30.1.2020

Virityspäivä 2020

UUTINEN

Haluatko kehittyä järjestötoimijana? Kaipaatko vinkkejä ja inspiraatiota järjestösi virittämiseen entistäkin paremmaksi? Tervetuloa kouluttautumaan ja innostumaan HYYn Virityspäivään!

Innostu, kehity ja virity!

Virityspäivä on koulutustapahtuma, jossa on tarjolla monipuolista koulutusta järjestöjen eri toimijoille. Toimit sitten harrastejärjestössä, osakunnassa, ainejärjestössä tai tiedekuntajärjestössä, täältä löydät itsellesi mahdollisuuksia oppia uutta!

Vuoden 2020 Virityspäivä järjestetään keskiviikkona 26.2. Siltavuorenpenkereellä Athenassa ja Aurorassa. Tapahtuma alkaa yhteisellä aamiaisella Alina-salissa, jonka jälkeen siirrymme keskustakampukselle, jossa pääset osallistumaan valitsemiisi koulutuksiin.

Työpajat pidetään pääosin suomeksi.

Ilmoittautuminen on 23.2. klo 23.59 asti: https://bit.ly/2GH5tHD
Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://bit.ly/38S5zIy

Lisätietoja
Lovisa Hirvonen
lovisa.hirvonen@hyy.fi
050 543 9615

 

Työpajakuvaukset

Taloudenhoitajakoulutus
Taloudenhoitajien koulutuksessa tutustutaan taloudenpidon perusteisiin ja taloudenhoitajan vastusiiin sekä opitaan käyttämään Tilitin-kirjanpito-ohjelmaa. Koulutus kestää koko Virityspäivän ajan.

Järjestötoiminnan hyödyntäminen työelämässä
Miten varmistat, että saat hyödyn irti järjestötoiminnasta myös työelämässä? Koulutusessa saat työkaluja järjestötoiminnasta kertyneen kokemuksesi ja osaamisesi tunnistamiseen ja sanoittamiseen sekä opit hiomaan ne työnhakukelpoisiksi!

Tapahtumanjärjestäminen
Onko jotain mitä olet aina halunnut tietää tapahtumaviestinnästä, sponsoreiden hankinnasta, budjetoinnista tai muista tapahtuman järjestämisen perusasioista? Räätälöimme koulutuksen juuri sinun tarpeisiisi.

Hyvä hallinto – mitä, miksi ja miten?
Erityisesti yhdistysten sihteereille suunnatussa koulutuksessa tarvoitteena on käydä läpi yhdistysten hallinnon perusteita ja tarjota vinkkejä yhdistysarjen rutiinien sujuvoittamiseksi. Teemoina ovat mm. asiakirjojen laatiminen ja niiden tehokas hyödyntäminen, arkistointi sekä yhdistyslaki ja kokoustekniikka.

Considering international students in student organisations
Miten tavoittaa kansainväliset opiskelijat? Miten järjestö voi ottaa huomioon erikielisten jäsenten toiveet ja toimia yhdenvertaisesti? Miten järjestö voi toimia kahdella kielellä? Työpajassa keskustellaan keinoista saada kv-opiskelijat mukaan järjestön toimintaan ja miten kv-opiskelija voi toimia järjestön hallituksessa. Jaamme hyviä käytäntöjä ja teemme osallistujille oman toimenpidesuunnitelman niiden pohjalta.

Opintovastaavan ABC
Tässä koulutuksessa saat perustiedot opiskelijoita koskettavista ajankohtaisista asioista koulutuspolitiikassa ja opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksista yliopistolla. Koulutus sopii erityisesti uusille opintovastaaville ja muille opintoedunvalvonnasta kiinnostuneille, eikä edellytä pohjatietoja koulutuspolitiikasta

Koulutuspolitiikkaa – vaikuttavasti ja viestien!
Kuinka viestiä koulutuspolitiikasta iskevästi, kiinnostavasti ja vaikuttavasti? Milloin yliopistopäättäjiä kannattaa tavata kasvotusten? Kannattaako koulutusuudistuksesta viestiä muistioin, twiitein vai Instagram-tarinoin – vai kaikilla edellä mainituilla yhdessä? Koulutus on erityisesti suunnattu aine- ja tiedekuntajärjestöjen opintovastaaville, mutta avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Häirintätilanteet järjestötoiminnassa
Koulutuksessa perehdytään häirinnän ja epäasiallisen kohtelun tunnistamiseen, niihin liittyvään lainsäädäntöön ja hyviin käytäntöihin häirintätilanteiden käsittelyssä ja ehkäisyssä erityisesti järjestötoiminnassa.

KUPLA Tapahtumaturvallisuuskoulutus
Oletko joskus pohtinut opiskelijatapahtumien turvallisuutta? Mitä kaikkea tapahtumaturvallisuuteen kuuluu ja miten tapahtumien turvallisuutta voisi kehittää? Tapahtumaturvallisuuskoulutus käsittelee opiskelijatapahtumien turvallisuutta fyysisen turvallisuuden ja sosiaalisen turvallisuuden näkökulmista.

Fyysisellä turvallisuudella tarkoitetaan aineellisia turvallisuuteen vaikuttavia asioita, kuten tapahtumatilat, välineet ja fyysisten onnettomuuksien ehkäisy. Sosiaalisella turvallisuudella tarkoitetaan osallistujalle turvallisuuden tunteen luovia asioita, kuten sääntöjä, häirinnän ja kiusaamisen ehkäisyä ja turvallisen tilan periaatteita.

Järjestön viestinnän johtaminen
Mitä on viestinnän johtaminen? Miten järjestön viestinnästä saadaan strategista ja tavoitteellista? Miten viestintä liittyy kaikkeen järjestön toimintaan? Tässä koulutuksessa löydetään viestinnän langat käsiin ja opitaan miten onnistuneella viestinnällä pystytään tukemaan kaikkia järjestön tavoitteita.

Nosta järjestösi ympäristöasioiden edelläkävijäksi!
Huolestuttaako ilmastonmuutos? Haluaisitko oppia, miten sen ehkäisyyn voi konkreettisesti vaikuttaa järjestötoiminnassa? Haluatko olla nostamassa järjestöäsi ympäristökriisin torjunnan kärkiketjuun? Tervetuloa mukaan koulutukseen, joka toivottavasti jättää kylmäksi ainakin yhteisen ilmastomme. Koulutukseen ovat mitä lämpimimmin tervetulleita kaikki ympäristöasioista kiinnostuneet! Erityisesti koulutusta suositellaan järjestöjen ympäristövastaaville.