Avajaiskarnevaalit maanantaina 5. syyskuuta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta viettää maanantaina 5. syyskuuta klo 14–18 lukuvuoden avajaisten yhteydessä riemukkaita avajaiskarnevaaleja. Yliopisto, ylioppilaskunta, osakunnat sekä aine- ja harrastusjärjestöt esittäytyvät uusille ja vanhoille opiskelijoille yliopiston päärakennuksessa ja Porthaniassa, jotka täyttyvät iltapäivän ajaksi musiikista, tanssista, laulusta ja performansseista. Karnevaalit valtaavat myös päärakennuksen ja Porthanian edustan kadut, joilla niin ikään on luvassa monenlaista ja yllättävää ohjelmaa.

Karnevaalien lisäksi opiskelijat ovat avajaispäivänä tervetulleita osallistumaan myös yliopiston lukuvuoden avajaisiin yliopiston juhlasalissa (käynti: Aleksanterinkatu 5) klo 12 sekä tämän jälkeen avajaisjumalanpalvelukseen Tuomiokirkossa. Rehtorin päätöksen mukaan avajaispäivän iltapäivällä ei järjestetä opetusta, joten kaikki yliopistolaiset voivat halutessaan osallistua niin avajaisiin kuin avajaiskarnevaaleillekin. Karnevaalien jälkeen puolestaan ilta jatkuu avajaisbileiden merkeissä Vanhalla, jossa juhlakansaa viihdyttää Don Johnson Big Band (lisätietoja alla).

KARNEVAALIEN OHJELMA

Yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33

Päärakennuksessa esittäytyvät HYY ja sen valiokunnat, osakunnat, tiedekunta- ja ainejärjestöt, poliittiset järjestöt sekä yliopiston opiskelijapalvelut ja muut yksiköt. Osallistu arvontaan HYYn esittelypisteellä ja voit voittaa avec-illalliskortin HYYn vuosijuhlaan 26.11.2011, Kolmen sepän kirjakaupan lahjakortin tai Bio Rexin aition käyttöösi vapaavalintaiseen Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin elokuvaan! UniCafe tarjoilee lounasta päärakennuksen sisäpihalla.

12.15 Lukuvuoden avajaiset yliopiston juhlasalissa ja avajaisjumalanpalvelus Tuomiokirkossa
14.00 Päärakennuksen taidehistoriallinen kävelykierros esittelee mm. rakennuksen arkkitehtuuria ja taidekokoelmaa (lähtö päärakennuksen Senaatintorin puoleisilta portailta)
14.30 HYYn järjestövaliokunnan kaikille avoimet katusitsit päärakennuksen edessä Fabianinkadulla. Tule mukaan kokeilemaan, miltä tuntuu akateeminen pöytäjuhla keskellä katua!
15.00 Keskustakampuksen taidehistoriallinen kävelykierros esittelee mm. päärakennuksen, Kansalliskirjaston ja Porthanian arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriaa (lähtö päärakennuksen Senaatintorin puoleisilta portailta)
15.30 UniSportin kamppailuseurojen näytös päärakennuksen edessä Fabianinkadulla (säävaraus)
15.30 Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat esiintyy päärakennuksen kahvilassa
16.00 Hämäläis-Osakunnan Laulajat esiintyy päärakennuksen kahvilassa
16.00 Rehtorin karnevaalitarjoilu (2. kerros)
16.30 Savolaisen Osakunnan Laulajat esiintyy päärakennuksen kahvilassa
17.00 Helsingin yliopiston musiikkiseuran kamarikuoro esiintyy päärakennuksen kahvilassa
17.00 UniSportin kamppailuseurojen näytös päärakennuksen edessä Fabianinkadulla (säävaraus)

Porthania, Yliopistonkatu 3

Porthaniassa esittäytyvät HYYn harrastus-, kulttuuri-, liikunta- ja kv-järjestöt sekä yhteiskunnalliset ja uskonnolliset järjestöt. Porthanian edessä olevalla lavalla on luvassa monipuolista ohjelmaa koko karnevaalien ajan. Lavan tuntumassa joukko alumneja kannustaa opiskelijoita liikkumaan jakamalla klo 14.30–16 UniSportin ilmaiskuponkeja ja virvokkeita.

14.30 Ylioppilaskunnan Soittajien vaskikvintetti
15.00 Yliopiston vararehtori Kimmo Kontula avaa karnevaalit
15.05 HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Anni Hirsaho esittää ylioppilaskunnan tervehdyksen
15.10 UniSportin show
15.30 Savolaisen Osakunnan Soitannollinen Seura
16.00 Tauko
16.20 Ylioppilasmiekkailijoiden näytös
16.40 Humanistispeksi improvisoi
17.00 Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho

Kansalliskirjasto, Unioninkatu 36

15.00 Opastus suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlanäyttelyyn Rymyä, raikua, ärräpäitä. Kansalliskirjaston upeassa Kupolisalissa esillä olevan näyttelyn asiantuntijaoppaana toimii sarjakuvantekijä Jyrki Vainio, joka tietää kaiken näyttelystä ja suomalaisesta sarjakuvasta. Lisätietoja kaikista syksyn näyttelyistä ja tapahtumista löytyy Kansalliskirjaston kulttuurikalenterista.

Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3

Karnevaalit jatkuvat illalla avajaisbileiden merkeissä klo 20–02. Vanhalla esiintyvät Don Johnson Big Band, Hellcity 13 ja DJ Drifter. Ennakkoliput HYYn jäsenille maksavat vain 8 € ja ovat myynnissä Vanhan Kuppilassa sekä HYYn infopisteessä avajaiskarnevaaleilla! Rajoitettu määrä normaalihintaisia lippuja (12 €) on myynnissä Tiketissä ja ovella. Älä missaa syksyn ensimmäisiä isoja bileitä!

Lisätietoja avajaiskarnevaaleista:
HYYn kulttuuurisihteeri Ville Sinnemäki, kulttuurisihteeri@hyy.fi, 050 537 2831.