Järjestöille

Järjestötiedote 5/2014

27.05.2014

1 Järjestö, tule tekemään vuoden suurinta fuksitapahtumaa
2 Virityspäivän koonti netissä
3 Järjestöt, ilmoittautukaa avajaiskarnevaaleille!
4 Muista: HYYn järjestökilpailut 2014
5 Kutsu kansainvälinen opiskelija mukaan toimintaan -  Welcome Fair 27.-28.8.2014 klo 10-17
6 Tule järjestämään HYYn 146. vuosijuhlat!
7 MAKSUTON TULOSTUS JATKUU OPISKELIJOILLA
8 Siivotkaa järjestötilanne kesäksi
9 HYY on kesälomalla 19.6.-27.7.

 

J Ä R J E S T Ö T I E D O T E
=============================================

HYYn Järjestöwiki: http://hyy.helsinki.fi/wiki
HYYn järjestöasiat Facebookissa: https://www.facebook.com/HYYnJarjestoasiat
Tilankäyttöongelmat ja vaurioilmoitukset: toimisto at hyy.fi, 050 551 6145. Jarjestosihteeri at hyy.fi, 050 537 3798.

1 Järjestö, tule tekemään vuoden suurinta fuksitapahtumaa!

Uskotko, että tiedekunnassasi järjestään paras fuksisuunnistus? Vai pidätkö osakuntasi fuksiaisia kekseliäimpänä uusien opiskelijoiden tapahtumana? Onko urheiluseurasi rasti perinteisesti ollut fuksien mielestä hauskin? Et ehkä ole vielä nähnyt aivan kaikkea.

Fuksiseikkailu on 25. syyskuuta ympäri Helsinkiä järjestettävä tapahtuma kaikille Helsingin yliopiston uusille opiskelijoille. Tapahtumassa uudet opiskelijat tutustuvat järjestöihin toiminnallisten tehtävien kautta siellä, missä järjestön toiminta oikeasti tapahtuu. Myös HYY esittelee omaa toimintaansa ja avaa tilojaan osana tapahtumaa.

Fuksiseikkailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.
Tartu siis tilaisuuteen hankkia uusia jäseniä, esitellä järjestösi toimintaa eri alojen opiskelijoille ja näyttää muille järjestöille, kenellä on paras meininki ja kekseliäin tehtävä!

Tapahtuma alkaa yhteisellä alkupamauksella keskustassa, levittäytyy ympäri kaupunkia ja palaa jälleen maaliin ja jatkoille keskustaan. Startti on iltapäivällä klo 16 ja maali sulkeutuu klo 21 jolloin myös toimintapisteet sulkeutuvat. Järjestöjen toivotaan esittelevän toimintaansa omissa tiloissaan, jolloin uudet opiskelijat näkevät, missä kaikkialla opiskelijakulttuuri elää ja tapahtuma leviää myös ydinkeskustan ulkopuolelle. Mukaan voivat luonnollisesti ilmoittautua myös järjestöt, joilla ei omaa tilaa ole tai eivät halua sitä käyttää. Tällöin etsimme muun paikan yhdessä.

Fuksiseikkailun osallistujat keräävät esittelypaikoilta itselleen pisteitä, joita on kerättävä eri kategorioista, joten jokaiselle pisteelle varmasti riittää kävijöitä. Järjestöt voivat tietysti myös mainostaa pistettään jo etukäteen esimerkiksi Avajaiskarnevaaleilla, tai houkutella fukseja paikalle myymällä vaikkapa haalarimerkkejä tai pääsylippuja tapahtumiin. Esittelypisteiltä edellytetään vain yhtä asiaa: mukaansatempaavaa toiminnallisuutta!

Käytännössä pisteen pitäminen tarkoittaa lyhyen tehtävän teettämistä hieman vaihtelevan kokoisille fuksiryhmille (5-10hlö) tapahtuman aikana joko omissa tiloissa tai muualla. Lisäohjeita käytännöistä ja fuksiseikkailun seikkailun kulusta seuraa elokuun alussa.

Ilmoittaudu siis 16.6 mennessä E-lomakkeella, ja kerro järjestösi nimen lisäksi alustava toimintapisteen idea sekä toimintapisteen sijainti Helsingissä. Lopulliset tapahtumaideat pyydetään mukaan ilmoittautuneilta järjestöiltä elokuun loppuun mennessä.

E-lomake: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/51712/lomake.html

=============================================

2 Virityspäivän koonti netissä

Virityspäivä, HYYn järjestötoimijoiden koulutuspäivä järjestettiin 25.4. Virityspäivän puhujien koulutusmateriaalit ja tapahtuman koonti on luettavissa täältä: http://hyy.helsinki.fi/fi/Virityspaiva

=============================================

3 Järjestöt, ilmoittautukaa avajaiskarnevaaleille!

Yliopiston lukuvuoden avajaisia ja avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 1. syyskuuta. Aiempina vuosina rehtorin päätöksen mukaan avajaispäivän iltapäivällä ei ole järjestetty opetusta, ja tämä on todennäköistä myös tänä vuonna. Niinpä kaikki yliopistolaiset voivat osallistua halutessaan niin avajaisiin klo 12 kuin avajaiskarnevaaleille klo 14-18. Avajaispäivän tarkka ohjelma julkaistaan HYYn verkkosivuilla elokuun lopulla.

HYYn piirissä toimivat järjestöt ja yliopiston yksiköt voivat tulla avajaiskarnevaaleille esittelemään toimintaansa tuhansille opiskelijoille. Tämä on oiva tilaisuus saada järjestötoimintaan mukaan uusia innokkaita jäseniä! Ilmoittautuminen tapahtuu 11.8. klo 12 mennessä seuraavalla e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/43329/lomake.html.

Järjestöesittelyjen lisäksi avajaiskarnevaaleilla on tarjolla myös monipuolista ohjelmaa, kuten HYYn piirissä toimivien kuorojen, orkesterien, teatteriryhmien ja liikuntajärjestöjen esityksiä. Jos järjestönne tai ryhmänne haluaa esiintyä karnevaaleilla, ottakaa mahdollisimman pikaisesti yhteyttä HYYn asiantuntija-tuottaja Pipsa Penttiseen (pipsa.penttinen at hyy.fi, 050 537 2831).

=============================================

4 Muista: HYYn järjestökilpailut 2014

HYYn valiokunnat julistavat avoimeksi vuoden 2014 järjestökilpailut. Osallistumisaika päättyy kilpailukohtaisesti, mutta kunkin sarjan voittaja julkistetaan HYYn puheenjohtajaseminaarissa 11.11.2014. Kaikkien kilpailujen raadit julkistetaan samalla. Palkinto vaihtelee kilpailusarjoittain.

Tänä vuonna kilpaillaan seuraavissa sarjoissa:
Fuksitapahtumakilpailu
Liikuntatapahtumakilpailu
Nettisivukilpailu
Järjestölehtikilpailu
Haalarimerkkikilpailu
Vuoden koulutuspoliittinen teko

Lue lisää täältä: http://hyy.helsinki.fi/fi/blog/hyyn-j%C3%A4rjest%C3%B6kilpailut-2014

=============================================

5 Kutsu kansainvälinen opiskelija mukaan toimintaan -  Welcome Fair 27.-28.8.2014 klo 10-17

HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on elokuussa mahdollisuus päästä mukaan kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa 27.- 28.8. klo 10-17. Tee arjestasi ja juhlistasi kansainvälisempiä ja tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija mukaan järjestösi toimintaan.
Osallistukaa järjestönne kanssa syksyn 2014 Welcome Fairille, ilmoittautua voi vain pariksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittautumiset HYYn asiantuntija Katja Långvikille osoitteeseen katja.langvik@hyy.fi ennen 20.8. Lisätietoja myös puhelimitse: 050 543 9608.

=============================================

6 Tule järjestämään HYYn 146. vuosijuhlat!

Ovatko suuret juhlat lähellä sydäntäsi, tai nautitko akateemisista vuosijuhlista? Oletko ehkä joskus ollut mukana järjestämässä sellaisia, oletko hyvä pitämään lankoja käsissäsi?
Siispä hae HYYn vuosijuhlamestariksi!
146. juhlat järjestetään 26.11. ja sitä vietetään akateemisen pöytäjuhlan muodossa. Vuosijuhlamestari osallistuu juhlan suunnitteluun ja vastaa käytännön toteutuksesta. Voit hakea myös parina! Vuosijuhlamestarille tai – mestareille maksetaan yhteensä 1000 euron palkkio.
Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan osoitteeseen hallinto(at)hyy.fi otsikolla ”KYLLÄ! - vuosijuhlamestariksi 2014” 9.6.2014 klo 16 mennessä. Mahdolliset haastattelut pidetään viikolla 24.
Lisätietoja:
Pipsa Penttinen, asiantuntija-tuottaja (kulttuuri) p. 050 537 2831, pipsa.penttinen(a)hyy.fi
Aarni Suvitie, kulttuurista vastaava hallituksen jäsen p. 050 325 8041, aarni.suvitie(a)hyy.fi

=============================================

7 MAKSUTON TULOSTUS JATKUU OPISKELIJOILLA

Tietotekniikkakeskuksen johtokunta on päättänyt, että nykyistä opiskelijoiden tulostuskäytäntöä jatketaan vuoden 2015 loppuun asti.
Mustavalkotulostus jatkuu opiskelijoille maksuttomana yleisten tietotekniikkatilojen erikseen merkityillä tulostimilla. Näillä tulostimilla voi tulostaa vain mustavalkoisena, eikä niillä voi kopioida tai skannata. Tulostus on sallittu vain opiskeluun liittyvissä asioissa.
Väritulostukseen, skannaukseen ja kopiointiin tarkoitetut Unigrafian monitoimilaitteet muuttuivat maksullisiksi 15.4. Näillä laitteilla voi tulostaa myös opiskeluun liittymätöntä materiaalia.
Yliopistolla jatketaan digitaalisen oppimisympäristön kehittämistä, jotta jatkossa esimerkiksi opintoihin liittyvät kirjalliset työt voi palauttaa sähköisesti ja opiskeluihin liittyvä tulostamisen tarve olisi mahdollisimman vähäistä.
Https://flamma.helsinki.fi/portal/home/sisalto?_nfpb=true&_pageLabel=content_view&contentId=HY320155&placeId=HY034214

=============================================

8 Siivotkaa järjestötilanne kesäksi

Siivotkaa järjestötilanne kesäksi, etteivät kärpäset ja muut tuholaiset pääse valloilleen. Esimerkiksi elintarvikkeet on poistettava tiloista ennen pahimpia helteitä. Myös tyhjät virvoitusjuomapullot pitää viedä kauppaan tai kierrätyspisteeseen.

Järjestötila kannattaa siivota kesäksi myös siksi, että syyslukukausi ja uudet opiskelijat on huomattavasti miellyttävämpää ottaa vastaan ilman, että tarvitsee aloittaa suursiivouksella.

=============================================

9 HYY on kesälomalla 19.6.-27.7.

HYYn palvelutoimisto on suljettu 19.6.-27.7. HYY toivottaa kaikille järjestöläisille hyvää ja rentouttavaa kesää!

=============================================

Tagit: