Järjestöille

Järjestö 9/2018

07.09.2018

1. Hae kalustetukea! 

2. Tapahtumaturvallisuuskoulutus 8.10. Wilhelmsson-salissa

3. Yhdenvertaisuustoimijoiden tapaaminen 18.9. klo 17:30

4. Fuksiseikkailun rastinpitäjien pakollinen rasti-info 11.9.

5. Fuksiseikkailun jatkojen lipunmyynti aukeaa 7.9.!

6. Tule Fuksiseikkailun vapaaehtoiseksi!

7. Järjestö - haluatko saada HYYn Instagramin käyttöön?

1. Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.


Kalustetuki on vapaasti haettavissa järjestösihteeriltä ympäri vuoden. Hankesuunnitelman sisältävät hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjestosihteeri(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI.

2. Tapahtumaturvallisuuskoulutus 8.10. Wilhelmsson-salissa


"Miten toimia jos järjestösi tapahtumassa osallistuja ilmoittaa häirintätilanteesta, joku käyttäytyy aggressiivisesti tai hallituslainen saa paniikkikohtauksen? Mikä on tapahtumaturvallisuushenkilö ja miten tällaisen nimittäminen voi parantaa tapahtumien turvallisuutta?

HYY järjestää koulutuksen tapahtumaturvallisuushenkilönä toimimisesta piirissään toimiville järjestöille. Koulutukseen voi osallistua vaikka järjestö ei olisi tähän mennessä nimittänyt tapahtumiinsa erillisiä turvallisuushenkilöitä. Koulutuksessa käydään läpi yleisimpiä ongelma- ja vaaratilanteita ja opetellaan toimimaan hätätilanteen sattuessa. Koulutuksessa käydään myös läpi HYYn tapahtumissa noudatettavat turvallisuusperiaatteet, joista järjestöt voivat ottaa mallia omaan toimintaansa.

Koulutukseen voi osallistua kuka tahansa järjestön hallituksesta, mutta erityisesti suosittelemme koulutusta turvallisuushenkilönä toimiville, yhdenvertaisuusvastaaville sekä puheenjohtajistolle. Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/hyyturvallisuus

MITÄ: Tapahtumaturvallisuuskoulutus järjestöjen turvallisuushenkilöille
MILLOIN: 24.4., klo 17
MISSÄ: Wilhemsson-sali, Uusi ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A, 5. krs)
KYSYMYKSET: Julius Uusinarkaus / julius.uusinarkaus@hyy.fi / +358(0)50 325 8041Tapahtumatila ei valitettavasti ole esteetön. Mikäli tarvitset apua paikalle pääsyssä, ole yhteydessä järjestäjiin.

https://www.facebook.com/events/526067187837770/


3.Yhdenvertaisuustoimijoiden tapaaminen 18.9. klo 17:30Tervetuloa toiseen järjestöjen yhdenvertaisuustoimijoiden tapaamiseen 18.9. klo 17:30 kokoushuone Topeliukseen HYYn keskustoimistolle Uudelle ylioppilastalolle! Tapaaminen on suunnattu järjestöjen yhdenvertaisuusvastaaville ja kaikille muille yhdenvertaisuudesta kiinnostuneille opintovastaavasta puheenjohtajaan!

Miten syksy on lähtenyt käyntiin? Miten fuksit ovat päässeet joukkoon mukaan? Onko jotain, mitä haluaisit järjestösi toiminnassa vielä kehittää? Onko jotain, mihin kaipaisit ylioppilaskunnan tukea? Tapaamisessa on tarkoitus keskustella näistä kysymyksistä ja kaikesta siitä, mistä juuri te haluatte keskustella.

Tapaamisen aikana esittellään lyhyesti myös HYYn keväällä käyttöönotetut tapahtumaperiaatteet ja tapahtumaturvallisuuskäsikirja.

Ilmoittauduthan 17.9. mennessä oheisen linkin kautta: https://goo.gl/forms/Vo3HPGL2oxyCHwZ73

Tapaaminen on pääosin suomeksi, mutta myös englanniksi ja ruotsiksi voi osallistua.


MITÄ: Yhdenvertaisuustoimijoiden tapaaminen II
MILLOIN: 18.9., klo 17:30
MISSÄ: Topelius, HYYn keskustoimisto, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, 2.krs
ILMOITTAUTUMINEN: https://goo.gl/forms/Vo3HPGL2oxyCHwZ73

Topeliukseen on esteetön kulku Mannerheimintie 5 B kautta. WC-tiloihin on kolme porrasta ja sieltä puuttuu erillinen inva-WC. Lisää tietoja voit kysyä Jane Kärnältä (050 543 9615, jane.karna@hyy.fi) ja Laura Wathénilta (0504091383, laura.wathen@hyy.fi).

https://www.facebook.com/events/266522427320895/


4. Fuksiseikkailun rastinpitäjien pakollinen rasti-info 11.9.

HYY järjestää kaikille rastinpitäjille pakollisen info-tilaisuuden 11.9 Wilhelmsson-salissa Uudella Ylioppilastalolla klo 18. Rasti-infossa kerrotaan Fuksiseikkailun mobiilisovelluksesta, pistelaskurista ja turvallisuusasioista. Rasti-info on myös erinomainen paikka esittää muita mieleen tulevia kysymyksiä tapahtumasta. Rasti-infoon ilmoittaudutaan oheisella lomakkeella: https://www.lyyti.in/Fuksiseikkailun_2018_rastinpitajien_infoilta_Vol_II...

Mikäli rastiltanne ei pääse ketään osallistumaan infoon, ottakaa yhteyttä Aleksanteri Gustafssoniin (aleksanteri.gustafsson@hyy.fi).


5. Fuksiseikkailun jatkojen lipunmyynti aukeaa 7.9.!

Fuksiseikkailun upeiden jatkojen lipunmyynti aukeaa perjantaina 7.9 klo 12! Jatkot ovat menneet vuodesta toiseen täyteen, joten kannattaa olla heti perjantaina hankkimassa oma lippusi! Lippuja Fuksiseikkailun jatkoille saavat ostaa vain Fuksiseikkailuun osallistuvat kilpailijat tai rastinpitäjät. Lippuja ostettaessa on ilmoitettava joukkueen tai rastia pitävän järjestön nimi. Jokainen osallistuja voi ostaa vain yhden jatkolipun. Luvassa on ehdottomasti yhdet syksyn isoimmista ja parhaimmista bileistä! bit.ly/fsjatkot2018

6. Tule Fuksiseikkailun vapaaehtoiseksi!


 Eikö järjestösi osallistu tänä vuonna tai onko rastinpitäminen jo koettu? Haemme taitavia ja tarmokkaita vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan fuksisyksyn tärkeintä suurtapahtumaa. Lähde mukaan toivottamaan uudet opiskelijat tervetulleeksi ja näyttämään, mitä kaikkea mahtavaa opiskelijaelämä voi tarjota.


Jotta Fuksiseikkailu on osallistujilleen mahdollisimman onnistunut, haemme vapaaehtoisia auttamaan lähtöpisteellä, rastioppaiksi rastialueille sekä mahdollistamaan huikaisevat jatkot Circuksessa.
Vapaaehtoiset pääsevät ilmaiseksi Fuksiseikkailun jatkoille ja heille on luvassa talkooruokailu sekä erityinen Fuksiseikkailu crew -haalarimerkki. Halukkaat saavat myös talkootodistukset.

Hae nyt! https://www.lyyti.fi/reg/vapaaehtoiseksifuksiseikkailuun


7. Järjestö - haluatko saada HYYn Instagramin käyttöön?


HYY <3 Järjestöt. Koska ylioppilaskunta on yhtä kuin sen mahtavat järjestöt ja haluamme esitellä monipuolista toimintaanne, luovutamme HYYn Instagram-tilin valittujen järjestöjen käyttöön. Pituudeltaan takeover voi olla päivän tai pari, aivan korkeintaan viikon. Takeoverit painottuvat intastoriesiin, mutta myös muutamia kuvia feediin on mahdollisuus laittaa! Tilillä on yli 3000 seuraajaa, joten tässä on loistava tilaisuus tavoittaa uusia ihmisiä!
Annamme halukkaille järjestöille hyvin vapaat kädet, eli mahdollisuuksia on vaikka mihin. Tykkäämme visuaalisuudesta, näyttävyydestä ja hyvästä meiningistä.

Onko juuri teillä jokin mahtava tapahtumakonsepti? Teettekö mielettömän upeaa perustoimintaa tai onko juuri teidän kampuksellanne huikeita opiskelutiloja? Entä onko teillä jotain muuta mitä haluaisitte esitellä muille opiskelijoille?
Kiinnostuitteko? Ottakaa yhteyttä järjestöviestinnästä vastaavaan hallituksen jäseneen Jane Kärnään (jane.karna@hyy.fi) ja saatatte saada mahdollisuuden vallata HYYn story!