.9. klo 18:00 alkaen Uudella ylioppilastalolla kokoushuone Sparressa (Mannerheimintie 5 A, 2. krs). Aluksi esitellään Ympäristövaliokunnan toimintaa ja aikaa on myös vapaamuotoiselle keskustelulle ja kysymyksille. Esittelyn jälkeen vuorossa on rentoa lauta- ja korttipelien peluuta. Valiokunta tarjoaa illan aikana pientä naposteltavaa.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/368173693570667/


=============================================


Kulttuurivaliokunnan uusien ilta

Kulttuurivaliokunta on kulttuuritoiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneiden ylioppilaskunnan jäsenten toimintapaikka. Valiokunta toteuttaa vuosittain vaihtuvia projekteja ja osallistuu HYYn tapahtuma- ja kulttuurisektorin toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kulttuurivaliokunnassa pääset mukaan ideoimaan ja toteuttamaan HYYn monia tapahtumia ja luomaan näköistäsi opiskelijakulttuuria!

HYYn kulttuurivaliokunta juhlii syksyä ja yliopiston alkua keskiviikkona 5.10. upean kattohuoneiston puitteissa! Uusien illassa pääsee tutustumaan kulttuurivaliokunnan toimintaan ja muihin valiokuntalaisiin. Tarjolla herkullista ruokaa ja kuplivaa juomaa koko illan ajan.
 
Saavu paikalle keskiviikkona 5.10. klo 17 Rydmaniin (Kaivokatu 10 A, 9. kerros)!
 
Uusien illan Facebook-tapahtumassa lisää illan ohjelmasta ja paikalle saapumisesta.
Kulttuurivaliokunnan Uusien ilta: 
https://www.facebook.com/events/1764141513823996/

=============================================


Järjestövaliokunnan uusien seikkailu Uudella

Tykkäätkö järjestöistä? Haluatko kokea jotain uutta ja jännittävää? Mietitkö miltä Helsinki näyttää Uuden ylioppilastalon katolta katsottuna? Jos vastasit edes yhteen kysymykseen KYLLÄ, tule järjestövaliokunnan Uusien seikkailuun Uudella.

Järjestövaliokunnassa tehdään ylioppilaskunnasta entistäkin parempi paikka opiskelijajärjestöille! Valiokunnan toiminnan kautta pääsee tutustumaan erilaisten järjestöjen toimintaan, ideoimaan HYYn järjestöpalveluita sekä tapaamaan mahtavia tyyppejä yli järjestörajojen.  Järjestövaliokuntaan ovat tervetulleita kaikki järjestötoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet, niin uteliaat fuksit kuin kaiken nähneet veteraanitkin.

Keskiviikkona 21.9. pääset seikkailemaan Uudella ylioppilastalolla aina katolta kellariin asti. Ilmoittaudu mukaan seikkailuun painamalla “osallistu” FB-eventissä ja tule tutustumaan uusiin mahtaviin tyyppeihin sekä järjestövaliokunnan toimintaan!
 
Tapaamme HYYn keskustoimistolla (Uuden ylioppilastalon 2. kerros) ja lähdemme kohti kattoa tasan kello 17:00, joten olethan ajoissa. Mukaan voit tulla myös myöhemmin, jos et pääse tasan klo 17, sillä seikkailu jatkuu iltaan asti.
 
Lämpimästi tervetuloa olit sitten vanha valiokuntalainen, ensimmäistä kertaa järjestövaliokunnasta kuullut tai jotain siltä väliltä!

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1814853235463140/
 
Lisätietoa tapahtumasta järjestövaliokunnan varapuheenjohtajilta:
Elina (elina.ae.nieminen [ a ] helsinki.fi)
Jane (jane.karna [ a ]helsinki.fi)