Opiskelijalle

Kulttuuri ja tapahtumat

FLORA 2019

Flora 2019

FLORA 2019

10.5.2019 klo 16-20
Valtiotieteellisen tiedekunnan piha ja Soc&Kom

Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen kevätjuhla Flora palaa takaisin Keskustakampukselle! Tällä kertaa juhlatunnelma valtaa Valtiotieteellisen tiedekunnan pihan lisäksi Soc&Komin tilat. Alue täyttyy musiikista ja viihdyttävästä ohjelmasta – tieteen iloa unohtamatta!

Mukana järjestelyissä ovat HYYn ja Helsingin yliopiston lisäksi Keskustakampuksen tiedekuntajärjestöt, joten yllätyksiä tapahtuma-alueelta ei tule puuttumaan. Valtiotieteellisen pihan lavalla nähdään musiikkiesityksiä ja illan kruunaava yllätysesiintyjä. Tapahtumassa pääset lisäksi nauttimaan jo totuttuun tapaan UniCafén loihtimista juhlatarjoiluista sekä Floran omasta nimikko-juhlajuomasta, jonka Viikki Brewing Society on kevään mittaan valmistanut. Alkoholittomia tarjoiluja ei ole myöskään unohdettu!

Floran yhteydessä pääset tutustumaan Keskustakampukseen mielenkiintoisilla tiedekuntakierroksilla. Näille kierroksille ilmoittaudutaan erikseen, ja voit osallistua niihin, vaikket itse juhlaan tulisikaan.

Yliopiston henkilökunnalle on varattu 300 ja opiskelijoille 400 vieraan kiintiö. Henkilökunnan valinnat suoritetaan tänä vuonna arpomalla. Opiskelijoiden ilmoittautuminen aukeaa 15.4. klo 12 – ole valppaana, kiintiöt täyttyvät tuttuun tapaan supernopeasti!

Ohjelma

14.30-17 Tiedekuntakierrokset
16.00 Tilaisuus alkaa
16-20 Musiikkia, tarjoiluja, ohjelmaa
20.00 Juhlat päättyvät

#flora2019

Ilmoittaudu Floran päivän juhlaan täällä: https://www.lyyti.in/flora2019 (VAIN OPISKELIJAT!)


Ilmoittaudu mukaan arvontaan: https://www.lyyti.in/flora-arvonta2019 (VAIN YLIOPISTON HENKILÖKUNTA!)


Ilmoittaudu Tiedekuntakierroksille täällä: https://www.lyyti.in/floratour2019 (OPISKELIJAT JA HENKILÖKUNTA)Tiedekuntakierrokset

Kanslerin virasto ja rehtorin edustustila

Harvoin tarjolla: tutustu kanslerin huoneen ja rehtorin edustustilan taideteoksiin ja designiin.

Ryhmän koko max 25 henkeä. Lähtö klo 16:00 päärakennuksen uuden puolen toisen kerroksen aulasta (Fabianinkatu 33, 2. krs). Esittelyn kesto on n. 45 min. Esittely on suomeksi.

 

Athena-rakennus

Athena-rakennus, entinen Anatomicum edustaa 1920-luvun klassisismia parhaimmillaan ja on aikakautensa arkkitehtuurin edustavimpia esimerkkejä Suomessa.

Ryhmän koko max 25 henkeä. Kierros klo 14.30 alkaa aulasta (Siltavuorenpenger 3A). Esittelyn kesto on n. 50 min. Esittely on suomeksi.

 

Yliopistomuseo

Tunnetko työpaikkasi pitkän ja vaiherikkaan historian? Yliopistomuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua oppaan johdolla yliopiston 379-vuotiseen tarinaan.

Ryhmän koko max 25 henkeä. Kierros klo 16:00 aloitetaan museon infopisteeltä (Fabianinkatu 33, 3. krs). Esittelyn kesto on n. 50 min. Esittely on suomeksi.

 

Keskustakampuksen arkkitehtuuri

Yliopisto on kautta aikojen panostanut laadukkaaseen arkkitehtuuriin – tutustu eri aikoina valmistuneisiin rakennuksiin kampuskävelyllä oppaan johdolla.

Ryhmän koko max 25 henkeä. Lähtö klo 16:00 Porthanian sisäpihalta (sateen sattuessa aulasta) (osoite Yliopistonkatu 3). Esittelyn kesto on n. 50 min. Esittely on englanniksi.

 

Päärakennuksen taidehistoriallinen kierros

Päärakennuksen kierroksella tutustutaan C.L. Engelin piirustusten mukaan vuonna 1832 valmistuneeseen yliopiston päärakennukseen, joka laajeni korttelin kokoiseksi kun J.S. Sirénin suunnittelema uusi puoli valmistui 1937. Empiretyylisen ja klassistisen rakennuksen suojissa on myös laaja taidekokoelma. Oppaana toimivat taidehistorian opiskelijat.

Ryhmän koko max 22 henkeä. Lähdöt klo 14:30 ja 16:00 yliopiston päärakennuksen sisäänkäynniltä Senaatintorin puolella (Unioninkatu 34). Kierroksen kesto noin 45-60 min. Esittely klo 14:30 suomeksi ja klo 16 englanniksi.

 

Kasvimuseo ja kasvitieteellisen puutarhan päärakennus

Kierroksen aikana perehdytään kasvimuseon ja sen päärakennuksen historiaan. Talo on suojeltu sisältä ja ulkopuolelta sekä yleensä suljettu yleisöltä. Kierroksella kerrotaan myös nykyisestä toiminnasta, esim. taksonomista ja digitoinnista.

Kierrokselle mahtuu max 30 henkeä. Lähtö klo 14:30 Kaisaniemen kasvitieteellisen museon ala-aulasta. Kierroksen kesto 60 min. Esittely on suomeksi.

 

Monrepos’n kirjasto ja eurooppalainen sivistys

Kierrokselle mahtuu 20 henkeä. Lähtö klo 14:30 Kansalliskirjaston aulasta (Unioninkatu 36). Oppaana Jaakko Tahkokallio. Kierroksen kesto noin 30 min. Esittely on suomeksi. Huom! 3.krs, ei hissiä.

 

Engelin kirjasto – empirearkkitehtuurin helmi Helsingissä

Kierrokselle mahtuu 20 henkeä. Lähtö klo 16:00 Kansalliskirjaston aulasta (Unioninkatu 36). Oppaana Kersti Tainio. Kierroksen kesto noin 30 min. Esittely on suomeksi.