Järjestötiedote

suomi

1 Muista hakea HYYn toiminta-avustusta ja järjestölehtitukea

2 Virityspäivä 2019

3 HYY POP UP 11.–14.3.2019

4 Järjestövaliokunnan uusien ilta 18.2. klo 17

5 TAHLO walk-in Ohjauskulmassa 22.2. klo 11-15

6 Toiminta-avustuksen infoilta järjestöille

7 Haalarimerkit Promlerista loppuvuoden -15% alennuksella HYYn järjestöille

8 HYY <3 Kansallisteatteri: Yhdestoista hetki - liput HYYn jäsenille vain 2€!1 Muista hakea HYYn toiminta-avustusta ja järjestölehtitukea

HYY myöntää vuosittain järjestöilleen toiminta-avustusta. Avustus on tarkoitettu HYYn piirissä toimivien järjestöjen toiminnan tukemiseen. Toiminta-avustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa tahlo.hyy.fi. Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 1.3. 

HYY tukee järjestöjensä julkaisutoimintaa myöntämällä lehtitukea. Lehtitukea myönnetään vain painetuille julkaisuille. Myös lehtitukea haetaan sähköisessä hakulomakepalvelussa osoitteessa tahlo.hyy.fi. Lehtitukea tulee hakea 1.3. mennessä. 

Lisäohjeita hakemisesta ja kriteereistä: https://hyy.helsinki.fi/fi/blog/hae-hyyn-toiminta-avustusta-ja-j%C3%A4rj...

=================

2 Virityspäivä 2019

Haluatko kehittyä järjestötoimijana? Kaipaatko vinkkejä ja inspiraatiota järjestösi virittämiseen entistäkin paremmaksi? Tervetuloa kouluttautumaan ja innostumaan HYYn Virityspäivään keskiviikkona 27.2.!

Virityspäivä on koulutustapahtuma, jossa on tarjolla monipuolista koulutusta järjestöjen eri toimijoille. Toimit sitten harrastejärjestössä, osakunnassa, ainejärjestössä tai tiedekuntajärjestössä, täältä löydät itsellesi mahdollisuuksia oppia uutta! 

Työpajat pidetään pääosin suomeksi. Sisällöt löydät nettisivuilta:

https://hyy.helsinki.fi/fi/virityspaiva

Ilmoittautuminen on auki 5.2.-22.2. klo 23.59 asti.

https://www.lyyti.in/virityspaiva2019

=================

3 HYY POP UP 11.–14.3.2019

Viikki / Meilahti / Keskusta / Kumpula

Tarvitsetko neuvontaa asumiseen tai toimeentuloosi liittyen? Haluaisitko vaikuttaa positiivisesti opintoasioihin ja opiskeluympäristöösi yliopistolla? Mietityttääkö sinua omaan hyvinvointiisi ja opiskelukykyyn liittyvät asiat? Haluaisitko saada neuvontaa esimerkiksi YTHS:n hyvinvointipalveluihin liittyen? Tiedätkö miten HYY vaikuttaa vaaleissa, kaupungissa ja yhteiskunnassa? Entä kiinnostaako sinua minkälaisia järjestöjä ja valiokuntia HYYn piirissä vaikuttaa ja miten niiden toimintaan pääsisi mukaan? Tarvitseeko järjestösi tukea esimerkiksi hallinnon kanssa? Haluatko antaa palautetta HYYlle ja olla mukana vaikuttamassa ylioppilaskunnan toimintaan ja tavoitteisiin? 

Tule HYY POP UP –tapahtumiin Viikkiin, Meilahteen, Keskustaan ja Kumpulaan 11.-14.3.2019! 

HYYn hallituksen jäsenet ja asiantuntijat päivystävät ja antavat neuvontaa päivittäin maanantaista torstaihin klo 10-15 vuoron perään jokaisella Helsingin yliopiston kampuksella. HYY POP UPeista löydät teemapöydät toimeentuloon, hyvinvointiin, opintoasioihin, vaaleihin, valiokuntiin ja järjestöihin liittyen. Lisäksi tapahtumasta saat mukaasi upouusia HYY-haalarimerkkejä, HYY-tuotteita ja palkintoja!

HYY POP UP -TAPAHTUMAT 11.-14.3.2019

VIIKKI (Ee-talo, Agnes Sjöberginkatu 2. Aula)

11.3.2019 klo 10-15

MEILAHTI (Terkko Event Space, Haartmaninkatu 4)

12.3.2019 klo 10-15

KESKUSTA (Ohjauskulma, Kaisa-talo, Fabianinkatu 30)

13.3.2019 klo 10-15

KUMPULA (Physicum, Gustaf Hällströminkatu 2. Aula)

14.3.2019 klo 10-15

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2219899764740926/

ja HYYn sivuilla: https://hyy.helsinki.fi/fi/hyypopup

=================

4 Järjestövaliokunnan uusien ilta 18.2. klo 17

Mikä ihmeen järjestövaliokunta ja mitä se oikeastaan edes tekee? Voinko minä vaikuttaa siihen, mitä valiokunta puuhaa kuluvana vuonna?

Saat näihin kysymyksiin vastauksen saapumalla järjestövaliokunnan uusien iltaan maanantaina 18.2. klo 17.00 alkaen Topeliukseen (Keskustoimisto, Uusi ylioppilastalo, 2. krs). Tule rennosti tutustumaan järjestövaliokunnan toimintaan ja toimijoihin sekä matalalla kynnyksellä ideoimaan tulevalle vuodelle tapahtumia järjestötoimijoille!

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumasta saa järjestövaliokunnan puheenjohtajalta Lovisa Hirvoselta, lovisa.hirvonen(a)helsinki.fi.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1207505912758742/

=================

5 TAHLO walk-in Ohjauskulmassa 22.2. klo 11-15

Onko järjestölläsi haasteita Tahlon kanssa? Tarvitsetko kenties hiukan apua? Mitä Tahloon ylipäänsä pitää laittaa?

Ei hätää! HYYn järjestöasioista vastaavat henkilöt ovat paikalla Ohjauskulmassa 22.2. klo 11-15 vastaamassa Tahloa ja muitakin järjestöasioita koskeviin kysymyksiin ja tarvittaessa opastavat kädestä pitäen.

Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talon 3. kerroksessa, Fabianinkatu 30: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/ohjauskulma

Lisätietoja voi kysellä järjestöasiantuntijalta: jarjestosihteeri@hyy.fi

=================

6 Toiminta-avustuksen infoilta järjestöille

Millä perusteilla HYY päättää, miten paljon järjestöni saa rahaa?

Tule perjantaina 22.2. klo 17.00-18.00 Wilhelmsson-saliin kuulemaan järjestöjen toiminta-avustuksen jakamisesta ja esittämään kysymyksiä sitä koskien. 

Infossa kerrotaan periaatteista, joiden mukaan avustusta jaetaan, miten toiminta-avustuksen jako toteutetaan sekä kuinka saatua avustusta voi pyrkiä kasvattamaan. Tänä vuonna käytössä on uudistettu toiminta-avustusjakomalli.

Kysymyksiä voi myös lähettää etukäteen talousjohtokunnan puheenjohtajalle osoitteeseen linda-liisa.kelokari@hyy.fi

Tila on valitettavasti esteellinen.

MISSÄ? Wilhelmsson-salissa (Mannerhemintie 5 A, 5 kerros)

MILLOIN? 22.2. klo 17.00-18.00

MIKSI? Koska HYY haluaa antaa teille rahaa

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/404134207061267/

Mikäli et ehdi tapahtumaan, niin Tahloasioista voit tulla kysymään myös aiemmin perjantaina Tahlo walk-iniin Ohjauskulmaan! Lisätietoa tässä järjestötiedotteessa.

=================

7 Haalarimerkit Promlerista loppuvuoden -15% alennuksella HYYn järjestöille

HYY on sopinut Promler.fi:n kanssa erikoisalennuksen kaikille HYY:n järjestöille haalarimerkkien tilauksissa!

Saamme koko 2019 vuoden haalarimerkit alennettuun hintaan (-15%), kun muistamme mainita alennuskodin: HYYHUSML19 tarjouspyynnön ja tilauksen yhteydessä.

Alennuskoodi on tarkoitettu vain HYY:n järjestöille.

Alennuskoodi koskee uusia tilauksia normaalilla toimitusajalla.

Ota yhteys: info@promler.fi

Ohessa linkki yhteistyökumppanimme sivuille: http://www.promler.fi/

Facebook: www.facebook.com/promler

Instagram: @promlerfi

=================

8 HYY <3 Kansallisteatteri: Yhdestoista hetki - liput HYYn jäsenille vain 2€!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta järjestää yhteistyössä Kansallisteatterin kanssa erityisen Yhdestoista hetki –ennakkonäytöksen HYYn jäsenille hintaan 2€/lippu (norm. opiskelijahinta 22 €)! 

Nyt onkin oiva hetki järjestää järjestöllesi kevään ensimmäinen ekskursio teatteriin!

Yhdestoista hetki HYYn jäsenille keskiviikkona 27.2.2019 klo 19.00 alkaen Kansallisteatterin Suurella Näyttämöllä.

Lippujen varaus p. 010 7331 331. Liput lunastetaan Kansallisteatterin lippumyymälästä. Teatteriin tultaessa kaikilla lipun lunastaneilla on oltava HYYn jäsenyyden todistava opiskelijakortti mukana. https://kansallisteatteri.fi/lippumyymala/ 

Tervetuloa nauttimaan esityksestä!

Lisätietoja: https://kansallisteatteri.fi/esitys/yhdestoista-hetki/ 

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2253350751610481/

Hyvää ja rauhallista joulua!
Save the dates: Puheenjohtajaseminaari I 29.1. ja Virityspäivä 22.2.
Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!

Hyvää ja rauhallista joulua!

HYYn toimisto on suljettu 21.12.-1.1. HYY kiittää kaikkia järjestöjä kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille järjestötoimijoille rauhallista ja kiireetöntä joulua!

HYYn tiloissa toimivat järjestöt: muistattehan kääntää tai lakkauttaa lehtitilauksenne joululomien ajaksi. Huolehtikaa myös, että ikkunat ovat suljetut ja jäteastiat tyhjennetyt.Save the dates: Puheenjohtajaseminaari I 29.1. ja Virityspäivä 22.2.

Vuosi 2018 käynnistyy Järjestövaliokunnan Puheenjohtajaseminaarilla maanantaina 29.1. Puheenjohtajaseminaari tarjoaa rautaisannoksen koulutusta ja kohtalotovereihin tutustumista. Ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin, mutta kirjaa päivä kalenteriisi jo nyt!

Kun puheenjohtajat on koulutettu tehtäviinsä, on aika tarjota tukea ja tietoa kaikille järjestöaktiiveille ja Virityspäivän ohjelmien sisällöistä kiinnostuneille! Virityspäivä on HYYn järjestöaktiivien koulutuspäivä, jossa koulutetaan, inspiroidaan ja keskustellaan järjestötoimijoita kiinnostavista aiheista. Virityspäivä pidetään yliopiston päärakennuksella 22.2. Ohjelmassa on luvassa ainakin koulutuksia taloudenhoitajille, yhdenvertaisuusvastaaville, tapahtumanjärjestäjille ja viestijöille.Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!

Welcome Fair kielikeskuksella 10.1.2018

Tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija järjestösi toimintaan! HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on mahdollisuus osallistua kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa torstaina 10.1. kello 10–16. Paikkoja järjestöille on rajallinen määrä.

Ilmoittautuminen tapahtuu oheisella Lyyti-lomakkeella, joko koko päiväksi tai vain muutamaksi tunniksi:

https://www.lyyti.fi/reg/Welcome_fair_1341/fi

Ilmoita järjestösi mukaan viimeistään 7.1., mielellään jo aikaisemmin!

Mikäli ette pääse paikalle, mutta haluatte kertoa toiminnastanne esimerkiksi englanninkielisellä julisteella tai flyereilla, ilmoittautukaa samalla Lyyti-lomakkeella.

Lisätietoja antaa HYYn asiantuntija Hannele Kirveskoski: hannele.kirveskoski@hyy.fi tai 050 543 9608. Eri tiedekuntien opiskelijoiden saapumisaikatauluja Welcome Fairille voi tiedustella myös!


Alina-salin varauskierrokset

Koulutus induktiosilmukan käyttöön
Järjestökilpailut & Järjestösankarit 2017
#HYYtymättömät -kampanja on täällä taas!
Tiederatikka-järjestöhaaste!


A
lina-salin varauskierrokset

Alina-salin varauskierrokset kevään vuoroille alkavat 16.10. Varaukset tehdään varauskierrosten aikana sähköisillä hakulomakkeilla. Varsinaisia varauskierroksia on kaksi: ensimmäinen varauskierros 25.-31.10. ja toinen varauskierros 2.-8.11. Lisäksi järjestetään ennakkovarauskierros 16.-22.10. Järjestö voi saada kierroksilla yhteensä kaksi (2) Alina-vuoroa keväälle 2018. Tarkemmat tiedot varauskierroksista sekä linkit sähköisiin lomakkeisiin tulevat lähempänä varauskierrosten alkua.

Koulutus induktiosilmukan käyttöön

Tule opettelemaan induktiosilmukan käyttöä - ja mahdollistamaan järjestösi toiminta myös heille, jotka tarvitsevat kuulossaan apua!

Induktiosilmukka on kuulon apuväline, joka on lainattavissa HYYn palvelutoimistosta ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen tapahtumiin maksutta. Ks. https://hyy.helsinki.fi/fi/node/308
Induktiosilmukan käyttökoulutus kestää kaksi tuntia klo 16.00 alkaen. Koulutus järjestetään osoitteessa järjestötila Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs.).

Osallistuminen on ilmaista eikä vaadi ilmoittautumista.
Kouluttajana toimii Jukka Rasa Kuuloliitto ry:stä.
Tila on valitettavasti esteellinen, koska tilaan ei ole hissiä.

Yhteyshenkilö: Lauri Linna (lauri.linna@hyy.fi), puh. 050 5950324
Tapahtuma Facebookissa.


Järjestökilpailut & Järjestösankarit 2017

HYYn Järjestövaliokunnan Järjestökilpailut ovat käynnissä. Tänä vuonna kilpaillaan parhaasta haalarimerkistä, järjestölehdestä, ympäristösitseistä, opintoteosta, yhteistyöstä, sitsilaulusta sekä BOOST365 -kilpailussa järjestöaktiivien hyvinvoinnista huolehtimisesta. Haussa on myös järjestösankareita, joten ilmianna oman järjestösi ahkera puurtaja tai positiivinen ja innostava supersankari, joka ansaitsee tunnustuksen tärkeästä työstään.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet osallistumiseen löytyvät HYYn järjestötiedotteesta 6/2017. Muihin kilpailuihin osallistuminen sekä järjestösankareiden ilmianto päättyy maanantaina 6.11. klo 15, paitsi BOOST365- ja järjestölehtikilpailu poikkeuksellisesti jo maanantaina 30.10.

Osallistuminen kaikkiin kilpailuihin tapahtuu lomakkeella ja järjestösankarit voi ilmiantaa täällä.


#HYYtymättömät -kampanja on täällä taas!

Tänäkin syksynä autetaan isolla kädellä – Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY ja sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö Stydi ry haastavat kaikki HYYn alaiset järjestöt hengenpelastustalkoisiin!

Myös tänä vuonna #HYYtymättömät on osa Helsingin yliopiston läpi lukuvuoden jatkuvaa ”HYVIÄ TEKOJA – Luovuta verta, tue tiedettä” -kampanjaa.

Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta noin 50 000 vakavasti sairasta potilasta (esim. keskosvauvat, syöpäpotilaat ja onnettomuuksien uhrit) saa tarvitsemansa hoidon vuosittain. Joskus se voit olla sinä – luovutettua verta ei voi korvata lääkkeillä.

Kampanja-aikana 2.10.–30.11.2017 jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti sekä määrällisesti eniten verta luovuttaneet järjestöt voittavat HYYn saunatilan käyttöönsä illaksi! Lisäksi kaikkien luovuttaneiden järjestöjen kesken arvotaan yksi saunatilan käyttökerta.

Haluaako järjestönne osallistua kampanjaan? Täältä löydätte ohjeet ja lisätietoa.
Tapahtuma Facebookissa.

Tiederatikka-järjestöhaaste!

Haluatko hommata järjestösi ratikkamatkalle? Haluatko esimerkiksi pitää ikimuistoiset pikkujoulut ratikassa? Haluatko järjestösi mukaan kaikkien aikojen kaupunkikampanjaan? Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY haastaa järjestönsä keräämään nimiä Tiederatikka2025-kuntalaisaloitteeseen. Kampanja-aikana 2.10.-30.10. eniten nimiä kerännyt järjestö palkitaan raitiovaunuajelulla valitsemalleen reitille Helsingissä.

Tiederatikka2025 on pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää pikaraitioyhteyttä, joka kulkisi 10 korkeakoulukampuksen, eli muun muassa Meilahden, Kumpulan ja Viikin kautta. Aloitteen voivat allekirjoittaa kaikki äänioikeutetut helsinkiläiset sekä espoolaiset.

Mukaan pääset ilmoittautumalla tällä lomakkeella ja hakemalla 13.10. mennessä ”kampanjapaketin” HYYn palvelutoimistolta (Mannerheimintie 5B). Lisätietoa Tiederatikkahankkeesta löydät kampanjan nettisivuilta www.tiederatikka2025.fi sekä Sofia Lindqvist (sofia.lindqvist@hyy.fi, 050 543 9605) ja hallituksen jäsen Elli Saari (elli.saari@hyy.fi 0505950329, ei aikana 2.10.-10.10.).

Ilmoittaudu Avajaiskarnevaaleille!
  https://www.lyyti.fi/reg_2016/Avajaiskarnevaalit_592016_5828
Haluatko pitää rastia Fuksiseikkailussa?
HYYn järjestökilpailut
  http://hyy.helsinki.fi/fi/blog/hyyn-j%C3%A4rjest%C3%B6kilpailut-2016
Osallistu kyselyyn opiskelijoiden laulukulttuurista
Järjestöt hoi – haluatteko saada HYYn Instagramin haltuunne?

Ilmoittaudu Avajaiskarnevaaleille!

Yliopiston lukuvuoden avajaisia ja avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 5. syyskuuta. Aiempina vuosina rehtorin päätöksen mukaan avajaispäivän iltapäivällä ei ole järjestetty opetusta, ja tämä on todennäköistä myös tänä vuonna. Niinpä kaikki yliopistolaiset voivat osallistua halutessaan niin avajaisiin klo 12 kuin avajaiskarnevaaleille klo 14-18. Avajaispäivän tarkka ohjelma julkaistaan HYYn verkkosivuilla elokuun lopulla.

HYYn piirissä toimivat järjestöt ja yliopiston yksiköt voivat tulla avajaiskarnevaaleille esittelemään toimintaansa tuhansille opiskelijoille. Tämä on oiva tilaisuus saada järjestötoimintaan mukaan uusia innokkaita jäseniä! Ilmoittautuminen tapahtuu 4.8. klo 12 mennessä lomakkeella: https://www.lyyti.fi/reg_2016/Avajaiskarnevaalit_592016_5828

=============================================

Haluatko pitää rastia Fuksiseikkailussa?

Fuksiseikkailu on HYYn järjestämä 3000 hengen poikkitieteellinen sukellus ylioppilaskuntaan, sen järjestöihin ja läheisiin yhteistyötahoihin. Rastin pitäminen on hauska tapa esitellä järjestöä ja sen toimintaa uusille opiskelijoille.
Rastinpitäjäksi ilmoittaudutaan osoitteessa osoitteessa http://www.fuksiseikkailu.fi/ilmoittaudu/.
Ilmoittaudu 31.7 mennessä.

Lisätietoja:

http://www.fuksiseikkailu.fi/rastinpitajaksi/

Facebook-tapahtuma:

https://www.facebook.com/events/1745934772318015/

Hallituksen järjestövastaava Santeri Velin
santeri.velin(a)hyy.fi

Asiantuntija (järjestöt) Emi Maeda
emi.maeda(a)hyy.fi

=============================================


HYYn järjestökilpailut

HYYn järjestövaliokunta  julistaa vuoden 2016 järjestökilpailut auenneeksi! Kaikkien kilpailujen voittajat julkistetaan HYYn puheenjohtajaseminaarissa 21.11.
Tänä vuonna kilpaillaan seuraavissa sarjoissa:

Haalarimerkki
Järjestölehti
Sitsilaulu
Liikuntatapahtuma
Kansainvälisyystapahtuma tai -teko
Työelämätapahtuma tai -teko
Vuoden koulutuspoliittinen teko

Lue lisää täältä: http://hyy.helsinki.fi/fi/blog/hyyn-j%C3%A4rjest%C3%B6kilpailut-2016

=============================================

Osallistu kyselyyn opiskelijoiden laulukulttuurista

Opiskelijoiden laulukulttuuri – mitä se merkitsee sinulle?

Opiskelijat laulavat ja ovat laulaneet kautta aikojen melkein missä vain: illanistujaisissa, pöytäjuhlissa, mielenosoituksissa, saunan lauteilla, approilla, matkoilla ja kulkueissa. Kerro omat muistosi ja kokemuksesi opiskelijoiden laulukulttuurista muistitietokeruuta varten!

http://www.finlit.fi/fi/arkisto-ja-kirjastopalvelut/hankinta-ja-kokoelma...

=============================================

Järjestöt hoi – haluatteko saada HYYn Instagramin haltuunne?

Onko juuri teillä jokin mahtava uusi tapahtumakonsepti? Teettekö mieletöntä perustoimintaa tai onko juuri teidän kampuksellanne huikeita opiskelutiloja? Entä onko teillä jotain muuta mitä haluaisitte esitellä muille opiskelijoille?

Koska ylioppilaskunta on yhtä kuin sen mahtavat järjestöt ja haluamme esitellä monipuolista toimintaanne, luovutamme HYYn Instagram-tilin valittujen järjestöjen käyttöön aina viikoksi kerrallaan. Tilillä on liki tuhat seuraajaa, joten tässä on tilaisuus tavoittaa uusia ihmisiä! Annamme halukkaille järjestöille hyvin vapaat kädet, eli mahdollisuuksia on vaikka mihin. Tykkäämme visuaalisuudesta, näyttävyydestä ja hyvästä meiningistä.

Kiinnostuitteko? Olisiko juuri teidän järjestöllänne annettavaa muille opiskelijoille tällä tavoin? Ottakaa yhteyttä hallituksen jäsen Noora Eilolaan (noora.eilola@hyy.fi) ja saatatte saada mahdollisuuden vallata HYYn Instagram!

1 TAHLO on auki, päivitä järjestösi yhteystiedot!
2 Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!
3 Virityspäivä tulee taas maaliskuussa
4 Kiitos kuluneesta vuodesta!

1 TAHLO on auki, päivitä järjestösi yhteystiedot!

Toiminta-avustuksen hakulomake TAHLO toimii myös HYYn järjestötietokantana, ja sinne voi nyt syöttää vuoden 2016 toimijoiden yhteystiedot. HYY koostaa TAHLOon syötettyjen tietojen pohjalta erilaisia tiedotuslistoja, joista voi lukea lisää täältä: http://hyy.helsinki.fi/fi/yhteystiedot-faq/s%C3%A4hk%C3%B6postilistat

HYYn tiedotussähköpostilistat päivitetään tammikuun lopussa. Huomaa, että Perustiedot –sivulla oleva kenttä ”PJ:n tai hallituksen s-posti” on se kenttä, johon syötetty osoite liitetään hyy-jarjestot –tiedotuslistan vastaanottajaksi.

Toiminta-avustusta ja lehtitukea haetaan myös TAHLOn kautta. Tukihakemusten liitteiden viimeinen jättöpäivä on maanantai 29.2. Lisätietoa HYYn järjestötuista tulee tammikuussa.

=============================================

2 Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!

Welcome Fair kielikeskuksen tiloissa 8.1.2016
Tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija mukaan järjestösi toimintaan. HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on mahdollisuus osallistua kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa 14.1.2016 kello 10-16. Paikkoja järjestöille on rajallinen määrä.
Osallistukaa järjestönne kanssa Welcome Fairille, tavatkaa uusia kansainvälisiä opiskelijoita, ja kansainvälistäkää järjestönne arkea ja juhlia.
Ilmoittautuminen tapahtuu oheisella e-lomakkeella, joko koko päiväksi tai vain muutamaksi tunniksi:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/66539/lomake.html Ilmoittauduthan viimeistään 4.1.2016.
Mikäli ette pääse paikalle, mutta haluatte kertoa toiminnastanne esimerkiksi englanninkielisellä julisteella tai flyereilla, ilmoittautukaa samalla e-lomakkeella.
Lisätietoja antaa HYYn asiantuntija Aino Jones: aino.jones@hyy.fi tai 050 543 9608.
Tapahtuman Facebook-sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/1523579587934679/

=============================================

3 Virityspäivä tulee taas maaliskuussa

HYY järjestää maaliskuussa järjestötoimijoiden koulutuspäivä Virityspäivän. Virityspäivässä tarjotaan tietoa ja koulutusta järjestöjen toimijoille useista eri aiheista. Virityspäivää ryhdytään suunnittelemaan tammikuussa, joten jos juuri sinulla on idea tai toive tarpeellisesta koulutuksesta tai käsiteltävästä aiheesta, ota yhteyttä HYYn järjestösektoriin!

=============================================

4 Kiitos kuluneesta vuodesta!

HYY kiittää kaikkia järjestötoimijoita vuodesta 2015 ja toivottaa rauhallista, rentoa, kiireetöntä ja onnellista lomaa sekä uutta vuotta! HYYn järjestöpalvelutoimisto on suljettu välillä 23.12.-3.1. Nähdään taas tammikuussa!
=============================================

Tilinpäätösilta 10.12.
Järjestövaliokunnan järjestäytymiskokous 3.12. klo 18
Sivistys-saunan peruutusehdot muuttuivat
HYYn synttärikahvit kampuksilla!
Kysy järjestövaliokunnalta ja anna palautetta

Tilinpäätösilta 10.12.

Vuosi lähenee loppuaan ja järjestön tilinpäätös häämöttää horisontissa. Mutta mitä tasetilille kirjataan? Mitä kaikkea tilinpäätökseen kuuluu? Mitä eroa on taseen vastaavalla ja vastattavalla? Kuka allekirjoittaa tilinpäätöksen?

HYY järjestää taloudenhoitajille suunnatun tilinpäätösillan, missä opetellaan tekemään yhdistyksen tilinpäätös. Kouluttajana toimii KHT-tilintarkastaja Johanna Hildén. Tilinpäätösilta pidetään 10.12. klo 17-20 Mannerheim-salissa. Koulutus pidetään suomeksi. Ilmoittaudu tilinpäätösiltaan täällä 7.12. mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/46340/lomake.html

=============================================

Järjestövaliokunnan järjestäytymiskokous 3.12. klo 18

HYYn järjestövaliokunnan toiminnantäyteinen vuosi huipentuu 3.12 järjestettävään vaalikokoukseen. Vaalikokouksessa valitaan tulevalle vuodelle puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä sihteerit, mutta valiokunnan toimintaan voi tulla mukaan myös kesken vuotta!

Onko Sinulla haluja olla mukana kehittämässä ylioppilaskunnan järjestökenttää, vai haluatko vain tutustua muihin järjestötoimijoihin ja saada uutta intoa toimintaan?
Kaikkea tätä voi toteuttaa järjestövaliokunnassa!

Osallistuaksesi valiokunnan toimintaan sinun ei tarvitse tietää mitään, riittää että olet kiinnostunut järjestöistä.Ei haittaa vaikka olet fuksi, mutta ei myös haittaa vaikka olisit jo n:n vuoden jäärä. Kokoukset ovat avoimia kaikille HYYn jäsenille.

Jos et ole vielä ehtinyt tutustua järjestövaliokunnan toimintaan, tule mukaan seuraavaan kokoukseen, joka pidetään 18.11 kello 18 alkaen kokoustila Seppeleessä. Jos et pääse paikalle kokoukseen, mutta olet kiinnostunut valiokunnassa toimimisesta, ota yhteyttä valiokunnan puheenjohtajaan Tero Juutilaiseen (tero.juutilainen [ a ] helsinki.fi)!

Liity myös valiokunnan FB-ryhmään: HYYn järjestövaliokunta.

Mitä? Järjestövaliokunnan vaalikokous
Missä? Mannerheim-sali, Uusi ylioppilastalo 5.krs
Milloin? 3.12 kello 18
Miksi? Koska järjestöt<3

=============================================

Sivistys-saunan peruutusehdot muuttuivat

Sivistys-saunan peruutusehdot ovat muuttuneet. Saunan vuokrauksen voi peruuttaa ilman veloitusta 21 vrk ennen vuokrapäivää, aikaisemman 14 vuorokauden sijaan. Mikäli peruutus tapahtuu alle 21 vrk ennen vuokrapäivää veloitetaan koko tilauksen hinta. Muistakaa siis maksaa tai peruuttaa saunavarauksenne ajoissa!

=============================================

HYYn synttärikahvit kampuksilla!

147. syntymäpäiviensä kunniaksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen kakkukahvit kampuskohtaamispaikoilla Meilahdessa, Kumpulassa ja Viikissä. Kahvitus on vuosijuhlaviikolla 23.11.2015 klo 14–16. Tule hengähtämään hetkeksi tenttien ja syksyn kurssien päättymisen rumbasta sekä pistä suusi makeaksi. Ota kaikki hyöty irti tästäkin ylioppilaskunnan tarjoamasta jäsenedusta!
Meilahden kampuskohtaamispaikka Biomedicumissa.
Kumpulan kampuskohtaamispaikka Physicumissa.
Viikin kampuskohtaamispaikka A-talossa, Latokartanonkaari 9.

=============================================

Kysy järjestövaliokunnalta ja anna palautetta

Oliko Alina-salin varauskierrokset onnistuneita? Pitäisikö niitä parantaa? Entäs puheenjohtajaseminaari? Törmäsitkö valiokuntaan avajaiskarnevaaleilla?

Nyt on mahdollisuus auttaa järjestövaliokuntaa kehittämään omaa toimintaansa. Alla olevan lomakkeen kautta voit jättää niin palautetta kuin kysyä erilaisia järjestöihin liittyviä kysymyksiä. Kysymykset ja palautteet voi jättää anonyymisti ja niihin vastaillaan HYYn järjestöasioiden fb-seinällä.

Palautetta voi antaa myös suoraan valiokunnan puheenjohtajalle Tero Juutilaiselle (tero.juutilainen [ a ] helsinki.fi)

https://docs.google.com/forms/d/1E_eQI13LQSKi9YXx-wxNsGQVV-pg7hrw1skyMuF...

Alina-salin varauskierrokset alkavat 15.3.
Virityspäivä 9.3.2015
Kampuskohtaamispaikkatapahtumiin tarjolla avustusta
Järjestöasioiden Q & A

Suursitsit tulevat taas!

 
Alina-salin varauskierrokset alkavat 15.3.

Varauskierrokset Alina-salin syksyn vuoroille alkavat.

Alina-salia voi varata varauskierrosten aikana. Varsinaisia varauskierroksia on keväällä kaksi kappaletta. Lisäksi järjestetään ennakkovarauskierros. Näillä kierroksilla voitte saada yhteensä kaksi (2) Alina-vuoroa syksylle 2015. Ennen oman varauspäivämäärän käyttövuoroa on Alina-salin käyttökoulutus oltava käytynä kyseessä olevan kalenterivuoden aikana. Lisäkoulutusta järjestetään tarvittaessa syksyllä 2015. Mikäli järjestö ei osallistu koulutuksiin, varaus raukeaa.
Varaukset tehdään sähköisellä lomakkeella.

Ennakkovaraus
Ennakkovarausaika on 15.–22.3. Tällöin järjestöillä on mahdollisuus varata juhlatiloja ennakkoon ennen varsinaisten varauskierrosten alkamista, mikäli järjestöllä on hyvin perusteltu syy (esim. vuosijuhla) hakea jotain tiettyä päivää. Ennakkovaraukset toimitetaan erillisen varauslomakkeen kautta.

Varauslomake: http://goo.gl/forms/YDVbRT1gdQ

Ennakkovarauksesta on käytävä ilmi:

  • Varaava järjestö
  • Yhteyshenkilö ja puhelinnumero
  • Tapahtuma, johon tila halutaan varata, ja tilaisuuden luonne

Päätökset ennakkovarauksista tekee järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja asiantuntijan (järjestöt) kanssa 24.3. klo 18-20.

Varsinaiset varauskierrokset
Varaukset tehdään kahdessa kierroksessa, joissa molemmissa voi hakea yhtä vuoroa Alinaan, mikäli järjestölle ei ole myönnetty ennakkovarauksella vuoroa Alinaan. Järjestöjen tulee tarkistaa kulloinkin vapaana olevat vuorot ylioppilaskunnan sähköisestä kalenterista osoitteesta http://hyy.helsinki.fi/varaukset/. Varauskierrokset ovat 26.3.–30.3. ja 2.4.–12.4.
Varauksen saapumisaika ei vaikuta tilan saamiseen, mutta puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Jos varauksissa esiintyy päällekkäisyyksiä, tarjotaan kyseisille järjestöille sovittelulla muita vapaita vuoroja. Jos sopuun ei päästä, ratkaistaan tilan saaja arpomalla. Sovittelusta ja arvonnasta vastaa järjestövaliokunta.

HUOM! Järjestön nimeämän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa puhelimella varauskierrosten päätyttyä, kun varauksia käsitellään. Näin päällekkäisten varausten sovittelu on mahdollista. Järjestöjen olisi hyvä miettiä myös vaihtoehtoisia päivämääriä siltä varalta, että alkuperäinen tilavaraus menee päällekkäin toisen järjestön tapahtuman kanssa. Varmistakaa myös aina ennen jokaista varausta, että toivomanne päivä on vapaa!

I kierros
Varausaika 26.3. klo 08.00 – 30.3. klo 22.00. Varaukset tehdään lomakkeeseen
http://goo.gl/forms/aRRWHU5CLy
Varausten käsittely 31.3. klo 18.00-21.00

II kierros
Varausaika 2.4 klo 08.00 - 12.4. klo 22.00. Varaukset tehdään lomakkeeseen
http://goo.gl/forms/qlBP4oJAD5

Varausten käsittely 14.4. klo 18.00-21.00

Huomaathan, että varauskierrokset eivät pääty puoliltaöin!
Varaukset päivitetään sähköiseen kalenteriin kierrosten jälkeen.

Varaukset kierrosten jälkeen

Jäljelle jääneitä vapaita vuoroja voi tiedustella 16.4. alkaen HYYn palvelutoimistosta. Vapaat vuorot näkyvät HYYn varauskalenterista osoitteessa http://hyy.helsinki.fi/varaukset/
Varausten priorisointi
Ennakkovaraus koskee erityisesti vuosijuhlia, vuosijuhlien jatkoja ja tietyn päivämäärän tapahtumia. Varsinaisilla varauskierroksilla eniten painoarvoa ovat perinteisesti saaneet järjestöjen yhteistyötapahtumat. Priorisoinnista päättää järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja asiantuntijan (järjestöt) kanssa.
Alina-salin käyttöä koskevat HYYn juhlatilojen käyttösopimuksen ehdot löytyvät osoitteesta http://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/Alina-salin%20k%C3%A4ytt%C3%B...

=============================================

Virityspäivä 9.3.2015

Viritä järjestösi vielä paremmaksi! HYY toivottaa kaikki harrastejärjestöjen, osakuntien sekä aine- ja tiedekuntajärjestöjen aktiivit Virityspäivään 9.3.2015 klo 9.00-18.00. Askarruttaako yhdistyslaki? Miten järjestötaitoja hyödynnetään työelämässä? Kuinka kansainväliset opiskelijat saadaan mukaan toimintaan? Hae parhaat vinkit Virityspäivästä! Virityspäivä on koulutustapahtuma, jossa on tarjolla monenlaista koulutusta järjestöjen eri toimijoille. Tapahtumapaikkana on Yliopiston päärakennus Fabianinkatu 33:ssa.

Tapahtumassa on kaikille yhteistä ohjelmaa aamiaisen merkeissä, jonka jälkeen on tarjolla erilaisia koulutuksia. Lopuksi kokoonnumme tilaisuuden päättäjäisiin Helsinki Think Companyn tiloihin Vuorikatu 5:en klo 16.00 alkaen.

Päivän ohjelma:
hyy.helsinki.fi/fi/node/11068

Virityspäivään 6.3. klo 23:59 mennessä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/58651/lomake.html

=============================================

Kampuskohtaamispaikkatapahtumiin tarjolla avustusta

HYY jakaa avustusta opiskelijaryhmille ja -järjestöille, jotka järjestävät tapahtumia kampuskohtaamispaikkojen keskiviikkovuoroilla. Avustus on tarkoitettu kampuskohtaamispaikalla tapahtuvan ohjelman järjestelyihin, kuten esimerkiksi kahvitarjoiluihin, tarvikkeisiin tai koristeluihin. Avustuksia jaetaan harkinnanvaraisesti, mutta summa on lähtökohtaisesti noin 50 euroa/järjestö.

Yliopiston 375-juhlavuoden kunniaksi kampuksille avautuneilla kampuskohtaamispaikoilla on mahdollista järjestää ohjelmaa aina keskiviikkoisin kello 14-17. Paikat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi oppiainekahvien järjestämiseen tai uusien jäsenten kohtaamiseen.

Avustushakemukset tulee lähettää osoitteeseen jarjesto@hyy.fi  Hakemuksesta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:
-Tapahtuman järjestäjä tai järjestävän tahon yhteyshenkilö
-Tapahtuman ajankohta
-Mihin tarkoitukseen avustusta haetaan sekä arvioitu budjetti
-Pankkiyhteys, jos jokin muu kuin järjestön Tahloon ilmoittama tili

Lisätietoa kampuskohtaamispaikoista:
http://hyy.fi/kampuskohtaamispaikat

Miran Hamidulla
Hallituksen jäsen (järjestöt, ympäristö)
miran.hamidulla@hyy.fi

=============================================

Järjestöasioiden Q & A

-Mietityttääkö voiko henkilö X toimia toiminnantarkastajana?
-Onko Tahlo jo sulkeutunut ja paperit unohtunut palauttaa?
-Askarruttaako sinua jokin kysymys joka liittyy järjestöösi/valiokuntatoimintaan?

Mikäli sinulla on mielessäsi järjestö- tai valiokuntatoimintaan liittyvä kysymys niin jätä se osoitteeseen: http://goo.gl/forms/WMyUjYQQE3 .
HYYn järjestöasiat ( www.facebook.com/HYYnjarjestoasiat ) julkaisee joka tiistai vastauksia esitettyihin kysymyksiin.

Kysymyksiä voi jättää myös ruotsiksi ja englanniksi!

=============================================

 

Suursitsit tulevat taas!

 

Hei hyvät opiskelijajärjestöjen toimijat,

 

Suursitsit ovat täällä taas! Vuoden 2012 suursitsit olivat suuri menestys, mutta tänä vuonna aiomme tehdä tapahtumasta entistä hienomman ja suuremman. Suursitseillä yhdistyy tänä vuonna sekä 375-vuotisen Helsingin yliopiston että 150-vuotisen ylioppilaslakkiperinteen juhlinta. Tänä vuonna tätä huikeaa tapahtumaa vietetään Alman päivänä torstaina 28.5. kello 17-22.

Senaatintori on jo varattu ja paikalle olisi tarkoitus saada opiskelijoita syömään, juomaan ja pitämään hauskaa mahdollisimman monesta järjestöstä. Te järjestöt olette tämän onnistumisessa avainasemassa!

Jokaisella järjestöllä on mahdollisuus varata haluamansa paikkamäärä, jonka täyttämisestä järjestö huolehtii. Järjestöt ottavat itse vastaan jäsentensä ilmoittautumiset sekä mahdolliset maksut, ja hoitavat osallistujilleen astiat, ruoat sekä juomat perinteisten sitsitarjoilujen tyyliin. Lisäksi järjestöillä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteisen lauluvihkon sisältöön ehdottamalla laulua/lauluja, joista suosituimmat valitaan.

Järjestöjen ilmoittautuminen sekä laulujen ehdottaminen tapahtuu lomakkeella, joka toimitetaan maaliskuussa. Samassa yhteydessä saatte aiheesta vielä lisätietoa ja tulossa on myös infotilaisuus järjestöille. Tässä vaiheessa on kuitenkin varmasti jo hyvä käydä osallistumisesta keskustelua järjestönne sisällä.

Suursitsitoimikunnassa on edelleen tilaa uusille innokkaille tekijöille. Jos kiinnostuit vuoden suurimman tapahtuman järjestelystä, niin ota rohkeasti yhteyttä toimikunnan vetäjään Noora Eilolaan (noora.eilola@helsinki.fi).

Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä minulta tai Noora Eilolalta.

 

Ystävällisin terveisin

Hennaleena Turpeinen

Suursitsitoimikunta

hennaleena.turpeinen@helsinki.fi

Ylioppilaiden soihtukulkue 6.12.2014 – ilmoita järjestösi mukaan 3.12 mennessä!
Järjestövaliokunta etsii uusia toimijoita
Welcome Fair: Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!
Muistutus: Tilinpäätösilta 3.12.
Järjestökilpailuissa palkittiin ansioituneita järjestöjä
Kalustetuki - hae 12.12. mennessä

 

 

Ylioppilaiden soihtukulkue 6.12.2014 – ilmoita järjestösi mukaan 3.12 mennessä!

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYO ja SHS järjestävät ylioppilaiden perinteisen, tunnelmallisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen lauantaina 6.12.

Kulkueen järjestäytyminen ja soihtujen jakaminen alkaa klo 16 Väinämöisen kentän ja Hietaniemen hautausmaan portin välimaastossa. Kulkue lähtee kohti Senaatintoria noin klo 17, kulkee keskustan kautta ja ohittaa Presidentinlinnan, jossa tasavallan presidentti tervehtii kulkuetta. Senaatintorin kansalaisjuhla alkaa 17:55, ja ohjelmassa on mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja ylioppilaskuntien edustajien puheet sekä kuorolaulua. Tilaisuus päättyy n. klo 18:15. Pukeutukaa lämpimästi ja asettakaa ylioppilaslakki päähän!

HYYn piirissä toimivia järjestöjä pyydetään ilmoittamaan, osallistuuko lippunne seppeleenlaskuun Sankariristille (järjestäytyminen klo 15.30) ja kulkueeseen. Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 3.12. osoitteeseen hanna.hynynen [at] hyy.fi. Lisätietoja antaa asiantuntija-tuottaja Hanna-Maaria Hynynen, puh. 050 537 2831.

Lisätietoa ja ohjeita: http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi

 

Järjestövaliokunta etsii uusia toimijoita

Haluatko saada laajan tuntemuksen HYYn järjestökentästä, kouluttaa järjestöaktiiveja mm. puheenjohtajaseminaareissa, järjestää vuoden himoituimpia kilpailuja, sitsata kadulla tai kehittää  järjestökenttää kohti uusia haasteita? Kenties sinulla on jo uusia,  mahtavia ideoita ja näkemystä näihin kaikkiin valmiiksi - tai omat ässät  hihassa. Järjestövaliokunnassa vain taivas on rajana.

Järjestövaliokunnan ensi vuoden toimijat valitaan vaalikokouksessa 5.12. klo 16. Kokous pidetään Cajsassa (Uusi ylioppilastalo, b-rappu, 4. kerros).
 
Kaiken palkitsevan toiminnan lisäksi järjestövaliokunnassa pääset tutustumaan aktiiveihin yli  tiedekuntarajojen ja oppimaan paljon uutta, vaikka olisitkin jo  mielestäsi nähnyt kaiken! Pääset myös vierailuille paikkoihin, joissa et ole aiemmin käynyt.

Tervetuloa järjestövaliokuntaan!
Https://www.facebook.com/events/1503766483238919/?fref=ts

 

Welcome Fair: Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!

Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!  Welcome fair kielikeskuksen tiloissa 8.1.
HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on mahdollisuus osallistua kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa 8.1.2015. Tee arjestasi ja juhlistasi kansainvälisempiä ja tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija mukaan järjestösi toimintaan.
Osallistukaa järjestönne kanssa Welcome Fairille esimerkiksi  englanninkielisellä julisteella tai flyereilla. Toimita materiaalit 15.12. mennessä HYYn toimistolle Mannerheimintie 5 A, 2.krs, 00100 Helsinki tai sähköpostitse asiantuntija Katja Långvikille katja.langvik [at] hyy.fi.
 Ilmoittautua voi myös paikan päälle toimintaa esittelemään, joko vain pariksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittautumiset HYYn asiantuntija Katja Långvikille osoitteeseen katja.langvik [at] hyy.fi viimeistään 15.12. Lisätietoja myös puhelimitse: 050 543 9608.

 

 

Muistutus: Tilinpäätösilta 3.12.

HYY järjestää piirissään toimivien järjestöjen taloudenhoitajille koulutuksen tilinpäätöksen tekemisestä. Koulutuksessa opetetaan miten järjestön tilinpäätös laaditaan. Kouluttajana toimii KHT Johanna Hilden. Kurssi pidetään Mannerheim-salissa klo 17-20.

Koulutuksessa käytetään Tilitin -ohjelmistoa, joten osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat tietokoneet ja asentamaan ohjelmisto valmiiksi. Tilittimen voi ladata ilmaiseksi täältä: http://helineva.net/tilitin/

Kouluttajalle on mahdollista lähettää kysymyksiä ennakkoon. Jos sinulla on jo nyt tiedossa monta visaista ongelmaa esimerkiksi taseen laskemisesta, tuloslaskelmaan kuuluvista menoista, tositteiden tiliöinnistä tai mistä tahansa muusta tilinpäätökseen tekemisestä, lähetä kysymyksesi Johannalle osoitteeseen johanna.hilden [at] outlook.com

Ilmoittaudu koulutukseen 1.12. mennessä e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/55917/lomake.html

 


Järjestökilpailuissa palkittiin ansioituneita järjestöjä

Järjestövaliokunta järjestää vuosittain järjestökilpailut. Tänä vuonna kisattiin kuudessa eri sarjassa. Ne olivat fuksitapahtuma-, liikuntatapahtuma-, nettisivu-, haalarimerkki- ja järjestölehtikilpailu sekä vuoden koulutuspoliittinen teko. Vuoden 2014 voittajajärjestöjä ovat Sitoutumaton Vasemmisto, Polho, Natura, Kannunvalajat, AIESEC, Kopeda, Mana, Keho ja Kontakti.

Lue lisää voittajista täältä:
http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/j%C3%A4rjest%C3%B6kilpai...

 

Kalustetuki - hae 12.12. mennessä!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Kalustetuki on vapaasti haettavissa järjestösihteeriltä ympäri vuoden. Kalustetuki jaetaan kahdesti vuodessa, toukokuun lopussa ja joulukuun puolivälissä. Tukea haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:
-hakeva järjestö/järjestöt
-hankittava kaluste
-budjetti
-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjestosihteeri(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Emi Maeda
050 537 3798
jarjestosihteeri(at)hyy.fi

Puheenjohtaja-seminaari 11.11. klo 16.30 Uudella ylioppilastalolla
HYY palkitsee vuoden kaksikielisyysteon
HYYn Hallopedwiki on julkaistu
Yliopiston matka-apurahojen hakuaika päättyy 19.11.
Hae Hoas-valtuuskuntaan!
Tulossa: Tilinpäätösilta järjestöjen taloudenhoitajille 3.12. Mannerheim-salissa.

 


Puheenjohtaja-seminaari 11.11. klo 16.30 Uudella ylioppilastalolla

HYYn järjestövaliokunta toivottaa kaikki HYYn piirissä toimivien järjestöjen nykyiset ja ensi vuoden puheenjohtajat tervetulleeksi PJ-semmaan 11.11.! Pj-semmassa vaihdetaan kokemuksia puheenjohtajana toimimisesta, jaetaan ideoita ja kuullaan ajankohtaisia asioita järjestökentältä! Samalla tulevat puheenjohtajat voivat saada arvokasta tietoa jo hommansa ansiokkaasti loppuunsaattaneilta puheenjohtajilta omalle alkavalle kaudelleen. Tule siis tapaamaan samassa tilanteessa olevia ja viettämään leppoisaa iltaa yhdessä!

Ilmoittautuminen PJ-semmaan 24.10.-9.11.:
http://goo.gl/wmnvLs  

Tiistaina 11.11. klo 16.30-20.30 Mannerheim-salissa (Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, 5. krs). Ohjelman lomassa on tarjoilua. Illanvietto jatkuu vapaamuotoisemmissa merkeissä (minisitsit+bastu)!

Puheenjohtajan lisäksi tilaisuuteen on tervetullut toinenkin edustaja samasta järjestöstä.

Facebookissa: https://www.facebook.com/events/738580296189112/

Lisätietoja tapahtumasta antaa:

Ahto Harmo
HYYn järjestövaliokunnan puheenjohtaja
ahto.fi.harmo@helsinki.fi
0405467351

=============================================

HYY palkitsee vuoden kaksikielisyysteon

Helsingin yliopisto on virallisesti kaksikielinen yliopisto ja nyt etsimme henkilöä, järjestöä tai muuta tahoa joka erityisesti on edistänyt yliopistoyhteisön kaksikielisyyttä. Oletko osallistunut hyvään kaksikieliseen ohjelmaan, saanut hyvää palvelua sekä suomeksi että ruotsiksi tai käynyt hyvän kaksikielisen kurssin? Tai onko jokin muu saanut kaksikielisen arkesi tai juhlasi tuntumaan hieman entistä paremmalta ja tuonut hymyn huulille? Tekeekö oma järjestösi ehkä yhteistyötä ”kielirajan” ylitse?
Palkinnon saajan ei tarvitse millään lailla toimia täydellisesti kahdella kielellä, vaan ylioppilaskunta haluaa palkinnolla kannustaa kehittämään kaksikielistä toimintaa yliopistolla edelleen. Palkinnon saaja julkistetaan HYYn toimistolla 6.11., Ruotsalaisuuden päivänä.
Lähetä ehdotuksesi palkinnon saajaksi ja lyhyt perustelu 31.10. mennessä HYYn hallituksen kaksikielisyysvastaava Mats Ittoselle (mats.ittonen(at)hyy.fi).

=============================================

HYYn Hallopedwiki on julkaistu

Hallopedwiki eli HYYn opas hallinnon opiskelijaedustajille on julkaistu osoitteessa hyy.helsinki.fi/halloped. Hallopedwikin tarkoitus on tukea yliopiston hallinnossa toimivien opiskelijoiden eli hallopedien työtä ja avata yliopistohallintoa vaikuttamisesta kiinnostuneille opiskelijoille.

Hallopedwikissä on julkaisuvaiheessa noin neljäkymmentä artikkelia, joiden aiheet vaihtelevat vaikuttamisen keinoista yliopistohallinnon rakenteisiin. Wiki ei pyri olemaan aukoton tietopankki koko yliopistosta, vaan avaamaan hankalimpia ja olennaisimpia hallintokiemuroita ja tarjoamaan reittejä syvempään perehtymiseen. Hallopedwiki julkaistaan toistaiseksi ainoastaan suomenkielisenä.

Pitkään työn alla ollut Hallopedwiki toimitettiin pääosin kesän 2014 aikana ja julkaistiin HYYn halloped-koulutuksessa 15. lokakuuta. Hallopedwiki sijaitsee osoitteessa: http://hyy.helsinki.fi/halloped

=============================================

Yliopiston matka-apurahojen hakuaika päättyy 19.11.

Helsingin yliopisto myöntää yliopiston piirissä toimiville opiskelijajärjestöille avustuksia kerran vuodessa. Avustuksia voi hakea opintomatkoihin, seminaarien ja kongressien järjestämiseen sekä ulkomaisten opiskelijajärjestöjen vierailuihin.

Lue lisää Flammasta: https://flamma.helsinki.fi/portal/home/sisalto?_nfpb=true&_pageLabel=con...

=============================================

Hae Hoas-valtuuskuntaan!

HYY hakee opiskelijoita Hoas - Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö valtuuskuntaan varsinaisiksi ja varaedustajiksi vuosiksi 2015-2016. Katso lisätiedot ja täytä sähköinen hakemus HYYn nettisivuilla.

http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/hae-hoas-valtuuskuntaan-...

1 Alina-salin varauskierrokset alkavat 1.10.
2 Yliopiston matka-apurahojen hakuaika alkaa 16.10.
3 Onko järjestölläsi postilokero keskustoimistolla?
4 Muista: valiokuntien kilpailut järjestöille

 

1 Alina-salin varauskierrokset alkavat 1.10.

Alina-salin varauskierrokset ovat täällä taas. Varauskierroksilla varataan käyttövuorot keväälle 2015.

Varauskierrokset

Alina-salia voi varata kaksi kertaa vuodessa toteutettavien varauskierrosten aikana. Varauskierroksia on kaksi kappaletta ja molemmilla kierroksilla voi hakea yhtä vuoroa.
Varauksen tekevän järjestön tulee osallistua Alina-salin käyttökoulutukseen vuoden 2015 aikana, tai osallistua erikseen järjestettävään lisäkoulutukseen. Mikäli järjestö ei osallistu koulutuksiin, varaus raukeaa.
Varaukset tehdään sähköisellä lomakkeella.

Ennakkovaraus

Ennakkovarausaika on 1.10. klo 12.00 - 5.10 klo 22.00. Tällöin järjestöillä on mahdollisuus varata juhlatiloja ennakkoon ennen varsinaisten varauskierrosten alkamista, mikäli järjestöllä on hyvin perusteltu syy (esim. vuosijuhla) hakea jotain tiettyä päivää.
Ennakkovarauspyynnöt täytetään osoitteessa: http://goo.gl/WFThrl
Päätökset ennakkovarauksista tekee järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja asiantuntijan (järjestöt) kanssa 7.10. klo 16.30-19.30

Varsinaiset varauskierrokset

Varaukset tehdään kahdessa kierroksessa, joissa molemmissa voi hakea yhtä vuoroa Alinaan. Järjestöjen tulee tarkistaa kulloinkin vapaana olevat vuorot ylioppilaskunnan sähköisestä kalenterista osoitteesta http://hyy.helsinki.fi/varaukset/. Varauskierrokset ovat 8.10.–12.10. ja 15.10.–19.4.

Varauksen saapumisaika ei vaikuta tilan saamiseen, mutta puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Jos varauksissa esiintyy päällekkäisyyksiä, tarjotaan kyseisille järjestöille sovittelulla muita vapaita vuoroja. Jos sopuun ei päästä, ratkaistaan tilan saaja arpomalla. Sovittelusta ja arvonnasta vastaa järjestövaliokunnan puheenjohtaja yhdessä valiokunnan kanssa.

HUOM! Järjestön nimeämän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa puhelimella varauskierrosten päätyttyä, kun varauksia käsitellään. Näin päällekkäisten varausten sovittelu on mahdollista. Järjestöjen olisi hyvä miettiä myös vaihtoehtoisia päivämääriä siltä varalta, että alkuperäinen tilavaraus menee päällekkäin toisen järjestön tapahtuman kanssa. Varmistakaa myös aina ennen jokaista varausta, että toivomanne päivä on vapaa!

I kierros
Varausaika 8.10. klo 12.00 – 12.10. klo 22.00.
Varaukset tehdään lomakkeeseen: http://goo.gl/vSn5S5
Varausten käsittely 13.10. klo 16.30-19.30

II kierros
Varausaika 15.10. klo 12.00 - 19.10. klo 22.00.
Varaukset tehdään lomakkeeseen: http://goo.gl/QgKT4Z
Varausten käsittely 20.10. klo 13.00-16.00

Huomaathan, että varauskierrokset eivät pääty puoliltaöin!

Varaukset päivitetään sähköiseen kalenteriin kierrosten jälkeen.

Varaukset kierrosten jälkeen

Jäljelle jääneitä vapaita vuoroja voi tiedustella 24.10. alkaen HYYn palvelutoimistosta. Vapaat vuorot näkyvät HYYn varauskalenterista osoitteessa http://hyy.helsinki.fi/varaukset/

Varausten priorisointi

Ennakkovaraus koskee erityisesti vuosijuhlia, vuosijuhlien jatkoja ja tietyn päivämäärän tapahtumia. Varsinaisilla varauskierroksilla eniten painoarvoa ovat perinteisesti saaneet järjestöjen yhteistyötapahtumat. Jos varaaja ei ole tarkistanut vapaita vuoroja, voi se vaikuttaa vuorojen priorisointijärjestykseen. Priorisoinnista päättää järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja asiantuntijan (järjestöt) kanssa.

Alina-salin käyttöä koskevat HYYn juhlatilojen käyttösopimuksen ehdot löytyvät osoitteesta http://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/Alina-salin%20k%C3%A4ytt%C3%B...

=============================================

2 Yliopiston matka-apurahojen hakuaika alkaa 16.10.

Helsingin yliopisto myöntää yliopiston piirissä toimiville opiskelijajärjestöille avustuksia kerran vuodessa. Avustuksia voi hakea opintomatkoihin, seminaarien ja kongressien järjestämiseen sekä ulkomaisten opiskelijajärjestöjen vierailuihin.

Lue lisää Flammasta: https://flamma.helsinki.fi/portal/home/sisalto?_nfpb=true&_pageLabel=con...

=============================================

3 Onko järjestölläsi postilokero keskustoimistolla?

Tilaako järjestösi postinsa Uudelle ylioppilastalolle tai onko järjestölle tulevan postin toimitusosoitteena Mannerheimintie 5 A? Jos, niin muista käydä tarkistamassa järjestösi postilokerikko keskustoimistolla! Posteljooni ei kanna postia 2. kerrosta ylemmäs, vaan kaikki Uuden järjestötiloihin osoitettu posti jää keskustoimistolle. Postilokerikoille pääsee palvelutoimiston aukioloaikoina. Jos et ole varma siitä, minne järjestösi posti tulee, ota yhteyttä järjestöistä vastaavaan asiantuntijaan.

=============================================

4 Muista: valiokuntien kilpailut järjestöille

HYYn järjestövaliokunnan ja koulutuspoliittisen valiokunnan kilpailut ovat olleet avoinna jo hyvän aikaa ja osallitumisaikaa niihin on vielä jäljellä. Kilpailujen osallistumiskynnys on matala, joten  kannattaa osallistua järjestölläsi ollessa edunvalvontatoimintaa, liikuntatoimintaa, nettisivut, lehti tai haalarimerkki. Parhaat palkitaan!

Tarkemmat kilpailukohtaiset ohjeet ja aikataulu: http://hyy.helsinki.fi/fi/blog/hyyn-j%C3%A4rjest%C3%B6kilpailut-2014

Sivut