Järjestöille

Järjestötiedote 13/2018

29.11.2018

1. Haloo? - Herättelyä ja keinoja kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä -tapahtuma

2. Järjestö – ehdit vielä vastaamaan yhdenvertaisuuskyselyyn ja voittamaan ilmaisen Sivistys-vuoron!  

3. Welcome Fair kielikeskuksella 9.1. klo 10-16!

 
4. Kysely: kansainväliset opiskelijat järjestöissä


5. Ilmoita järjestösi mukaan Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueeseen!


6. Tilinpäätösilta 4.12.2018


7. Järjestötoimija - lähde mukaan HYYn järjestövaliokuntaan!


1. Haloo? - Herättelyä ja keinoja kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä -tapahtumaMiten järjestösi  tai yhteisösi toiminta voisi olla vieläkin houkuttelevampaa, inklusiivisempaa ja miten voisitte ottaa ihmisten moninaisuuden paremmin huomioon toiminnan suunnittelussa? Miten yhteisönne voisi olla entistäkin parempi paikka kaikille?

Tervetuloa kaikille järjestötoimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille järjestettävään koulutusiltaan tiistaina 11.12. Siltavuorenpenkereelle!

Tapahtumassa on tarkoitus herätellä toimijoita ajattelemaan ja huomioimaan useita erilaisia yhdenvertaisuuteen ja hyvään toimintakulttuuriin liittyviä näkökulmia sekä saada vinkkejä siitä miten lähteä kehittämään yhteisöään. Tapahtumaan toivotaan osallistujiksi niin nykyisiä kuin myös jo ensi vuodelle valittuja toimijoita, sillä tapahtumasta saa hyviä eväitä alkavan toimintakauden suunnittelun ja tekemisen tueksi!

Tapahtuman tarkemmat sisällöt ja aikataulu julkaistaan ilmoittautumisen alkamisen yhteydessä 5.12.. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

 
Tapahtuma järjestetään suomeksi. Pyrimme auttamaan muiden kielitarpeiden mukaan parhaamme mukaan. Tila on esteetön. Tapahtumassa on kahvitarjoilu.

Fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/783012685391727/


2. Järjestö – ehdit vielä vastaamaan yhdenvertaisuuskyselyyn ja voittamaan ilmaisen Sivistys-vuoron!  


HYYn yhdenvertaisuus- ja järjestösektorit ovat laatineet yhdenvertaisuuskyselyn järjestöille, kartoittaakseen tilannetta järjestöissä sekä kehittämään HYYn yhdenvertaisuustoimintaa ja –koulutuksia. Toivomme yhtä (1) vastausta per järjestö. Arvomme vastanneiden järjestöjen kesken ilmaisen Sivistys-vuoron keväälle 2019. 

Kyselyn vastausaika on 6.11.-30.11.. Kysely: https://www.lyyti.in/Yhdenvertaisuuskysely_jarjestoille_2621/fi

3. Welcome Fair kielikeskuksella 9.1. klo 10-16! 


Tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija järjestösi toimintaan! HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on mahdollisuus osallistua kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa keskiviikkona 9.1. kello 10–16. Paikkoja järjestöille on rajallinen määrä.
 
Ilmoittautuminen tapahtuu oheisella Lyyti-lomakkeella: https://www.lyyti.fi/reg/Welcome_fair_2147/fi
  
Ilmoita järjestösi mukaan viimeistään 2.1.!
 
Lisätietoja antaa HYYn asiantuntija Hannele Kirveskoski: hannele.kirveskoski@hyy.fi


4. Kysely: kansainväliset opiskelijat järjestöissä


HYY selvittää kyselyllä järjestöjen parhaita kansainvälisyyden käytäntöjä, haasteita sekä asioita, joissa HYY voisi tukea järjestöjä. Vastaaminen vie muutaman minuutin, mutta tieto on meille arvokasta! https://www.lyyti.fi/reg/Kansainvaliset_opiskelijat_jarjestoissa_2382/fi

Kiitos!


5. Ilmoita järjestösi mukaan Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueeseen!


Lomakkeella ilmoitat, osallistuuko järjestönne lippunne kanssa seppeleenlaskuun Sankariristillä ja kulkueeseen vai pelkästään kulkueeseen. Täytä lomake mahdollisimman pian tai viimeistään 3.12.2018 klo 23.59 mennessä. Lisätietoja kulkueesta, aikataulusta, pukeutumisesta ja järjestölipuista löydät tapahtuman omalta verkkosivulta: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/

Tänä vuonna opiskelijat liittyvät kulkueeseen yhdessä kestävän kehityksen ja Suomen luonnon puolesta. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo, SHS ja Kadettitoverikunta sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga.

Ilmoittaudu täällä: https://www.lyyti.in/Opiskelijoiden_itsenaisyyspaivan_juhlakulkue_3349/fi


6. Tilinpäätösilta 4.12.2018


HYY järjestää piirissään toimivien järjestöjen taloudenhoitajille koulutuksen tilinpäätöksen tekemisestä. Koulutuksessa opetetaan miten järjestön tilinpäätös laaditaan. Kouluttajana toimii KHT Johanna Hilden. Kurssi pidetään Wilhelmsson-salissa klo 17-20. Tila on valitettavasti esteellinen.

Koulutuksessa käytetään Tilitin -ohjelmistoa, joten osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat tietokoneet ja asentamaan ohjelmisto valmiiksi. Tilittimen voi ladata ilmaiseksi täältä: http://helineva.net/tilitin/. Tilassa on rajallisesti pistokkeita, joten osallistujia suositellaan lataamaan tietokoneensa ennen tapahtumaa.

Kouluttajalle on mahdollista lähettää kysymyksiä ennakkoon. Jos sinulla on jo nyt tiedossa monta visaista ongelmaa esimerkiksi taseen laskemisesta, tuloslaskelmaan kuuluvista menoista, tositteiden tiliöinnistä tai mistä tahansa muusta tilinpäätökseen tekemisestä, lähetä kysymyksesi Johannalle osoitteeseen johanna.hilden [at] outlook.com.

Ilmoittaudu koulutukseen 1.12. mennessä e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93274/lomake.html


7. Järjestötoimija - lähde mukaan HYYn järjestövaliokuntaan!


Tykkäätkö järjestöistä, järjestötoiminnasta ja järjestötoimijoista? Tule mukaan tekemään HYYstä parasta mahdollista paikkaa järjestöille ja järjestötoimijoille!

Järjestövaliokunta osallistuu HYYn piirissä toimivien järjestöjen toimintaedellytysten kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä asiantuntijan ja ylioppilaskunnan järjestöistä vastaavan hallituksen jäsenen kanssa. Valiokunnan tehtäviin kuuluu vuosittain muun muassa järjestää kaksi puheenjohtajaseminaaria ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajille, jakaa Alinan-salin käyttövuorot ja organisoida käyttökoulutukset, pitää järjestökilpailuja, ideoida muita järjestöille suunnattuja koulutuksia ja palveluita yhdessä järjestösektorin kanssa sekä osallistua järjestöjen toiminta-avustusjaon kehittämiseen. Lisäksi valiokunta on yleensä vuoden aikana vieraillut esimerkiksi HYYn arkistossa sekä eri järjestötiloissa ja tutustunut niissä majailevien järjestöjen toimintaan sekä järjestänyt katusitsit Avajaiskarnevaaleilla.

Järjestövaliokunnan vaalikokous pidetään 4.12. HYYn keskustoimistolla (Mannerheimintie 5 A, 2. kerros) kokoushuone Topeliuksessa klo 18 alkaen. Kokouksessa valitaan ensi vuoden toimijat ja se on myös loistava tilaisuus tulla tutustumaan valiokuntaan ja lähteä mukaan!

Lisätietoja myöhemmin HYYn Järjestöasiat faceboo-sivulla tai  lauri.grunthal(a)helsinki.fi.