Järjestöille

Järjestötiedote 3 / 2019

05.03.2019
1 Ilmoittaudu HYYn järjestyksenvalvojakurssille 25.-31.3.2019!
2 Tervetuloa HYY POP UP –tapahtumiin Viikkiin, Meilahteen, Kaisa-kirjastoon ja Kumpulaan 11–14.3.2019!
3 Alina-vuorojen varauskierrokset syksylle 2019 alkavat!
4 Haloo? - Herättelyä ja keinoja kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä
5 Hae kalustetukea!
6 Alina-vuorojen jakoprosessi on uudistunut!
7 Tule mukaan ideoimaan HYYn yhteisönkehittämisvaliokunnan toimintaa 12.3.!
8 Ympäristökoulutus järjestöille
1 Ilmoittaudu HYYn järjestyksenvalvojakurssille 25.-31.3.2019!

Haluatko pitää ihmisistä huolta? Tykkäätkö auttaa, neuvoa ja opastaa? Haluatko oppia tiimityötä, yhteispeliä ja vastuun kantamista? Entä saada samalla rahanarvoisen pätevyyden, josta voit saada itsellesi vaikka ammatin – tai ilmaisen sisäänpääsyn suunnilleen jokaiselle kesän festarille? Tässä on sinulle loistava tilaisuus!

HYY järjestää tänä keväänä järjestyksenvalvojan peruskurssin. Kaksikymmentä ensimmäistä täysi-ikäistä hakijaa pääsee liittymään HYYn mahtavaan JV-tiimiin! Kurssituksen tarjoaa HYY yhteistyössä Ropecon ry:n kanssa ja se järjestetään Helsingissä 25.-31.3.2019. Koulutus kestää 40 tuntia ja kurssin läpäisseet voivat hakea poliisilta järjestyksenvalvojan pätevyyttä.

Lue lisää: https://www.lyyti.in/jvkurssi2019

===========================

2 Tervetuloa HYY POP UP –tapahtumiin Viikkiin, Meilahteen, Kaisa-kirjastoon ja Kumpulaan 11–14.3.2019!

Huomio kampukset! HYY POP UP -tapahtumat jalkautuvat Viikkiin, Meilahteen, Kaisa-kirjastoon ja Kumpulaan 11–14.3.2019! Tapahtumista saat HYYn asiantuntijoilta ja hallituksen jäseniltä eväitä parempaan opiskeluun, opiskelijaelämään, toimeentuloon ja hyvinvointiin! Pop-upeissa laitamme jakoon myös upouudet HYY-haalarimerkit ja sen lisäksi voit hankkia uudella HYY-tunnuksella varustetun collegen tai kangaskassin.

Meidät löydät viikon aikana seuraavasti:

VIIKKI (Ee-talo, Agnes Sjöberginkatu 2. Aula) 11.3.2019 klo 10-15

MEILAHTI (Terkko Event Space, Haartmaninkatu 4) 12.3.2019 klo 10-15

KESKUSTA (Ohjauskulma, Kaisa-talo, Fabianinkatu 30) 13.3.2019 klo 10-15

KUMPULA (Physicum, Gustaf Hällströminkatu 2. Aula) 14.3.2019 klo 10-15

Lue lisää: https://hyy.helsinki.fi/fi/hyypopup

===========================

3 Alina-vuorojen varauskierrokset syksylle 2019 alkavat!

Alina-salin varauskierrokset syksylle 2019 alkavat ennakkovarauskierroksella maanantaina 11.3. klo 12.00. Varauskierroksia on kaiken kaikkiaan kolme (3) ja järjestöt voivat saada kierroksilla yhteensä kaksi (2) vuoroa. Järjestöjen on syytä tutustua tarkasti kunkin varauskierroksen ohjeistuksiin ennen varaustoivelomakkeen täyttämistä. Virheellisesti täytetty lomake voi vaikuttaa negatiivisesti vuorojen saamiseen.

Lisätietoja ja lomakkeet löytyvät osoitteesta: https://hyy.helsinki.fi/fi/blog/alina-salin-varauskierrokset-syksylle-2019

Ennakkovarauskierros 

Lomake auki: ma 11.3. klo 12:00 - su 17.3. klo 23:59

Varaustoiveet käsitellään: ma 18.3. klo 16.00-20.00 

1. varsinainen varauskierros

Lomake auki: ti 19.3. klo 12.00 - su 24.3. klo 23:59

Varaustoiveet käsitellään: ma 25.3. klo 16.00-20.00

2. varsinainen varauskierros

Lomake auki: ti 26.3. klo 12.00 - su 31.3. klo 23:59

Varaustoiveet käsitellään: ma 1.4. klo 16.00-20.00

Kysyttävää? Ota yhteyttä järjestövaliokunnan puheenjohtajaan Lovisa Hirvoseen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi, 050 3652 544

===========================

4 Haloo? - Herättelyä ja keinoja kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä

Miten järjestösi  tai yhteisösi toiminta voisi olla vieläkin houkuttelevampaa, inklusiivisempaa ja miten voisitte ottaa ihmisten moninaisuuden paremmin huomioon toiminnan suunnittelussa? Miten yhteisönne voisi olla entistäkin parempi paikka kaikille?

Tervetuloa kaikille järjestötoimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille järjestettävään koulutusiltaan tiistaina 15.4.!

===========================

5 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen. 

Keväällä 2019 kalustetukea järjestöille jaetaan n. 1500 €.

Tukea haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:

-hakeva järjestö/järjestöt

-hankittava kaluste

-budjetti

-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske

050 537 3798

jaakko.kalske@hyy.fi

===========================

6 Alina-vuorojen jakoprosessi on uudistunut!

Järjestövaliokunta on kokouksessaan 14.2. päättänyt uudistaa Alina-vuorojen jakoprosessia. Aiemmin jakoprosessi suoritettiin ylioppilaskunnan jäsenille avoimissa valiokunnan kokouksissa. Kokouksessa tapahtuva jakoprosessi koettiin kuitenkin liian kuormittavaksi ja tarpeettoman jäykäksi.

Vastaisuudessa jakoprosessi suoritetaan valiokunnan asettaman työryhmän toimesta! Työryhmään kuuluvat HYYn järjestöasiantuntija ja järjestöistä vastaava HYYn hallituslainen sekä kaksi etukäteen nimettyä järjestövaliokunnan jäsentä. Tilaisuus on jatkossakin avoin kaikille ylioppilaskunnan jäsenille - kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan jakotilaisuuteen! Vuorojen jakamisen periaatteet ovat edelleen melko mekaaniset, mutta itse tilaisuus on nyt rennompi ja valiokunnan kokoukset voidaan jättää muiden asioiden käsittelylle.

Jakotilaisuudet pidetään HYYn keskustoimistolla kokoushuone Topeliuksessa jokaisen varauskierroksen jälkeisenä maanantaina. Tarkempi aikataulu löytyy alta.

Kysyttävää? Ota yhteyttä järjestövaliokunnan puheenjohtajaan Lovisa Hirvoseen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi, 050 3652 544.

Ennakkovarausten jakotilaisuus

maanantai 18.3. klo 16.00-20.00 kokoushuone Topelius (Mannerheimintie 5 A, Uusi ylioppilastalo, 2. krs)

I varauskierroksen jakotilaisuus

maanantai 25.3. klo 16.00-20.00 kokoushuone Topelius (Mannerheimintie 5 A, Uusi Ylioppilastalo, 2. krs)

II varauskierroksen jakotilaisuus

maanantai 1.4. klo 16.00-20.00 kokoushuone Topelius (Mannerheimintie 5 A, Uusi Ylioppilastalo, 2. krs)

===========================

7 Tule mukaan ideoimaan HYYn yhteisönkehittämisvaliokunnan toimintaa 12.3.!

Onko sinulla ajatus siitä, mitä HYY-yhteisössä pitäisi kehittää juuri nyt? Tule mukaan ideoimaan uuden HYYn yhteisönkehittämisvaliokunnan toimintaa vuodelle 2019! Olit sitten järjestösi yhdenvertaisuusvastaava tai muuten yhteisön kehittämisestä kiinnostunut tyyppi, tervetuloa mukaan sillä tämä ilta on avoin kaikille kiinnostuneille!

Vuosi 2019 on Yhteisönkehittämisvaliokunnan ensimmäinen toimintavuosi, joten toimintaa pääsee todella ideoimaan täysin puhtaalta pöydältä! Onko sinulla ajatus siitä, mikä osa HYY-yhteisössä kaipaisi kehittämistä juuri nyt? Millaisiin asioihin toivoisit valiokunnan panostavan tänä vuonna? Tai onko sinulla jokin huikea tapahtuma- tai toimintakonsepti, jonka uskoisit sopivan valiokunnalle? Tule jakamaan ajatuksiasi ja ideoimaan yhdessä mitä Yhteisönkehittämisvaliokunta (Code) tekee vuonna 2019! Olit sitten järjestösi yhdenvertaisuusvastaava tai muuten yhteisösi kehittämisestä kiinnostunut tyyppi, tervetuloa mukaan sillä tämä ilta on avoin kaikille kiinnostuneille!

Tapahtuma järjestetään kokoushuone Barrikaadissa (Mechelininkatu 3 D) 12.3. klo 17 alkaen. Iltaman tarkoituksena on ideoida valiokunnan tämän vuoden konkreettista toimintaa sekä jatkotyöstää tähän mennessä tulleita ideoita. Iltaman tulosten pohjalta laaditaan valiokunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2019. Kokouksessa on pientä tarjoilua. 

HYYn yhteisönkehittämisvaliokunnan tarkoituksena on edistää osallisuutta, yhdenvertaisuutta sekä yhdenvertaisia vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia HYYssä ja sen myötä voimistaa yhteisöllisyyttä niin HYYssä, Helsingin yliopistoyhteisössä kuin Helsingin kaupungissa. Tavoitteena on tehdä HYYstä entistä inklusiivisempi ja avoimempi yhteisö. Valiokunnan ensisijainen käyttökieli on englanti, mutta kokouksiin ja toimintaan voi aina osallistua myös suomeksi. Kenenkään kielitaito ei saa olla esteenä osallistumiselle vaan kaikessa pyritään huomioimaan että kaikki voivat osallistua kielestä riippumatta.

Esteettömyystiedot: Iltama järjestetään kokoushuone Barrikaadissa (Mechelininkatu 3 D, kellarikerros). Ulko-ovelle on esteetön pääsy loivaa ramppia pitkin, mutta sisään tultaessa on kolme kynnystä. Kokoustila sijaitsee talon alimmassa kerroksessa (-1), jonne pääsee hissillä. Käytössä on myös esteetön sukupuolineutraali WC, jolle pääsee hissillä.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2266235850287810/

Tarkempaa tietoa ja kysymykset:

Jane Kärnä, puheenjohtaja, jane.karna(a)helsinki.fi

===========================

8 Ympäristökoulutus järjestöille

HYYn Ympäristövaliokunta järjestää vuoden ensimmäisen ympäristökoulutuksen, jossa tarjotaan sekä käytännön vinkkejä että suuremman skaalan ohjeistusta kohti ympäristöystävällisempää järjestötoimintaa. Koulutus on suunnattu erityisesti järjestöjen ympäristövastaaville, mutta myös muut järjestöaktiivit ja hallituksen jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! 

Koulutus järjestetään 21.3. klo 17 kokoushuone Topeliuksessa Uudella ylioppilastalolla, ja tarjolla on tietenkin pientä vegaanista purtavaa. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat myös jäädä nauttimaan ympäristöaiheisesta leffaillasta, joka on avoin kaikille HYYn jäsenille!

Lisätietoja tapahtuman Facebook-eventistä: https://www.facebook.com/events/638473329940170/

===========================