Media & arkisto

Tule HYY POP UP –tapahtumiin Viikkiin, Meilahteen, Keskustaan ja Kumpulaan 11-14.3.2019!

11.02.2019

HYY POP UP

HYY POP UP 11.–14.3.2019

Viikki / Meilahti / Keskusta / Kumpula

Tapahtuma Facebookissa!

Tarvitsetko neuvontaa asumiseen tai toimeentuloosi liittyen? Haluaisitko vaikuttaa positiivisesti opintoasioihin ja opiskeluympäristöösi yliopistolla? Mietityttääkö sinua omaan hyvinvointiisi ja opiskelukykyyn liittyvät asiat? Haluaisitko saada neuvontaa esimerkiksi YTHS:n hyvinvointipalveluihin liittyen? Tiedätkö miten HYY vaikuttaa vaaleissa, kaupungissa ja yhteiskunnassa? Entä kiinnostaako sinua minkälaisia järjestöjä ja valiokuntia HYYn piirissä vaikuttaa ja miten niiden toimintaan pääsisi mukaan? Tarvitseeko järjestösi tukea esimerkiksi toiminta-avustuksien kanssa? Haluatko antaa palautetta HYYlle ja olla mukana vaikuttamassa ylioppilaskunnan toimintaan ja tavoitteisiin?

Tule HYY POP UP –tapahtumiin Viikkiin, Meilahteen, Keskustaan ja Kumpulaan 11.-14.3.2019!

HYYn hallituksen jäsenet ja asiantuntijat päivystävät ja antavat neuvontaa päivittäin maanantaista torstaihin klo 10-15 vuoron perään jokaisella Helsingin yliopiston kampuksella. HYY POP UPeista löydät teemapöydät toimeentuloon, hyvinvointiin, opintoasioihin, vaaleihin, valiokuntiin ja järjestöihin liittyen. Lisäksi tapahtumasta saat mukaasi upouusia HYY-haalarimerkkejä, HYY-tuotteita ja palkintoja!

HYY POP UP -TAPAHTUMAT 11.-14.3.2019

VIIKKI (Ee-talo, Agnes Sjöberginkatu 2. Aula)

11.3.2019 klo 10-15

MEILAHTI (Terkko Event Space, Haartmaninkatu 4)

12.3.2019 klo 10-15

KESKUSTA (Ohjauskulma, Kaisa-talo, Fabianinkatu 30)

13.3.2019 klo 10-15

KUMPULA (Physicum, Gustaf Hällströminkatu 2. Aula)

14.3.2019 klo 10-15

Teemapöydät

Hyvinvointi

 

Hyvinvointi koostuu hyvin monenlaisista osista, lähtien kodin ja kohtuullisen toimeentulon kaltaisten perustarpeiden täyttymisestä. Mitä sinulle kuuluu? Ovatko oman elämäsi hyvinvoinnin palikat kohdillaan? Oletpa fuksi, joka vielä etsii tasapainoa opintojen ja hauskanpidon välillä tai jo pidemmälle ehtinyt perheellinen opiskelija, joka kamppailee vuorokauden tuntien riittävyyden kanssa, tule juttelemaan siitä, mitä palveluja ja apua on saatavilla! HYY pop-upin hyvinvointipöydässä voit lisäksi vastata HYYn tuoreeseen hyvinvointikyselyyn, jonka tuloksia hyödynnetään mm. YTHS:n terveystyöryhmien toteuttamassa terveyden edistämistyössä. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan hyvinvointiaiheisia tuotelahjoja.

 

Toimeentulo

 

Mietityttääkö jokin toimeentuloon tai opiskelijan tukiin liittyvä asia? HYY pop-upin toimeentulopöydässä voit kysyä ja keskustella opiskelijan tukiin liittyvistä asioista ja kuulla, mistä saat lisätietoa niihin liittyen. Voit myös perehtyä juuri valmistuneeseen tutkimukseen Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston toimeentulosta tai pelata Opiskelijasimulaattoria! Toimeentulopöydästä saat myös mukaasi hyödyllistä materiaalia Kelan tukiin ja oman talouden hallintaan liittyen.

 

Vaalit

 

Ota ennakkolähtö vaalien superkevääseen! Tule vaalipöydän ääreen etsimään juuri sinulle sopiva eduskuntavaaliehdokas, kuvauttamaan itsesi uudella HYYn brändiseinällä poliittisen tervehdyksesi kanssa sekä muodostamaan tulevaisuuden hallitusta hupaisan seurapelin äärellä. Ennakkotietoa et politiikan kiemuroista tarvitse. Vaalipöydällä voit tutustua HYYn tavoitteisiin eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa sekä jakaa kanssamme näkemyksesi opiskelijan paremmasta huomisesta. Nähdään ständillä!

 

Opintoasiat

 

Haluatko olla rakentamassa yliopistosta parempaa paikkaa opiskelijoille ja koko muulle yliopistoyhteisölle? Tiedätkö, mitkä opiskelijan oikeudet opinnoissa ovat? Entä miten opiskelija voi vaikuttaa yliopistolla? Mitä opiskelijaedustajat ovat ja kuinka sellaiseksi tullaan? HYY pop upin opintoasioiden pöydässä saat neuvoja opinnoissa vastaan tuleviin kiperiin ongelmiin, tietoa siitä, miten voit muuttaa yliopistoa ja lisäksi voit napata mukaasi HYYn uuden oikeusturvaoppaan, johon on koottu yleisimpiä opiskelijoiden opinnoissaan kokemia ongelmia ja niiden ratkaisuja. Täältä löydät myös HYYn opintovaliokunnan, jonka kautta voit tulla mukaan tekemään opintoedunvalvontaa!

 

Järjestöt

 

HYYn piirissä toimii noin 250 erilaista järjestöä. HYYn järjestökenttään mahtuu kaikkea aina aine- ja tiedekuntajärjestöistä sekä osakunnista erilaisiin harrastejärjestöihin. HYYn järjestösektori tarjoaa järjestöjen käyttöön tiloja, rahallista tukea sekä apua ja neuvontaa toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Jos HYYn järjestöt eivät ole vielä sinulle tuttuja, niin HYYn järjestöasioiden POP-UP pisteellä pääset tutustumaan HYYn järjestökenttään ja kenties löytämään juuri itsellesi sopivan yhteisön. Järjestötoiminnassa jo mukana oleville pisteellä on tarjolla tietoa HYYn järjestöpalveluista ja neuvontaa järjestöasioista. Lisäksi pisteellä on mukana HYYn järjestövaliokunta, jonka kanssa pääsee eläytymään järjestöarjen kinkkisiin tilanteisiin huikean SOS-pelin muodossa.

 

Valiokunnat

 

Haluatko päästä järjestämään tapahtumia 27 000 HYYn jäsenelle? Kiinnostaako sinua kehitysyhteistyö Mosambikissa? Palatko halusta vaikuttaa ympäristöasioihin eduskuntavaaleissa? Innostaako sinua uusien järjestötoimijoiden kouluttaminen? HYYn erilaisissa valiokunnissa pääset tekemään juuri näitä asioita - ja vielä paljon enemmän! Sen lisäksi pääset tutustumaan uusiin ihmisiin poikkitieteellisesti ja oppimaan uutta. Tule HYYn Pop Upin valiokuntapisteelle selvittämään tiesi sinulle sopivimpaan valiokuntaan. Leikkimielisessä kilpailussa nopeus on valttia ja nopein palkitaan joka päivä.

 

Info

 

HYYn infopisteeltä saat tietoa HYY-jäsenyyden tuomista iloista sekä ohjausta pop-up -viikon muihin pisteisiin. Infopisteellä voit myös ostaa uusimpia HYY-tuotteita sekä jättää vapaata palautetta ja toiveita ylioppilaskunnallesi.

HYY POP UP